Ρυτίδες στο λαιμό: Έτσι δεν θα αποκτήσεις ποτέ

Οι γιαγιάδες το έλεγαν «από τα χέρια και τον λαιμό φαίνεται η ηλικία του ανθρώπου». Εμείς όμως, με τα σύγχρονα μέσα που υπάρχουν στην κοσμετολογία, έχουμε τον τρόπο, να μην «λύνεται» ποτέ η συγκεκριμένη… εξίσωση.

Τι είναι το… Tech neck;

Ουσιαστικά, είναι οι εγκάρσιες ρυτίδες οι οποίες ούτως ή άλλως θα δημιουργούνταν αν κάποιος είχε προδιάθεση γιατί έχει κακή στάση σώματος ή κεφαλής ή γιατί γέρνει προς τα εμπρός. Όμως, με όλη αυτή την έξαρση της τεχνολογίας και λόγω του γεγονότος ότι οι περισσότεροι δουλεύουμε πιο εντατικά με υπολογιστή, ipad ή κινητό το φαινόμενο γίνεται ακόμη εντονότερο. Βεβαίως, οι εγκάρσιες ρυτίδες είναι πρώτα DNA και μετά κακή στάση σώματος γιατί λίγο- πολύ οι περισσότεροι καθόμαστε κάπως… άβολα αλλά τελικά δεν μεταφράζεται αυτό σε ρυτίδες για όλους μας.

Ως προς την εμφάνιση αυτών των ρυτίδων, είναι οι ίδιες ρυτίδες με αυτές που έχουμε στο πρόσωπό μας. Γιατί και σε αυτή την περίπτωση έχουμε να κάνουμε με κίνηση και έκφραση οπότε όπως δημιουργούνται στο πρόσωπο οι ρυτίδες της αρνήσεως, της εκφράσεως ή στα μάτια (πόδι της χήνας) έτσι και στην περίπτωση των ρυτίδων στο λαιμό πρόκειται για συνδετικό ιστό που σπάει και έχει αυτό το αποτέλεσμα.

Πως μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το Tech Neck effect;

Σαν πρόληψη πριν γίνουν οι ρυτίδες φροντίζουμε πάντα να ενυδατώνουμε το δέρμα με τα σωστά ενυδατικά προϊόντα ανάλογα με την ηλικία μας. Πολύ σημαντικό η κρέμα που θα βάλουμε και τα δραστικά συστατικά της κρέμας αυτής να είναι κατάλληλα για την ηλικία μας.

Ρυτίδες στον λαιμό

Οι ρυτίδες που δημιουργούνται το λαιμό δεν είναι εύκολη υπόθεση και αυτό γιατί η κίνηση που θα κάνουμε μετά με τον λαιμό μας θα επαναδημιουργήσει την ρυτίδα. Όμως, υπάρχουν θεραπείες με κολαγόνο που ενισχύουν αυτό το χάσμα που είχε δημιουργηθεί και αυτό που κάνουν είναι να διεγείρουν το κολαγόνο και το κάνουν πιο ανθεκτικό στις περιοχές αυτές ώστε να μην σπάει τόσο εύκολα.

Από την στιγμή, λοιπόν, που εμφανίσουμε τέτοιες ρυτίδες είναι σημαντικό να επισκεφτούμε τον δερματολόγο μας ο οποίος θα δει το βάθος και την ηλικία μας και μετά θα καθορίσει τι πρέπει να κάνουμε. Για τις θεραπείες των ρυτίδων του λαιμού υπάρχουν εκτός από το fractional laser και οι fractional ραδιοσυχνότητες, τα νήματα pdo και η ενισχυμένη μεσοθεραπεία με υαλουρονικό και συσφικτικά υλικά. Οι παραπάνω είναι θεραπείες και πρόληψης και αποκατάστασης του προβλήματος.

Χρωματικές δυσχρωμίες στο λαιμό: τι κάνουμε!

Πολλές φορές δεν είναι μόνο η αποκατάσταση των ρυτίδων στο λαιμό που απασχολεί τις γυναίκες. Αν είναι χρόνια αυτή η ρυτίδα με τον ήλιο μπορεί να κάνει δυσχρωμία. Δηλαδή, η ρυτίδα να είναι άσπρη και το δέρμα να είναι μαύρο με αποτέλεσμα να φαίνεται μια χρωματική αντίθεση. Πολλές φορές εκεί χρησιμοποιούμε laser fractional ή λευκαντικές κρέμες κι έτσι αμβλύνεται αυτή η χρωματική αντίθεση και δεν είναι ορατή η ρυτίδα. Χρησιμοποιούμε, λοιπόν, στο λαιμό οπωσδήποτε αντηλιακό γιατί μπορεί κάποιος να κάνει την κίνηση, να μην έχει προδιάθεση βάσει DNA να κάνει ρυτίδες στο λαιμό αλλά να κάνει τελικά την πτύχωση την οποία αν δει και λίγο ο ήλιος μπορεί να κάνει χρωματική αντίθεση και να φαίνεται σαν ρυτίδα ενώ στην πραγματικότητα δεν είναι γιατί δεν έχει χάσει συνδετικό ιστό από την περιοχή.

