Πλαστική κόλπου: Όσα πρέπει να γνωρίζετε για να απογειώσετε την σεξουαλικότητά σας

Πλαστική κόλπου: Κανένα θέμα δεν είναι ταμπού! Ο πλήρης οδηγός για την ενδυνάμωση της σεξουαλικότητάς σας.

Για την πλαστική κόλπου εφαρμόζονται σύγχρονες τεχνικές, οι οποίες πραγματοποιούνται με επιτυχία εδώ και πολλά χρόνια και περιλαμβάνουν συνοπτικά τόσο την αιδιοπλαστική και την πλαστική κόλπου όσο και την ενίσχυση του σημείου G spot.

Η ανάπτυξή τους ήρθε τάχιστα, εκπληρώνοντας μία πολύ σημαντική ανάγκη σε γυναίκες που αντιμετώπιζαν τέτοιου είδους προβλήματα: Την απόλυτη ενδυνάμωση της σεξουαλικότητάς τους! Οι χειρουργικές τακτικές είναι ανώδυνες και ακίνδυνες και σαν επίκεντρο έχουν την ερωτική απόλαυση και την αισθητική.

Πλαστική κόλπου: LVR – Χειρουργείο ημέρας

Γεννήσατε φυσιολογικά και με τη πάροδο του χρόνου η χαλάρωση κόλπου σας χτύπησε την πόρτα; H σύσφιξη κόλπου με laser και η συνολική ανάπλαση κόλπου με LVR σας δίνει τη λύση!

Οι γυναίκες που έχουν γεννήσει αντιμετωπίζουν συχνά ρήξη της ευαίσθητης κολπικής περιτονίας ή οι μύες είναι τραυματισμένοι από την έξοδο του εμβρύου. Όταν η χαλάρωση συμβαίνει στην είσοδο του κόλπου, οι μύες της περιοχής συνηθίζουν να βγαίνουν προς τα έξω.

Ακόμα και άτοκες γυναίκες, οι οποίες από κατασκευής έχουν χαλαρούς ιστούς, συνήθως διαμαρτύρονται ότι δεν απολαμβάνουν την σεξουαλική επαφή και συγκεκριμένα τη διείσδυση.

Η μέθοδος LVR (Laser vaginal rejuvenation) χρησιμοποιεί laser μήκους κύματος 980nn. Σαν διαδικασία είναι σύντομη και εύκολη, χωρίς παρενέργειες ή επιπλοκές. Η γυναίκα μετά την επέμβαση αισθάνεται έντονη τη διείσδυση από τον σύντροφό της και κατά συνέπεια το ζευγάρι ικανοποιείται, ενώ ταυτόχρονα βελτιώνεται η ποιότητα της επαφής.

Πλαστική κόλπου: DLV – Το κατεξοχήν χειρουργείο πλαστικής του γυναικείου αιδοίου

Το Designer laser vaginoplasty είναι το κλασικό χειρουργείο πλαστικής του αιδοίου που προσφέρει συνολική αισθητική αποκατάσταση της εξωτερικής εμφάνισης των χειλέων του αιδοίου, της κλειτορίδας, της εισόδου του κόλπου και της περιοχής του περινέου.

 • Συνεισφέρει σημαντικά στην βελτίωση της σεξουαλικής ικανοποίησης της γυναίκας και κατ’ επέκταση του ζευγαριού
 • Βοηθάει σε πολύ μεγάλο ποσοστό στην ψυχολογία και την αυτοπεποίθηση της γυναίκας
 • Προσφέρει υψηλή αισθητική στην ευαίσθητη περιοχή συνολικά

Η επέμβαση πραγματοποιείται αποκλειστικά με laser. Σμιλεύει την εξωτερική μορφολογία του κόλπου με ακρίβεια, επιφέροντας συμμετρία στις ανατομικές δομές τόσο του εξωτερικού αιδοίου όσο και του κόλπου.

Αφορά γυναίκες κάθε ηλικίας άτοκες που λόγω ανατομίας έχουν χαλαρό κόλπο ή μητέρες που μετά τον τοκετό παρουσίασαν χαλάρωση. Οι μικροχειρουργικές αυτές μέθοδοι αφορούν την πλαστική χειλέων αιδοίου, την αφαίρεση λίπους από το εφήβαιο ή από τα μεγάλα χείλη αλλά και την τοποθέτηση λίπους στα μεγάλα χείλη αν χρειάζεται. Πάντα κατά τη διαδικασία δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στην αισθητική εμφάνιση της κλειτορίδας.

Πλαστική κόλπου – G-SPOT amplification – Επίτευξη έντονων οργασμών

Η τεχνική αυτή είναι η πιο πρόσφατη από τις άλλες δύο και σχετίζεται με το γνωστό σε όλους σημείο G, το οποίο βρίσκεται στην μπροστινή πλευρά του κόλπου. Μερικές γυναίκες μπορεί να βιώνουν μεν την κλιμάκωση του οργασμού όμως όχι τόσο συχνά όσο θα ήθελαν.

Στην ειδική τεχνική G-SPOT amplification πραγματοποιείται ενίσχυση του σημείου, με ειδικό κολλαγόνο, μέσω μιας ειδικής συσκευής. Η τεχνική δεν απαιτεί την χρήση αναισθησίας και είναι ανώδυνη. Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι πάνω από το 80% των γυναικών παρατήρησε αύξηση οργασμού μετά την τεχνική. Να σημειωθεί ότι η μέθοδος προσφέρει και δυνατότητα ανανέωσης της δόσης ή την εφαρμογή εξαρχής διπλής δόσης.

