6 τρόφιμα που καταστρέφουν το σεξ

Είναι δυνατόν να υπάρχουν τρόφιμα που καταστρέφουν την σεξουαλική επιθυμία και κατά συνέπεια το σεξ;

Αν αντιμετωπίζετε δυσεπίλυτα προβλήματα με την ερωτική ζωή σας, ίσως πρέπει να ελέγξετε τη διατροφή σας. Η συστηματική υπερκατανάλωση ορισμένων τροφίμων δεν ανοίγει μόνο τον δρόμο στην ανάπτυξη χρόνιων προβλημάτων υγείας, αλλά στην πορεία μπορεί να πλήξει και την σεξουαλική λειτουργία, προειδοποιεί μία αμερικανίδα ειδικός.

«Η σεξουαλική δυσλειτουργία είναι συχνά ένα πολύπλοκο πρόβλημα, η συχνότητα του οποίου αυξάνεται με την ηλικία. Σπανίως όμως έχει μία καθαρά σωματική ή ψυχολογική αιτία. Συνήθως οφείλεται στην αλληλεπίδραση διαφόρων παραγόντων, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνεται η διατροφή», αναφέρει η ενδοκρινολόγος Dr. Florence Comite, επικεφαλής του ομώνυμου Κέντρου Ιατρικής Ακριβείας & Υγείας, στη Νέα Υόρκη.

Όπως εξηγεί, η επαρκής ροή αίματος αλλά και η ποιότητά του είναι σημαντική για την ερωτική ζωή. Τα παθολογικά υψηλά επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα, λ.χ., μπορεί να οδηγήσουν σε στενώσεις των αιμοφόρων αγγείων. Οι στενώσεις δυσκολεύουν την αιμάτωση του πέους και του κόλπου, παρεμποδίζοντας την ερωτική ζωή.

Αντίστοιχα, τα υψηλά επίπεδα γλυκόζης (σακχάρου) μπορεί να προκαλέσουν βλάβες στα αιμοφόρα αγγεία, παρεμποδίζοντας ακόμα περισσότερα την αιμάτωση. Το επακόλουθο στους άνδρες μπορεί να είναι η στυτική δυσλειτουργία. Και στα δύο φύλα, μια άλλη πιθανή συνέπεια μπορεί να είναι η μείωση της ερωτικής επιθυμίας.

Τα υψηλά επίπεδα σακχάρου προκαλούν επίσης νευρολογικές βλάβες, μειώνοντας την αίσθηση της αφής στο δέρμα. Έτσι, όμως, μειώνουν και την ερωτική διέγερση.

Μία διατροφή πλούσια σε αλάτι, εξ άλλου, μπορεί να οδηγήσει στην υπέρταση η οποία μειώνει τα επίπεδα του μονοξειδίου του αζώτου. Αυτή η χημική ουσία βοηθεί τους μυς να χαλαρώνουν. Η έλλειψή της μπορεί να καταστήσει πιο δύσκολο τον οργασμό, κατά την Dr. Comite.

Οι τροφές που έχουν αυτές τις συνέπειες στην ερωτική ζωή είναι οι ίδιες με εκείνες που υπονομεύουν την υγεία της καρδιάς, αναφέρει. Είναι επίσης οι ίδιες με εκείνες που αυξάνουν τον κίνδυνο υπέρτασης και διαβήτη.

Τα καλά νέα είναι πως ο περιορισμός τους στην ημερήσια και εβδομαδιαία διατροφή και η αντικατάστασή τους με πιο υγιεινές επιλογές, ενδέχεται να βελτιώσει τα σεξουαλικά προβλήματα. Να λοιπόν ποια τρόφιμα πρέπει να προσέχετε, κατά την Dr. Comite.

