Bαμμένα μαλλιά: Αυτοί είναι οι τρόποι για να διατηρήσεις έντονο το χρώμα τους

Βαμμένα Μαλλιά: Αν και το χρώμα των μαλλιών μας είναι υπέροχο και λαμπερό, δυστυχώς δεν διαρκεί για πολύ, καθώς με τα λουσίματα και τα χτενίσματα αλλοιώνεται και ξεθωριάζει.

Είμαστε πολύ σίγουρες μάλιστα πως αυτό σας ρίχνει το ηθικό, αφού τα μαλλιά αποτελούν ένα κατεξοχήν μέσο δυναμικότητας και αυτοπεποίθησης για κάθε γυναίκα.

Ωστόσο, υπάρχουν μερικές σωτήριες DIY συνταγές που μπορείτε να δοκιμάσετε στο σπίτι και θα διατηρήσουν το χρώμα ζωηρό για ένα διάστημα.

Bαμμένα μαλλιά: Μάσκα για να διατηρήσετε το ξανθό

Υλικά:

  • 1 λεμόνι
  • 1 ωμή πατάτα
  • μισή κούπα τσάι χαμομήλι σε θερμοκρασία δωματίου

Εκτέλεση: Σε ένα μπολ τοποθετήστε την πατάτα αφού την έχετε τρίψει πρώτα, στύψτε το λεμόνι και ρίξτε μετά και το τσάι. Ανακατέψτε πολύ καλά τα τρία υλικά μέχρι να δημιουργηθεί μια πάστα. Έπειτα, απλώστε την σε στεγνά μαλλιά και τυλίξτε τα με μία μεμβράνη. Αφήστε τα έτσι για 30 λεπτά. Τέλος, ξεπλύνετε με χλιαρό νερό και μετά λούστε τα με ένα σαμπουάν.

Bαμμένα μαλλιά: Μάσκα για να διατηρήσετε το μελαχρινό

Υλικά:

  • μισή κούπα κακάο
  • μισή κούπα γιαούρτι
  • 1 κουταλιά του γλυκού μέλι
  • 1 κουταλιά του γλυκού μηλόξυδο

Εκτέλεση: Βάλτε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατέψτε τα πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Μετά απλώστε την πάστα που φτιάξατε σε νωπά μαλλιά και αφήστε την για μισή ώρα. Ξεπλύνετέ την πολύ καλά και λούστε τα μαλλιά σας με το αγαπημένο σας σαμπουάν για να φύγουν τυχόν υπολείμματα των υλικών.

Bαμμένα μαλλιά: Μάσκα για να διατηρήσετε το κόκκινο

Υλικά:

  • 3 καρότα μεσαίου μεγέθους
  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι
  • 3 κουταλιές της σούπας γιαούρτι

Εκτέλεση: Τρίβετε τα καρότα και τα ρίχνετε σε ένα μπολ, στη συνέχεια προσθέτετε το μέλι και το γιαούρτι. Ανακατεύετε πολύ καλά και η πάστα σας είναι έτοιμη. Έπειτα, απλώνετε τη μάσκα σας σε βρεγμένα μαλλιά και κάνετε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής σας. Την αφήνετε για 2 λεπτά και τέλος ξεπλένετε πολύ καλά. Λούζεστε με το σαμπουάν και είστε έτοιμες!

Bαμμένα μαλλιά: Μάσκα για να διατηρήσετε τις ανταύγειες 

Υλικά:

  • νερό
  • 1 σακουλάκι από τσάι χαμομηλιού

Εκτέλεση: Το χαμομήλι αποτελεί ένα φυσικό συστατικό που έχει την ικανότητα να ανοίγει το χρώμα της τρίχας. Εναλλακτικά μάλιστα μπορείτε να προτιμήσετε και το μαύρο τσάι που επίσης έχει αυτές τις ιδιότητες να ξανθύνει και να διατηρεί την τρίχα ανοιχτόχρωμη.

Αρχικά, βράζετε νερό και μόλις είναι έτοιμο ρίχνετε μέσα το σακουλάκι τσαγιού. Το αφήνετε για 10 λεπτά μέσα μέχρι να βγουν όλες οι ουσίες του χαμομηλιού ή του μαύρου τσάι.

Στη συνέχεια, το αφαιρείτε και αρχίζετε να απλώνετε το τσάι που φτιάξατε στις ανταύγειες σας χρησιμοποιώντας ένα πινέλο βαφής. Αφήνετε τις τούφες σας έτσι για 15 λεπτά ή και περισσότερο -όσο θέλετε εσείς να ανοίξει το χρώμα- και μετά ξεπλένετε με νερό.

Μάλιστα, μπορείτε να επαναλάβετε τη διαδικασία 2-3 φορές ανάλογα με τη ζωηρότητα του χρώματος που επιθυμείτε να πετύχετε. Τέλος, λούζεστε με το αγαπημένο σας σαμπουάν και είστε έτοιμες!

