Τι είναι η μεσοθεραπεία

Έχετε ακούσει για τη μεσοθεραπεία και πώς αυτή βοηθά στην εξάλειψη των ρυτίδων με λίγες μόνο συνεδρίες.

Μεσοθεραπεία: Πρόληψη των ρυτίδων και της χαλάρωσης του δέρματος

Αυτή η νέα θεραπεία έχει πλέον κατακτήσει μια ξεχωριστή θέση ανάμεσα στις πιο επιτυχημένες μεθόδους της σύγχρονης αισθητικής ιατρικής, τόσο στο εξωτερικό όσο και τη χώρα μας, για την πρόληψη των ρυτίδων και την αντιμετώπιση της χαλάρωσης της επιδερμίδας του προσώπου.

Τι ακριβώς είναι η μεσοθεραπεία

Η μεσοθεραπεία είναι ενέσιμη θεραπεία, η οποία πραγματοποιείται με μικρές βελόνες στο πρόσωπο και το σώμα. Βοηθά στη βαθιά ενυδάτωση της περιοχής που τοποθετείται, καθώς το κύριο συστατικό της είναι το υαλουρονικό οξύ, ένα εξαιρετικά υδρόφιλο υλικό που στη συγκεκριμένη θεραπεία χρησιμοποιείται έτσι ώστε μόνο να ενυδατώνει και όχι να γεμίζει ρυτίδες ή εντυπώματα του δέρματος. Κατά τη διαδικασία της θεραπείας, μέσω ελεγχόμενου μικροτραυματισμού, γίνεται ενεργοποίηση της παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης από τον οργανισμό, τα οποία αποτελούν δομικά και στηρικτικά στοιχεία του δέρματος. Αξίζει, δε, να σημειωθεί, πως το διάλυμα της μεσοθεραπείας μπορεί να εμπλουτιστεί με βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και αμινοξέα.

Σε ποια σημεία του σώματος εφαρμόζεται η μεσοθεραπεία

Η μεσοθεραπεία μπορεί να εφαρμοστεί στο πρόσωπο, το λαιμό, το ντεκολτέ και τα χέρια, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε άλλα σημεία του σώματος.

Ποια είναι η διαδικασία εφαρμογής της μεσοθεραπείας

Το πρώτο στάδιο της διαδικασίας, είναι η τοποθέτηση αναισθητικής κρέμας για περίπου 45 λεπτά. Στη συνέχεια, κάνουμε σταδιακή έγχυση του υαλουρονικού με πολλαπλά τσιμπήματα, αφήνοντας μικρή ποσότητα κάθε φορά. Μπορούμε να το συνδυάσουμε και με Needling για να ενισχύσουμε το αποτέλεσμα, προσθέτοντας ταυτόχρονα και μηχανικό ερεθισμό.

Με τη συγκεκριμένη μέθοδο, ο ασθενής επωφελείται με σημαντική μείωση του πόνου κατά τη διάρκεια αλλά και μετά την ένεση, με μείωση των ανεπιθύμητων ενεργειών, ταχύτερη αναζωογόνηση του δέρματος και παρουσία λιγότερων μωλώπων, ερυθρότητας και οιδήματος. Έτσι, ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στην εργασία του και σε όλες τις υπόλοιπες κοινωνικές του δραστηριότητες άμεσα, σαν να μην είχε κάνει ποτέ τη θεραπεία.

Πόσες φορές θα χρειαστεί να επαναλάβει κανείς τη θεραπεία

Προκειμένου να έχει αποτέλεσμα, στη συγκεκριμένη θεραπεία θα πρέπει να πραγματοποιηθούν 3 επαναλήψεις ανά 15 ημέρες.

Ετερόλογη και αυτόλογη μεσοθεραπεία. Ποια η διαφορά

Η θεραπεία στην οποία μόλις έγινε αναφορά και η οποία περιέχει υαλουρονικό οξύ και άλλες ουσίες, ονομάζεται ετερόλογη μεσοθεραπεία.

Ωστόσο, υπάρχει και η αυτόλογη μεσοθεραπεία, κατά την οποία αξιοποιούμε την ισχυρή αναγεννητική ιδιότητα που έχουν τα αιμοπετάλια του αίματός μας με τους αυξητικούς παράγοντες που εμπεριέχουν. Χρησιμοποιούμε, δηλαδή, πλάσμα από τον ίδιο τον θεραπευόμενο, το οποίο είναι πλούσιο σε αιμοπετάλια.

Πώς γίνεται η αυτόλογη μεσοθεραπεία

Όπως σε μια απλή αιμοληψία, παίρνουμε 20 cc αίμα στο ιατρείο, τα οποία – αφού τα φυγοκεντρήσουμε – συγκεντρώνουμε σε μια σύριγγα το πλάσμα του αίματος (το πλούσιο σε αιμοπετάλια και λευκά αιμοσφαίρια) και σε μια άλλη το πλάσμα που είναι πιο φτωχό σε αιμοπετάλια. Αφού προσθέσουμε στην πρώτη σύριγγα τον ενεργοποιητή με την χρήση μιας μικρής βελόνας μπορούμε να προχωρήσουμε στην διαδικασία της μεσοθεραπείας.

Συγκεκριμένα, γίνονται πολλαπλοί νυγμοί με την βοήθεια πολύ λεπτής βελόνας ή ακόμα και ειδικού ρόλερ σε όλο το πρόσωπο, τον λαιμό, το ντεκολτέ ή αλλού, έτσι ώστε το υλικό να εισέλθει εντός του δέρματος.

Τη δεύτερη σύριγγα με το φτωχό σε αιμοπετάλια πλάσμα την χρησιμοποιούμε για να ραντίσουμε τις επιφάνειες του προσώπου, του λαιμού, του ντεκολτέ κ.λπ. , έτσι ώστε να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο το αποτέλεσμα.

Διάρκεια του αποτελέσματος

Πρόκειται για μη επεμβατική θεραπεία σύντομη και ανώδυνη που γίνεται στο ιατρείο του Πλαστικού Χειρουργού με εντυπωσιακά αποτελέσματα που διαρκούν για μεγάλο χρονικό διάστημα, συνήθως 14-18 μήνες ή και περισσότερο.

Ποια είναι τα αποτελέσματα της θεραπείας

  • Μεγάλης διάρκειας σε βάθος ενυδάτωση και αναζωογόνηση του δέρματος
  • Πρόληψη και λείανση ρυτίδων

-Αύξηση σφρηγιλότητας και λάμψης του δέρματος

-Ανάπλαση του δέρματος στην περιοχή του ντεκολτέ και των χεριών

-Βελτιώνει ουλές ακμής, κυτταρίτιδα, ραγάδες

-Χρησιμοποιείται ακόμη και σε προβλήματα αλωπεκίας και τριχόπτωσης

Πλεονεκτήματα της μεθόδου

-Είναι ασφαλής διότι χρησιμοποιούνται συστατικά του αίματός σας

-Είναι μη τοξικό και υποαλλεργικό υλικό

-Εφαρμόζεται εύκολα στο ιατρείο χωρίς να χρειάζεται χρόνος αποθεραπείας

Αντενδείξεις

Δεν εφαρμόζεται σε όσους πάσχουν από αυτοάνοσα νοσήματα και σε όσους βρίσκονται στην διαδικασία χημειοθεραπείας.