Ξηρότητα κόλπου: Τι είναι

Η ξηρότητα κόλπου είναι ένα κοινό και ιάσιμο πρόβλημα που πολλές γυναίκες βιώνουν κάποια στιγμή στη ζωή τους. Η ερωτική ζωή παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην ευτυχία και στη σχέση ενός ζευγαριού. Όχι μόνο χαρίζει απόλαυση, αλλά και βελτιώνει το συναισθηματικό τους δεσμό. Με την πάροδο, όμως, του χρόνου μπορεί να παρουσιαστεί ξηρότητα κόλπου και μειωμένη απόλαυση. Αν συνοδεύεται και από χαλάρωση του κόλπου μπορεί να προκαλέσει εκτός από προβλήματα στην ερωτική ζωή και διαταραχές ούρησης.

Η ξηρότητα του κόλπου απαντάται συνήθως σε γυναίκες που διανύουν ή έχουν διανύσει την εμμηνόπαυση και είναι απόρροια της ελλιπούς ή μειωμένης παραγωγής οιστρογόνων από τον οργανισμό.

Ξηρότητα κόλπου: Συμπτώματα

Η ξηρότητα του κόλπου μπορεί να εμφανίζεται μόνο κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής ή και όλη την ώρα. Τα συμπτώματα που αναφέρονται συνήθως είναι:

Ξηρότητα κόλπου: Αίτια

Τόσο η ξηρότητα του κόλπου όσο και άλλα προβλήματα στον κόλπο μπορεί να οφείλονται σε έναν από τους παρακάτω παράγοντες:

 • Εμμηνόπαυση – τα μειωμένα επίπεδα οιστρογόνων κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης προκαλούν ξηρότητα
 • Θηλασμός ή εγκυμοσύνη – παρατηρούνται και σε αυτή την περίοδο μειωμένα οιστρογόνα
 • Ελλιπής διέγερση πριν τη σεξουαλική επαφή – αν παραλείψεις τη διέγερση πριν την επαφή, ο κόλπος δεν παράγει τα απαραίτητα υγρά
 • Αντισυλληπτικά – κάποιες φορές προκαλούν ξηρότητα κόλπου
 • Θεραπείες για τον καρκίνο – η ακτινοθεραπεία στην περιοχή της πυέλου, η ορμονοθεραπεία και μερικές φορές η χημειοθεραπεία μπορεί να έχουν ως συνέπεια την ξηρότητα του κόλπου
 • Διάφορες παθήσεις – ο διαβήτης ή το σύνδρομο Sjögren είναι νόσοι που επηρεάζουν την παραγωγή υγρών του σώματος και μπορούν να προκαλέσουν κολπική ξηρότητα
 • Φαρμακευτικές αγωγές – κάποια φάρμακα όπως αντικαταθλιπτικά ή φάρμακα για αλλεργίες μπορεί να επηρεάσουν τον κόλπο
 • Χειρουργική αφαίρεση των ωοθηκών
 • Τραυματισμός κατά τη διάρκεια του σεξ- αυτό μπορεί να προκαλέσει κυρίως προβλήματα χαλάρωσης του κόλπου
 • Λοιμώξεις από ΣΜΝ

Ξηρότητα κόλπου: Αντιμετώπιση

Αρχικώς, μπορείς να αντιμετωπίσεις μόνη σου τα πρώτα σημάδια της κολπικής ξηρότητας. Δοκίμασε να εφαρμόσεις κάποιο λιπαντικό ή κολπικό ενυδατικό και αφιέρωσε λίγο περισσότερο χρόνο στη διέγερση πριν τη σεξουαλική επαφή.

Η πιο αποτελεσματική και σίγουρη λύση, όμως, είναι να απευθυνθείς σε έναν ειδικό, ώστε να εντοπίσει από πού προέρχεται η κολπική ξηρότητα και να την αντιμετωπίσει στοχευμένα. Να θυμάσαι ότι αν έχεις και εξάψεις θα πρέπει να απευθυνθείς άμεσα στο γιατρό.

Οι θεραπευτικές επιλογές που υπάρχουν είναι:

Λιπαντικό – Πρόκειται για τζελ ή υγρό που εφαρμόζεται συνήθως στον κόλπο πριν την σεξουαλική επαφή.

Ενυδατικά κόλπου – Πρόκειται για κρέμες που εφαρμόζονται εντός του κόλπου και τον διατηρούν ενυδατωμένο.

Ενδοκολπική εφαρμογή οιστρογόνων – Πρόκειται για ενδοκολπικά υπόθετα και κρέμες με οιστρογόνα που συνταγογραφεί ο γιατρός και χορηγούνται συνήθως σε γυναίκες που διανύουν την εμμηνόπαυση. Δεν ενδείκνυνται για γυναίκες με καρκίνο, θηλάζουσες μητέρες και σε όσες έχουν συμπτώματα αιμορραγίας. Ενημέρωσε το γιατρό σου πριν λάβεις οποιαδήποτε αγωγή.

Θεραπεία ορμονικής υποκατάστασης (HRT) – Πρόκειται για θεραπεία που χορηγείται μόνο από το γιατρό και στοχεύει στην αποκατάσταση των ορμονών που αρχίζουν να μειώνονται κατά την εμμηνόπαυση.

Ανάπλαση κόλπου – Μέθοδος άμεσης αντιμετώπισης της ξηρότητας του κόλπου, της ακράτειας, της χαλάρωσης και της ατροφίας.