Tech neck: τι πρέπει να κάνεις για να μην αποκτήσεις ποτέ ρυτίδες στο λαιμό!

1. Εφαρμόζουμε την σωστή κρέμα ανάλογα με την ηλικία μας. Την κρέμα που βάζουμε στο πρόσωπο την βάζουμε και στο λαιμό. Και αυτό είναι στα SOS!

2. Το αντηλιακό κατεβαίνει οπωσδήποτε στο λαιμό!

3. Ενυδάτωση! Πρέπει να είναι σωστός, υγιής και ενυδατωμένος ο ιστός στην περιοχή του λαιμού όπως και στα μάτια. Επειδή εκεί είναι πιο λεπτό το δέρμα, δεν υπάρχουν σμηγματογόνοι αδένες είναι πιο εύκολο η περιοχή να σπάσει.

4. Κρατάμε όσο μπορούμε το κινητό ή το ipad στο ύψος των ματιών μας και αποφεύγουμε να σκύβουμε ή να καμπουριάζουμε.

Ρυτίδες τέλος! Δοκιμάστε αυτές τις μάσκες για το πρόσωπο άμεσα

Σύσφιξη προσώπου: Καθώς μεγαλώνουμε βλέπουμε την επιδερμίδα μας να αλλοιώνεται, να χάνει τη σύσφιξή του και να… κρεμάει, με το πέρασμα του χρόνου να αφήνει σημάδια. Για να χαρίσετε ξανά στο πρόσωπό σας την παλιά του λάμψη δεν χρειάζεται να ξοδέψετε πολλά χρήματα, καθώς από την κουζίνα του σπιτιού σας μπορείτε να κάνετε θαύματα.

Μάσκες για σύσφιξη προσώπου: Αιτίες για τη χαλάρωση του δέρματος

 • Η πάροδος του χρόνου είναι σίγουρα ο πρωταρχικός παράγονταςΤο δέρμα σας χάνει τη σφριγηλότητα, την τόνωση και την ελαστικότητά του. Ωστόσο, μην ξεχνάτε ότι είναι απαραίτητο να φροντίσετε το δέρμα σας όταν αυτό ξεκινάει να παρουσιάζει τέτοιου είδους σημάδια. Γνωρίζοντας ποια στοιχεία πρέπει να φροντίσετε σε κάθε ηλικιακό στάδιομπορείτε να μειώσετε τις επιπτώσεις από το πέρασμα του χρόνου.
 • Η έλλειψη πρωτεϊνών και θρεπτικών συστατικών εξαιτίας μιας φτωχής διατροφής ευνοεί επίσης τη χαλάρωση.
 •  Η έλλειψη σε ελαστίνη και κολλαγόνο. Πρόκειται για δύο απαραίτητα συστατικά, έτσι ώστε το δέρμα σας να φαίνεται σφριγηλό.
 •  Η καθιστική ζωή. Αποτρέπει το δέρμα σας από το να λαμβάνει σωστά οξυγόνο και θρεπτικές ουσίες.
 • Ο ήλιος είναι τεράστιος εχθρός του δέρματός σαςΤο γερνάει, αφαιρεί τη φυσική του ενυδάτωση και σας κάνει να χάνετε κολλαγόνοΓι αυτό είναι απαραίτητο να είστε προσεκτικοί όσον αφορά στην έκθεση στον ήλιο.
 • Συχνά, η συναισθηματική σας κατάσταση καθορίζει σε μεγάλο βαθμό την καλή ή την κακή υγεία του δέρματός σας. Το άγχος, ο εκνευρισμόςτο στρες προκαλούν μια ανεπάρκεια στην απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών λόγω της αγγειοσυστολής και της έντασης των μυών.

Σύσφιξη προσώπου: Μάσκα με καρότο και πορτοκάλι

Πρόκειται για μια πολύ εύκολη και αποτελεσματική μάσκα.

 Αναρωτιέστε γιατί; Τα καρότα, όπως και τα πορτοκάλια, μπορούν να επιφέρουν καλά αποτελέσματα για την καταπολέμηση της χαλάρωσης χάρη στην υψηλή τους περιεκτικότητα σε συστατικά με αντιοξειδωτική βάσηβ-καροτίνη, βιταμίνεςανόργανα άλατα και την ενυδάτωση που χρειάζεται το δέρμα σαςΜε όλα αυτά να συμπεριλαμβάνονται σε μόνο μια σπιτική μάσκατα αποτελέσματα δεν μπορούν παρά να είναι καλάΕφαρμόστε τη 3 φορές την εβδομάδα, το πρωί.