Αυτα τα τρόφιμα καταστρέφουν το σεξ

Επεξεργασμένα τρόφιμα, με και χωρίς ζάχαρη

Η υπερκατανάλωση ζάχαρης και επεξεργασμένων υδατανθράκων (π.χ. λευκό ψωμί, λευκά δημητριακά πρωινού, λευκά ζυμαρικά, πατατάκια, κέικ, μπισκότα) αυξάνει τον κίνδυνο αναπτύξεως διαβήτη. Ο διαβήτης είναι ένας από τους κύριους παράγοντες κινδύνου για στυτική δυσλειτουργία.

Επιπλέον, πολλά επεξεργασμένα τρόφιμα όπως τα προϊόντα άρτου, παράγονται από άλευρα χωρίς φυτικές ίνες. Η υπερκατανάλωσή τους οδηγεί σε φλεγμονή που μειώνει την ερωτική επιθυμία και στα δύο φύλα.

Τηγανητά φαγητά

Τα τηγανητά φαγητά περιέχουν πολλά κορεσμένα λιπαρά και τρανς λιπαρά οξέα που σχετίζονται με την αρτηριοπάθεια, τον διαβήτη και την υπέρταση. Όλες αυτές οι παθήσεις πλήττουν την ερωτική ζωή, αφού σχετίζονται με την σεξουαλική  δυσλειτουργία.

Αλκοόλ

Ένα ποτηράκι κρασί δύσκολα θα δημιουργήσει πρόβλημα στην ερωτική ζωή. Η υπερκατανάλωση αλκοόλ, όμως, μειώνει την ερωτική διέγερση και δυσκολεύει τον οργασμό.

Επιπλέον, μελέτη που δημοσιεύθηκε το 2018 στην ιατρική επιθεώρηση Archives of Sexual Behavior  έδειξε πως η κατανάλωση αλκοόλ σχετίζεται με μειωμένη ύγρανση του κόλπου. Η επίδραση αυτή μπορεί να καταστήσει επώδυνες τις ερωτικές επαφές.

Παχύ κόκκινο κρέας και πλήρη γαλακτοκομικά

Τα τρόφιμα αυτά μπορεί να επηρεάσουν την ερωτική ζωή, επειδή αυξάνουν τα επίπεδα κακής (LDL) χοληστερόλης στο αίμα. Μακροπρόθεσμα η υπερκατανάλωσή τους οδηγεί σε συσσώρευση λιπωδών ιζημάτων στα εσωτερικά τοιχώματα των αρτηριών.

Η συσσώρευση αυτή οδηγεί στην αθηρωμάτωση και σε στενώσεις των αρτηριών. «Η αθηροσκλήρωση είναι μία από τις συχνότερες αιτίες στυτικής δυσλειτουργίας», τονίζει η Dr. Comite.

Επεξεργασμένα προϊόντα κρέατος

Κατά κανόνα περιέχουν πολύ αλάτι. Η υπερκατανάλωση άλατος μακροπρόθεσμα μπορεί να συμβάλλει στην υπέρταση. Αυτή με τη σειρά της μειώνει την ερωτική επιθυμία και ευνοεί την στυτική δυσλειτουργία.

Σεξ στη θάλασσα: Οι τεράστιοι κίνδυνοι

Τα εναλλακτικά μέρη για να κάνετε σεξ, εκτός από την κρεβατοκάμαρας σας, τονώνουν την ανδρελανίνη, αλλά υπάρχει περίπτωση και να κρύβουν κινδύνους.

Το σεξ στη θάλασσα είναι μία πρόκληση για πολλά ζευγάρια, μία εμπειρία που θέλουν να δοκιμάσουν.

Σεξ στη θάλασσα: Θετικά και αρνητικά

Ας αναλύσουμε τα θετικά και τα αρνητικά αυτού του ξεχωριστού επιχειρήματος, όπως και το τι μπορεί αυτό να επιφέρει στην υγεία.

Ξεπερνώντας τους μύθους που σε θέλουν να κολλάς μέσα στη θάλασσα (κίνδυνος που υφίσταται μόνο στα ζώα!), ας δούμε τους πραγματικούς κινδύνους που ελλοχεύει μία τέτοια σεξουαλική δραστηριότητα στο υδάτινο περιβάλλον.

