Φυσικές Ανταύγειες: Πώς να ανοίξετε το χρώμα των μαλλιών σας φυσικά

Πολλές γυναίκες θα ήθελαν να ανοίξουν το χρώμα των μαλλιών τους, να αποκτήσουν φυσικές ανταύγειες και να του δώσουν μια ζωηράδα, αλλά φοβούνται να κάνουν το βήμα, αφενός διότι μπορεί να αποβεί πολύ τοξικό για την τρίχα και το δέρμα του κεφαλιού, και αφετέρου γιατί μπορεί το αποτέλεσμα να είναι εντονότερο από το επιθυμητό.

Παρακάτω θα αναλύσουμε μερικούς τρόπους, ώστε να πετύχετε το ιδανικό ξάνοιγμα της τρίχας, χωρίς να τη βλάψετε, αλλά και χωρίς να ρισκάρετε να μετατραπεί το μαλλί σας σε κάτι που δεν θα σας αρέσει. Ακολουθώντας τους κανόνες της φύσης δεν μπορούν να πάνε πολλά στραβά.

Φυσικές Ανταύγειες: Χρήση χαμομηλιού

Ετοιμάστε ένα έγχυμα χαμομηλιού, λούστε τα μαλλιά σας με σαμπουάν και περιμένετε μέχρι να στεγνώσουν εντελώς. Όταν το έγχυμα κρυώσει, βάλτε το σε ένα σπρέι. Ψεκάστε τα μαλλιά σας ενώ τα χτενίζετε και στεγνώστε ξανά με το σεσουάρ. Αφήστε έτσι τα μαλλιά σας για μία ώρα και έπειτα λούστε τα. Μπορείτε να επαναλάβετε μερικές φορές την εβδομάδα.

Φυσικές Ανταύγειες: Χρήση λεμονιού

Θα χρειαστείτε ένα φλιτζάνι φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού και 1/4 φλιτζάνι ζεστό νερό. Αναμείξτε σε ένα σπρέι και ψεκάστε τα μαλλιά σας μέχρι να είναι υγρά. Συμβουλεύουμε τα μαλλιά σας να είναι άλουστα.

Περάστε μία ή δύο ώρες στον ήλιο (μην ξεχάσετε το αντηλιακό) και επιδοθείτε στις κανονικές σας δραστηριότητες ενώ αφήνετε τη βαφή να δράσει. Μετά τη μία ή τις δύο ώρες, κάντε ντους και λουστείτε όπως συνήθως. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε μια καλή μαλακτική κρέμα, αφού το κιτρικό οξύ από το χυμό του λεμονιού ξηραίνει τα μαλλιά σας.

Φυσικές Ανταύγειες: Χρήση μπύρας και αβγού

Χρησιμοποιήστε το ασπράδι ενός αβγού και αναμείξτε το με 1/2 φλιτζάνι συνηθισμένη μπύρα (η μαύρη ή η κόκκινη δεν κάνουν). Εφαρμόστε σε όλα τα μαλλιά και μείνετε στον ήλιο για τουλάχιστον μία ώρα. Ξεβγάλτε με ζεστό ή κρύο νερό.

Φυσικές Ανταύγειες: Χρήση χένας

Πρόκειται για μια συνταγή, η οποία χρησιμοποιείται εδώ και πολλά χρόνια από τις γιαγιάδες μας για να ανοίξει ή να σκουρύνει το χρώμα των μαλλιών. Καταρχάς θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας διάφορους παράγοντες πριν εφαρμόσετε τη χένα στα μαλλιά σας. Για παράδειγμα, όσο πιο ομοιόμορφο είναι το χρώμα των μαλλιών σας, τόσο πιο εύκολα θα έχετε το αποτέλεσμα που επιθυμείτε. Αν τα μαλλιά σας έχουν αρκετά διαφορετικά χρώματα, δύσκολα θα έχει αποτέλεσμα η χένα. Η χένα συμπεριλαμβάνεται στα 5 βότανα με τα καλύτερα αποτελέσματα για να σκουρύνει το χρώμα των μαλλιών.

Μπορείτε να βρείτε χένα σε καταστήματα βοτάνων ή φυσικών τροφών. Επιλέξτε ξανθό ή καστανό χρώμα και λάβετε υπόψη σας ότι ένα φυσικό προϊόν δεν θα έχει αποτελέσματα τόσο μεγάλης διάρκειας όσο μια χημική βαφή.

Αναμείξτε τη σκόνη της χένας σε ένα δοχείο με βραστό νερό μέχρι να σχηματιστεί ένας πολτός και βεβαιωθείτε ότι τα μαλλιά σας είναι καθαρά και στεγνά. Χρησιμοποιήστε γάντια όταν την απλώνετε και εφαρμόστε από τις ρίζες προς τις άκρες. Κάντε μασάζ με τη χένα σε όλα τα μαλλιά και έπειτα φορέστε ένα σκουφάκι μπάνιου, αφήνοντάς τη να δράσει για αρκετές ώρες, μέχρι τα μαλλιά σας να αποκτήσουν την επιθυμητή απόχρωση (όσο περισσότερο αφήνετε τη χένα, τόσο εντονότερο θα γίνει το χρώμα). Ξεπλύνετε με σαμπουάν και μαλακτική κρέμα.