Τι χρειάζεστε;

 • Ένα καρότο
 • Ένα πορτοκάλι
 • Μια κουταλιά της σούπας μέλι

    Οδηγίες παρασκευής:

 • Ξεκινήστε με το πλύσιμο των καρότων και στη συνέχεια τεμαχίστε τα σε μικρά κομμάτια. Βάλτε τα στο μπλέντερ μαζί με το χυμό πορτοκαλιού. Προσπαθήστε να φτιάξετε έναν καλά αναμεμειγμένο χυμόΤέλοςπροσθέστε μια κουταλιά της σούπας μέλι.
 • Μετά από αυτό, τοποθετείστε το μείγμα από καρότο και πορτοκάλι σε ένα φλιτζάνι και χρησιμοποιήστε ένα κομμάτι βαμβάκι για να εφαρμόσετε τη μάσκα στο πρόσωπό σας, ειδικά στις περιοχές όπου τείνετε να εμφανίζετε χαλάρωση: στο λαιμό σας, στο πηγούνι, στα μάγουλα κλπ. Αφήστε το να δράσει για 20 λεπτά και στη συνέχεια αφαιρέστε τη μάσκα με κρύο νερό.

Σύσφιξη προσώπου: Μάσκα από ντομάτα και λεμόνι

Όλοι το γνωρίζουν: το δέρμα του προσώπου μας είναι διαφορετικό από αυτό στο υπόλοιπο σώμα μας. Είναι πιο ευαίσθητο και εύθραυστο, λεπτότερο, και απροστάτευτο από τις κακουχίες. Για να το προστατεύσετε, θα πρέπει να ακολουθήσετε μερικές καλές συμβουλές σχετικά με τη βελτίωση του τρόπου ζωής σας μέσω της καλής διατροφής και της σωματικής άσκησης. Καλό θα ήταν, επίσης, να του δώσετε μερική εξωτερική «τροφή» και αυτή η μάσκα με βάση το χυμό ντομάτας και λεμονιού πρόκειται για μια “έκρηξη” αντιοξειδωτικών και βιταμινών που θα δώσουν στην επιδερμίδα σας φρεσκάδα, νεότητα και τεράστιες θεραπευτικές ιδιότητες. Τι θα λέγατε να τη δοκιμάζατε;

Τι χρειάζεστε;

 • 2 ντομάτες
 • Μια κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
 • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

Οδηγίες παρασκευής:

 • Ξεκινήστε από το ξεφλούδισμα των δύο ντομάτων – θα πρέπει να είναι ώριμες. Στη συνέχεια, τοποθετείστε τα στο μπλέντερ μαζί με μια κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού. Μόλις αυτό είναι έτοιμο, προσθέστε τις δύο κουταλιές της σούπας ζάχαρη και θα δημιουργηθεί μια αλοιφή.
 • Τώρα, με τη βοήθεια ενός κομματιού βαμβάκι, εφαρμόστε το μείγμα και αφήστε το για 15 λεπτά να δράσει. Θα νιώσετε αμέσως τη φρεσκάδα της ντομάτας και των συστατικών της. Είναι, βέβαια, πολύ σημαντικό να μην αφήσετε τη μάσκα για περισσότερο από 20 λεπτά. Θυμηθείτε ότι αν την αφήσετε, το λεμόνι μπορεί να σας προκαλέσει ερεθισμό. Τέλος, χρησιμοποιήστε φρέσκο νερό για να αφαιρέσετε τη μάσκα. Το ιδανικότερο είναι να την εφαρμόσετε δύο φορές την εβδομάδα, κατά τις βραδινές ώρες.

Σύσφιξη προσώπου: Μάσκες για σύσφιξη με μήλο και πεπόνι

Το πεπόνι τονώνει το δέρμα σας και αποτρέπει την χαλάρωση. Αν ακόμη προσθέσετε μήλο και πλιγούρι βρώμης, θα έχετε ένα καταπληκτικό μίγμα κατάλληλο για να ενυδατώσετε και να δώσετε περισσότερη σφριγηλότητα στο δέρμα σαςΠρόκειται για ένα κλασικό φάρμακο που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε.

