Μάσκα: Μην αφήσετε τον COVID-19 να επηρεάσει το δέρμα σας!

Αν και η μάσκα παίζει καταλυτικό ρόλο στην αποτροπή μετάδοσης του COVID-19, δεν παύει να αποτελεί μια νέα πρόκληση για τα ευαίσθητα δέρματα. Η μάσκα επιδεινώνει ή ακόμη και προκαλεί ακμή, εξανθήματα, ξεφλούδισμα και φαγούρα, καθώς δημιουργεί ένα περιβάλλον υγρασίας και δεν επιτρέπει στο δέρμα να αναπνεύσει. Πώς, λοιπόν, θα προστατέψουμε το δέρμα μας, αλλά και τον οργανισμό μας;

  • Καθαρίστε και ενυδατώστε το πρόσωπό σας καθημερινά.
    Ένα από τα προβλήματα, που δημιουργεί η μάσκα, είναι η ξηρότητα στο δέρμα μας, η οποία μπορεί να ελεγχθεί και να αποτραπεί με την χρήση των κατάλληλων προϊόντων. Επιλέξτε τα σωστά προϊόντα με βάση τον τύπο του δέρματός σας και των αναγκών του.
  • Προστατεύστε τα χείλη σας.
    Η χρήση ενός ενυδατικού λιπ μπαλμ ή βαζελίνης στην περιοχή των χειλιών, πριν κοιμηθείτε ή πριν βάλετε τη μάσκα, θα βοηθήσει πολύ τα χείλη σας.
  • Μην φοράτε makeup, όταν φοράτε τη μάσκα σας.
    Το makeup σε συνδυασμό με την υγρασία, που δημιουργείται κάτω από τη μάσκα, θα φράξει τους πόρους σας, προκαλώντας δερματικά προβλήματα.
  • Μην δοκιμάζετε νέα προϊόντα, που μπορεί να ερεθίσουν το δέρμα σας.
    Η χρήση της μάσκας, καθιστά το δέρμα μας πιο ευαίσθητο, δημιουργώντας περισσότερες πιθανότητες για κάποιον ερεθισμό.
  • Εάν παρατηρήσετε ερεθισμούς, μειώστε την χρήση κρεμών και καλλυντικών προϊόντων, ακόμη και εάν πριν τη χρήση της μάσκας, ταίριαζαν στο δέρμα σας.
  • Διαλέξτε τη σωστή μάσκα.
    Αποφύγετε τις συνθετικές, αλλά και πολύ στενές μάσκες. Μια βαμβακερή μάσκα, με την σωστή εφαρμογή έχει λιγότερες πιθανότητες να σας προκαλέσει κάποιον ερεθισμό.
  • Δώστε στο δέρμα σας την ευκαιρία για ένα διάλειμμα.
    Βρείτε την ευκαιρία, ανά λίγες ώρες, να δώσετε στο δέρμα σας χρόνο να αναπνεύσει, σε ένα ασφαλές περιβάλλον. Κάθε 4 ώρες, κάντε ένα 15λεπτο διάλειμμα.
  • Πλύνετε τις υφασμάτινες μάσκες και μην επαναχρησιμοποιείτε τις μάσκες μιας χρήσης.
    Έτσι, όχι μόνο θα απομακρύνετε τα μικρόβια, αλλά και νεκρά κύτταρα και λιπαρότητα, που έχει συγκεντρωθεί από το πρόσωπό σας. Χρησιμοποιείστε τα κατάλληλα απορρυπαντικά.
  • Μην διακόψετε θεραπείες, που σας έχει συστήσει ο δερματολόγος σας.
    Είτε συνδέονται με την χρήση της μάσκας, είτε όχι, τα δερματικά προβλήματα πρέπει να αντιμετωπίζονται με τη βοήθεια δερματολόγου. Σίγουρα, θα σας βοηθήσει να ξεπεράσετε ερεθισμούς και δερματικά προβλήματα, που μπορεί να έχουν προκύψει.