Γραμμώστε την κοιλιά σας με αυτή την άσκηση

Με αυτές τις ασκήσεις θα ρίξετε την κοιλιά σας και θα την γραμμώσετε.

Στο κλασικό ερώτημα του «πώς πέφτει η κοιλιά» η σωστή απάντηση δεν είναι με τους κοιλιακούς όπως πιστεύουν οι περισσότεροι, αλλά με την αεροβική άσκηση όπως το τρέξιμο. Η αεροβική προπόνηση βοηθά στην καύση του λίπους συνολικά καθώς και από τα επίμαχα σημεία, ενώ αυτό που προσφέρουν οι κοιλιακοί είναι οι σύσφιξη και ενδυνάμωση της περιοχής.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την ενδυνάμωση της κοιλιάς χωρίς να χαθεί η ισορροπία του σώματος και η σωστή ευθυγράμμιση της σπονδυλικής στήλης είναι ο συνδυασμός των κοιλιακών με τους ραχιαίους. Μια καλή συμβουλή είναι για κάθε τρεις ασκήσεις κοιλιακών να κάνουμε μία ραχαίων.

Το μυστικό

Για να έχουν αποτέλεσμα οι κοιλιακοί το μυστικό είναι να τους εκτελούμε σωστά, με ρυθμό, χωρίς να βιαζόμαστε και προσέχοντας την αναπνοή. Συνήθως εισπνέουμε στο κατέβασμα και εκπνέουμε στο ανέβασμα (στη σύσπαση της κοιλιάς). Η καλύτερη και πιο ασφαλής επιλογή κοιλιακών είναι τα ροκανίσματα.

Να θυμάστε ότι ο ορθός κοιλιακός μυς δουλεύει πάντοτε όλος είτε κάνουμε πλάγιους κοιλιακούς, είτε ροκανίσματα ή όποιες άλλες ασκήσεις κοιλιακών.

Κοιλιακοί σε ένα μήνα; Κι όμως γίνεται!

Είναι ίσως ο πιο δύσκολος μυς τους σώματος που θέλει αρκετό κόπο και χρόνο για να δημιουργηθεί, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι ακατόρθωτο.

Κοιλιακοί: Θερμίδες

Παρότι μπορεί να ακούσετε για δεκάδες δίαιτες που υπόσχονται θαύματα για επίπεδη κοιλιά, το ιδανικότερο είναι μια ισορροπημένη διατροφή, χωρίς υπερβολές και στερήσεις. Αυτού του είδους η διατροφή θα πρέπει να διέπεται και από ένα βασικό κανόνα: ο αριθμός των θερμίδων που «καίγονται» πρέπει να είναι μεγαλύτερος από αυτόν που προσλαμβάνονται. Αυτό βοηθάει στην απαλλαγή από το κοιλιακό λίπος, το οποίο και καλύπτει τους συγκεκριμένους μύες.

Κοιλιακοί: Αερόβια προπόνηση

Υπάρχουν δυο απόψεις γύρω από την αερόβια προπόνηση και το πόσο αυτή συμβάλει στην απώλεια του περιττού λίπους γύρω από την κοιλιά. Από τη μια πλευρά η υψηλής έντασης αερόβια άσκηση είναι αυτή που φέρνει πιο άμεσα και γρήγορα αποτελέσματα, καθώς απαιτεί μεγαλύτερο κόπο, ως εκ τούτου «καίτε» περισσότερες θερμίδες και ιδρώνετε έντονα. Από την άλλη πλευρά υπάρχουν οι αερόβιες προπονήσεις μέτριας έντασης, με τις οποίες θα χρειαστείτε υπομονή και περισσότερο χρονικό διάστημα.

Κοιλιακοί: Διατροφικό πλάνο

Οποιες συμβουλές και αν προσπαθήσετε να εφαρμόσετε στη διατροφή σας, είναι γεγονός, πως κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός, έτσι και κάθε οργανισμός έχει τις δικές του μοναδικές και ξεχωριστές ανάγκες για την κάλυψη των αναγκών. Δεν είναι λίγοι ωστόσο, που ακολουθούν ένα πρόγραμμα νηστείας κατά τη διάρκεια της ημέρας, το οποίο τους βοηθάει να ελέγξουν τις θερμίδες που καταναλώνουν. Το πρόγραμμα αυτό, γνωστό ως Intermittent Fasting ή στα ελληνικά διαλείπουσα νηστεία, δεν είναι δίαιτα αλλά διατροφική τάση, που ορίζει ότι πρέπει να τρώτε μέσα σε συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο. Για παράδειγμα μπορείτε να τρώτε οκτώ ώρες και 16 ώρες να απέχετε από τις τροφές ή να καταναλώνετε κάποιες που δεν έχουν πολλές θερμίδες, όπως το τσάι, το νερό, ο καφές. Δώστε βάση στην άπαχη πρωτεΐνη, στα πράσινα λαχανικά και τα φρούτα.

Κοιλιακοί: Νερό

Οταν πίνετε νερό βοηθάτε ταυτόχρονα στην καταπολέμηση της κατακράτησης, αλλά και στο αίσθημα της πείνας. Μην ξεχνάτε να έχετε πάντοτε δίπλα σας ένα μικρό μπουκάλι νερό το πρωί και μπορείτε ακόμα να ξεγελάσετε το στομάχι, πριν από κάθε γεύμα. Πολλές φορές άλλωστε η όρεξη ανοίγει σύμφωνα με τους ειδικούς, εξαιτίας της μειωμένης κατανάλωσης νερού. Κρατήστε ενυδατωμένο τον οργανισμό και φάτε λιγότερο!

Κοιλιακοί: Προπόνηση στα σημεία

Ενας μύθος που επικρατεί ως προς την απώλεια του περιττού λίπους γύρω από την κοιλιά είναι ότι πρέπει κανείς να επικεντρώνεται μόνο στη συγκεκριμένη περιοχή του σώματος και να εκτελεί ασκήσεις ενός είδους, όπως τα ροκανίσματα. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν ισχύει, αφού το να απομονώσετε αυτούς τους μύες και να ξεχάσετε το υπόλοιπο σώμα δεν θα φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Το ιδανικό είναι να προσθέτετε ασκήσεις κοιλιακών στο τέλος κάθε προγράμματος εκγύμνασης όλου του σώματος και να κάνετε τρία σετ των 20 ή 30 επαναλήψεων.