Καρύδια: Τα τζίνι με τις … 13 ευχές!

Τα καρύδια είναι μια εξαιρετικά θρεπτική τροφή. Αν και υπάρχουν ακόμη πολλές έρευνες, που δεν έχουν ολοκληρωθεί σχετικά με τα οφέλη του καρυδιού για τον ανθρώπινο οργανισμό, υπάρχει ήδη μια πληθώρα λόγων και αποδεδειγμένων οφελών, ώστε να τα εντάξετε στη διατροφή σας, σήμερα κιόλας! Τα καρύδια είναι πηγή υγιών λιπαρών, φυτικών ινών, βιταμινών και μετάλλων, αλλά παρέχουν στην υγεία μας πολλά ακόμη προνόμια.

  1. Καρύδι, το αντιοξειδωτικό!
    Τα καρύδια είναι εξαιρετική πηγή αντιοξειδωτικών, τα οποία βοηθούν το σώμα να αποτρέψει την συγκέντρωση LDL χοληστερίνης στο σώμα μας.
  2. Πηγή Ω3
    Τα Ω3 λιπαρά μειώνουν τις πιθανότητες εμφάνισης καρδιακών παθήσεων. Σε ποια φυτική πηγή θα τα βρεις; Στα καρύδια φυσικά!
  3. Αντιφλεγμονώδη
    Πολλά από τα συστατικά που βρίσκουμε στα καρύδια, όπως οι πολυφαινόλες, βοηθούν στην αντιμετώπιση των φλεγμονών, που είναι το κλειδί σε πολλές ασθένειες.
  4. Φροντίδα στο έντερο
    Τα καρύδια δεν παρέχουν μονάχα θρεπτικά συστατικά σε εμάς, αλλά και στα καλά βακτήρια, που ζουν στο έντερο μας. Αυτό όχι μόνο μας εξασφαλίζει ένα υγιές έντερο, αλλά μειώνει και τις πιθανότητες εμφάνισης ασθενειών.
  5. Αντικαρκινικό
    Οι πολυφαινόλες, που περιέχουν τα καρύδια, μειώνουν τις πιθανότητες εμφάνισης ορισμένων ειδών καρκίνου, όπως καρκίνος του μαστού, του προστάτη και του παχέος εντέρου.
  6. Έλεγχος Βάρους
    Μολονότι έχουν αρκετές θερμίδες, ο ανθρώπινος οργανισμός δεν τις απορροφά όλες. Επιπλέον, αποτελούν το ιδανικό σνακ, για να “κοροϊδέψετε” την πείνα σας.
  7. Ποιος διαβήτης;
    Τα καρύδια βοηθούν στην πρόληψη και τον έλεγχο του Διαβήτη Τύπου 2, καθώς βοηθούν στην διατήρηση σταθερού βάρους, αλλά και τον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα.
  8. Έλεγχος της πίεσης
    Μελέτες έχουν δείξει ότι 28 γρ. καρύδια καθημερινά, που αποτελούν μέρος μιας ολοκληρωμένης διατροφής, μπορεί να μειώσουν την πίεση του αίματος.
  9. Υποστηρίζουν την υγιή γήρανση
    Καθώς μεγαλώνουμε, είναι πολύ σημαντικό να εξακολουθούμε να έχουμε την δυνατότητα να περπατάμε και να επικοινωνούμε, ώστε να διατηρούμε την αυτονομία μας. Μια υγιής διατροφή, που συμπεριλαμβάνει καρύδια, σίγουρα θα βοηθήσει σε αυτό.
  10. Εγκεφαλική λειτουργία
    Σε έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί, έχει γίνει φανερό ότι τα καρύδια περιέχουν θρεπτικές ουσίες, που προστατεύουν τον εγκέφαλο από φλεγμονές και ενισχύουν την καλή εγκεφαλική λειτουργία με το πέρασμα του χρόνου.
  11. Ανδρικό Αναπαραγωγικό Σύστημα
    Η κατανάλωση καρυδιών προστατεύει και υποβοηθά την υγεία του σπέρματος και την γονιμότητα των ανδρών. Εάν και χρειάζονται επιπλέον μελέτες σε αυτόν τον τομέα, αξίζει να το δοκιμάσετε!
  12. Μειώνουν τα τριγλυκερίδια
    Μόνο 43 γραμμάρια καρυδιών είναι αρκετά, ώστε να μειώσετε την χοληστερόλη και τα επικίνδυνα τριγλυκερίδια στον οργανισμό σας, αποτρέποντας καρδιακές παθήσεις.
  13. Η ευκολότερη προσθήκη στην διατροφή σας!!! Είτε τα καταναλώσετε σκέτα, είτε σε σαλάτες, σε σπιτικό ψωμί, ως πασπάλισμα σε φαγητά, ως συστατικό σε ροφήματα και γλυκά, ένα είναι σίγουρο: θα λατρέψετε τη γεύση και τα οφέλη τους (αρκεί να μην έχετε αλλεργία σε αυτά!).