Bαμμένα μαλλιά: 7 σπιτικές μάσκες για λαμπερά μαλλιά

1.Μάσκα με αυγό

Το ωμό αβγό είναι μία από τις καλύτερες και πιο παλιές μεθόδους για να ξεφορτωθείτε την ψαλίδα, την θαμπάδα και το φριζάρισμα των μαλλιών.

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι που μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως μάσκα, εμείς αναφέρουμε τους πιο δημοφιλείς σύμφωνα με τις γιαγιάδες μας:

  • Χτυπήστε ένα αβγό με ελαιόλαδο (ή λάδι αμυγδάλου) και μέλι και αφήστε το στο κεφάλι σας για 30 με 45 λεπτά πριν το ξέβγαλμα..
  • Προσθέστε τον κρόκο 2 αβγών σε γιαούρτι και απλώστε την μάσκα στα μαλλιά για 30 περίπου λεπτά.

2.Μάσκα με παπάγια

Αγοράστε μία γινομένη παπάγια και ανακατέψτε την με μισή κούπα γιαούρτι μέχρι να γίνουν πολτός. Απλώστε τη μάσκα στα μαλλιά και αφήστε την για 30 λεπτά. Θα δώσει λάμψη και μία λεία υφή στις τρίχες.

3.Μάσκα με αβοκάντο

Πολτοποιήστε ένα αβοκάντο και προσθέστε αρκετό ελαιόλαδο. Κάντε μασάζ στα μαλλιά σας χρησιμοποιώντας το μείγμα και επιγκεντρωθείτε στις άκρες. Στην συνέχεια αφήστε το να θρέψει την ρίζα και αφαιρέστε το μετά από 40 λεπτά.

4. Μάσκα με μέλι και γάλα

Μία κουταλιά της σούπας μέλι και δύο γάλα. Αφήστε το μείγμα να καθίσει στο κεφάλι σας για 20 περίπου λεπτά πριν το ξέβγαλμα.

5. Μάσκα με μπύρα

Η μπύρα είναι γνωστό ευεργετικό συστατικό για υγιή μαλλιά και θεωρείται ένα εξαιρετικό conditioner. Ξεπλύντε τα μαλλιά σας με μπύρα μετά από κάθε λούσιμο και θα εκπλαγείτε από την λάμψη που προσθέτει. Μπορείτε να το επαναλάβετε μετά από κάθε λούσιμο.

6. Μάσκα με μαγιονέζα

Ναι καλά το διαβάσατε. H μαγιονέζα περιέχει αβγά, λάδι και ξύδι των οποίων ο συνδυασμός κάνει θαύματα για την θρέψη των μαλλιών σας. Επομένως αν αντέχετε την μυρωδιά απλώστε μαγιονέζα από την ρίζα εώς τις άκρες, περιμένετε για περίπου 20 λεπτά και μετά λούστε το κεφάλι σας με προσοχή.

7. Μάσκα με μπανάνα

Λιώσε μία μπανάνα και χτύπησέ την με δύο αβγά και μισή κούπα χυμό πορτοκάλι. Ξέβγαλε μετά από 30 λεπτά.

Bαμμένα μαλλιά: Συμβουλές για λαμπερά μαλλιά

Καθημερινό βούρτσισμα

Όταν βουρτσίζετε επαναλαμβανόμενα και απαλά τα μαλλιά σας, αυτό ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής σας και κατανέμει τα φυσικά έλαια που παράγονται, ενυδατώνοντας τις τρίχες από τις ρίζες ως τις άκρες.

Θα πρέπει να επιλέξετε μια βούρτσα με φυσικές τρίχες για να έχετε τα πιο υγιή αποτελέσματα, επειδή είναι πιο ωφέλιμη για το τριχωτό της κεφαλής και είναι επίσης πιο ευχάριστη.

Ξεκινήστε βουρτσίζοντας από το μέτωπο προς τα πίσω και κάντε το ίδιο από το σβέρκο προς τα πάνω. Αυτό θα πρέπει να δημιουργήσει μια ευχάριστη και χαλαρωτική αίσθηση. Δύο μόνο λεπτά βουρτσίσματος είναι αρκετά και, σύντομα, θα προσέξετε τα εκπληκτικά αποτελέσματα.

Μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής

Υπάρχει και ένας άλλος τρόπος για να βελτιώσετε την κυκλοφορία και να θρέψετε βαθιά το τριχωτό της κεφαλής, που συχνά υποβάλλεται σε μεγάλη ένταση κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Πιέστε τις άκρες των δαχτύλων και των δύο χεριών σας στο κεφάλι σας και κάντε μικρές κυκλικές κινήσεις, ασκώντας μικρή πίεση. Ξεκινήστε γύρω από το μέτωπό σας και κινηθείτε αργά πίσω και κάτω προς τον αυχένα σας.

Μπορείτε να κάνετε αυτό το μασάζ οποιαδήποτε ώρα της ημέρας, είτε όταν αισθάνεστε κάποια ένταση στο κεφάλι σας, είτε κάθε δύο ημέρες όταν βουρτσίζετε κανονικά τα μαλλιά σας.