Φυσικές Ανταύγειες: Χρήση λεμονιού και χαμομηλιού

Όπως ήδη γνωρίζετε, αυτά τα δύο προϊόντα είναι θαυμάσια για το άνοιγμα του χρώματος των μαλλιών. Συνδυάστε φρεσκοστυμμένο χυμό από ένα λεμόνι και δύο κουταλιές της σούπας χαμομήλι. Αναμείξτε και απλώστε σε όλα τα μαλλιά, αφήνοντας το μείγμα να δράσει για δύο ώρες κάτω από τον ήλιο. Λουστείτε όπως συνήθως.

Μπορείτε επίσης να ανακατέψετε λίγο από αυτό το μείγμα με το σαμπουάν σας, αφήνοντάς το να δράσει για δέκα λεπτά κάθε φορά που λούζεστε και έπειτα ξεπλένοντας όπως συνήθως.

Φυσικές Ανταύγειες: Χρήση κανέλας

Η κανέλα είναι το επόμενο συστατικό- έκπληξη, μιας και τονώνει την ανάπτυξη των μαλλιών (γι’ αυτό υπάρχει σε αρκετά προϊόντα) ενώ παράλληλα, βοηθάει στο άνοιγμα του χρώματός τους. Το μόνο που έχετε να κάνετε, λοιπόν, είναι αυτή η 2 σε 1 (για άνοιγμα και θρέψη) μάσκα κανέλας. Ανακατέψτε μία πρέζα κανέλας στο αγαπημένο σου conditioner ή τη μάσκα και απλώστε σε όλο το μήκος των μαλλιών. Φορέστε ένα σκουφάκι μπάνιου για 20 έως 30 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε καλά ή λουστείτε ως συνήθως. Η αναλογία κανέλας- conditioner/ μάσκας ας είναι 4 προς 1.

Φυσικές Ανταύγειες: Χρήση μηλόξυδου

Είναι ένα από τα φυσικά και ανέξοδα μυστικά ομορφιάς πολλών διάσημων κυριών του Hollywood, όπως της Jennifer Aniston που θέλουν να διατηρήσουν την επιδερμίδα τους λαμπερή και σφριγηλή. Εκτός, όμως, από τη σαλάτα ή την επιδερμίδα, το μηλόξυδο μπορεί να συμβάλλει και στο φυσικό ξάνοιγμα των μαλλιών. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αναμείξετε ένα φλιτζάνι μηλόξυδο με έξι φλυτζάνια νερό (η ποσότητα αλλάζει ανάλογα με το μήκος και τον τύπο των μαλλιών σας, όμως η αναλογία παραμένει η ίδια) και να ρίξετε το μείγμα στα μαλλιά σας. Φυσικά, θα χρειαστεί να το κάνετε αρκετές φορές μέχρι να δειτε αποτελέσματα. Μεταξύ άλλων, το μηλόξυδο βοηθά στο να ξεμπερδεύονται πιο εύκολα τα μαλλιά, ενώ συμβάλλει στη μείωση του φριζαρίσματος.

Φυσικές Ανταύγειες: Χρήση βότκα

Πράγματι, η βότκα δεν είναι κατάλληλη μόνο για κοκτέιλ αλλά και για τα μαλλιά – η Eva Herzigova «ορκίζεται» σε αυτό το beauty μυστικό, χρόνια τώρα. Αναμείξτε ένα μέρος βότκα με δύο μέρη σόδας και στην συνέχεια βάλτε το μείγμα σε ένα μπουκαλάκι για σπρέυ. Εάν θέλετε το μείγμα να είναι έξτρα δυνατό, τότε μπορείτε κάλλιστα να διπλασιάσετε τις ποσότητες. Οι μπλε τόνοι της βότκας σε συνδυασμό με το οινόπνευμα που εμπεριέχει, υπόσχονται να «ανοίξουν» τα μαλλιά σας.

Φυσικές Ανταύγειες: Χρήση μελιού

Το μέλι είναι ένα από τα καλύτερα φυσικά προϊόντα ξανοίγματος μαλλιών, γιατί παράλληλα ενυδατώνει τα μαλλιά με αποτέλεσμα να μην αφήνει τις άκρες ξηρές. Όμως, η αίσθηση του να κολλήσουν τα δάχτυλά από μέλι είναι από μόνη της πολύ ενοχλητική, πόσο μάλλον το να το κάνετε επί τούτου στα μαλλιά. Ένα καλό trick για να έχετε το ξάνοιγμα που θέλετε χωρίς την ενοχλητική αίσθηση είναι να αναμείξετε το μέλι σε μια κούπα με νερό ή με ξύδι και να το απλώσετε πολύ πιο εύκολα. Αφού το κάνετε, πιάστε τα μαλλιά σας με ένα κλάμερ, καλύψτε τα με ένα σκουφάκι, πηγαίνετε για ύπνο και λουστείτε το επόμενο πρωί.