Τι χρειάζεστε;

 • Τρεις φέτες πεπόνι (οποιουδήποτε είδους)
 • Μισό μήλο
 • Δύο κουταλιές της σούπας αλεύρι βρώμης
 • Μια κουταλιά της σούπας μέλι

Οδηγίες παρασκευής:

 • Πρόκειται για μια πολύ απλή μάσκαΞεκινήστε με το να πάρετε τις τρεις φέτες πεπόνι και ξεφλουδίστε το μισό μήλο. Βάλτε το πεπόνι και το μήλο στο μπλέντερ και αναμείξτε τα δύο φρούτα καλά μεταξύ τους.
 • Τώραχάρη στην βρώμη και το μέλι που θα αναμείξετε στη συνέχεια προσθέτοντάς τα στο πεπόνι και το μήλοθα δημιουργηθεί ένα παχύ και θρεπτικό μείγμαΠριν το εφαρμόσετεβεβαιωθείτε ότι έχετε καθαρό δέρμα. Απλώστε τη μάσκα στο δέρμα σας και αφήστε τη να δράσει για 20 λεπτάΣτη συνέχειααφαιρέστε τη με δροσερό νερόΜπορείτε να το επαναλάβετε τρεις φορές την εβδομάδα. Πρόκειται για μια εξαιρετική επιλογή, ιδίως το πρωί, για να ξεκινήσετε την ημέρα σας με προστασία.

Σύσφιξη προσώπου: Ποιες είναι οι καθημερινές κινήσεις για ένα λαμπερό πρόσωπο;

Είτε η φύση σας έχει προικίσει με καλή ποιότητα επιδερμίδας, είτε δεν σας έχει φερθεί και τόσο ευνοϊκά, εσείς δεν πρέπει ποτέ να παραμελείτε τη φροντίδα της, καθώς μόνο έτσι θα κατορθώσετε να ενισχύσετε τη λάμψη της και να κρατήσετε τις ρυτίδες όσο πιο μακριά γίνεται. Για να το πετύχετε, πρέπει να δώσετε προσοχή σε ορισμένους παράγοντες που συμβάλλουν σε ένα όμορφο και φρέσκο πρόσωπο.

 • Προσέξτε τι τρώτε. Η πολλή ζάχαρη, οι επεξεργασμένες τροφές, τα πολλά λιπαρά, το αλκοόλ αποτελούν εχθρούς της επιδερμίδας σας, προκαλώντας θαμπάδα, λιπαρότητα, αφυδάτωση, ακόμη και σπυράκια. Από την άλλη, μια διατροφή πλούσια σε αντιοξειδωτικά που θα βρείτε σε φρούτα και λαχανικά, αλλά και σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, που θα βρείτε σε λιπαρά ψάρια και θαλασσινά, σε καρύδια, στο λιναρόσπορο κ.ά., θα ευεργετήσει την επιδερμίδα σας, χαρίζοντάς της λάμψη και προφυλάσσοντάς την από την πρόωρη γήρανση.
 • Μην κάνετε εκπτώσεις στον ύπνο. Ο ύπνος είναι το… συνεργείο του οργανισμού σας κι όσο φροντίζετε να κοιμάστε 7-8 ώρες, τόσο πιο φρέσκο και ξεκούραστο θα δείχνει το πρόσωπό σας.
 • Πείτε «όχι» στο άγχος. Ίσως από τα πιο δύσκολα πράγματα που έχετε να κάνετε για την υγεία τόσο του οργανισμού σας, όσο και της επιδερμίδας σας, είναι να κρατηθείτε μακριά από το άγχος. Κι επειδή αυτό δεν έχει σκοπό να φύγει από τη ζωή σας, πρέπει εσείς να το μετριάζετε, κάνοντας πράγματα που σας εκτονώνουν και σας χαλαρώνουν. Αυτόματα, χαρίζετε και στην επιδερμίδα σας ακτινοβολία και λάμψη, αφαιρώντας της ίχνη κούρασης και ταλαιπωρίας.
 • Μην αμελείτε τον καθημερινό καθαρισμό και την ενυδάτωση. Το καθημερινό πλύσιμο της επιδερμίδας σας με σαπούνι και η σχολαστική αφαίρεση του μακιγιάζ και των ρύπων με γαλάκτωμα και λοσιόν καθαρισμού είναι κινήσεις που πρέπει να σας γίνουν συνήθεια. Σημαντική είναι, επίσης, και η ενυδάτωση του δέρματός σας με την κατάλληλη κρέμα για τις δικές σας ανάγκες.
 • Μια μάσκα τη βδομάδα κάνει πέρα τη… θαμπάδα. Κι όχι μόνο! Η μάσκα προσώπου αποτελεί ένα πολύ σημαντικό σύμμαχο στη φροντίδα της επιδερμίδας σας, καθώς ανάλογα με τα συστατικά της και τις ιδιότητές της την ξεκουράζει, την ενυδατώνει, της χαρίζει λάμψη, την καθαρίζει, απαλύνει τις ρυτίδες και την ανανεώνει, με άμεσα αποτελέσματα, σε βαθμό που μπορεί να σας εκπλήξει!