Σεξ στη θάλασα θετικά

Στα θετικά, μπορούμε να πούμε πως περιλαμβάνεται η έξαψη της φαντασίας, η τολμηρή διάθεση και ο αυθορμητισμός, όπως και η απελευθέρωση του να δοκιμάσεις κάτι καινούργιο στην ερωτική σου ζωή.

Και αυτή η καινούργια εμπειρία ίσως σπάσει τη μονοτονία, τονώσει το ενδιαφέρον και φανερώσει την πιο τολμηρή πλευρά του εαυτού σου!

Η ίδια η κουλτούρα της τηλεόρασης και του θεάματος δε δίστασε να απαθανατίσει πολλά ζευγάρια σε τρυφερές στιγμές στην παραλία με σκηνές που άφησαν και εποχή, αλλά και απελευθέρωσαν περισσότερους ανθρώπους στο να πειραματιστούν ελεύθερα.

Σεξ στη θάλασσα κίνδυνοι

Και μπορεί να υπάρχει ο έντονος ερωτισμός που αψηφά τη λογική, έρχεται όμως πάλι η επιστήμη και τεκμηριωμένα αναφέρει βασικούς λόγους που θα έπρεπε το σεξ στη θάλασσα να αποφεύγεται.

Ας δούμε τους κυριότερους:

  • Υπάρχει ο κίνδυνος μία προσωπική σου και μόνο στιγμή να ειδωθεί από άλλους ανθρώπους. Όσος προσεκτικός και να είσαι, όλο και κάποιος μπορεί να εμφανιστεί.
  • Η άμμος με την οποία είναι γεμάτη η παραλία, μπορεί να κολλήσει παντού και να γίνει απίστευτα ενοχλητική. Όσο και να αισθανθείς ωραία, η άμμος στο τέλος θα σου χαλάσει τη διάθεση!
  • Το σεξ στη θάλασσα δεν επιτρέπει την προφύλαξη. Σε μία εποχή που τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα βρίσκονται σε αύξηση, δεν υπάρχει λόγος να προβείς σε μία πράξη η οποία μπορεί να αποβεί και επικίνδυνη για την υγεία σου. Ακόμα περισσότερο αν δε γνωρίζεις καλά το σύντροφό σου και δεν είσαι σίγουρος για την υγεία του. Αντιλαμβανόμαστε πως ο κίνδυνος μετάδοσης σεξουαλικών νοσημάτων είναι ιδιαίτερα αυξημένος, για αυτό πρέπει να έχουμε πλήρη γνώση πριν προβούμε σε αυτή την ενέργεια.
  • Υπάρχει περίπτωση να υπάρξει εγκυμοσύνη από μία σεξουαλική επαφή στη θάλασσα; Αυτό μπορούμε να πούμε πως είναι εξαιρετικά δύσκολο (ακόμα και αν σε ελάχιστες περιπτώσεις μπορεί να συμβεί). Αυτό οφείλεται στο γεγονός πως το σπέρμα υπόκειται στο νερό το οποίο έχει σπερματοκτόνο δράση.
  • Το αλάτι της θάλασσας: Το θαλασσινό νερό μπορεί να προκαλέσει τσουξίματα και ερεθισμούς στο δέρμα, ειδικά στο μέρος της ευαίσθητης περιοχής.
  • Το θαλασσινό νερό είναι ικανό να προκαλέσει ερεθισμούς και πολλές λοιμώξεις (ειδικά στις γυναίκες), όπως κολπίτιδες και τραχηλίτιδες. Ο λόγος είναι ότι περιέχει διάφορα βακτήρια και μικροοργανισμούς, οι οποίοι δεν κατοικούν στο ανθρώπινο σώμα. Και ενώ ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος για τις γυναίκες, αυτό δεν σημαίνει πως υπάρχουν περιπτώσεις που και οι άντρες μπορούν να υποστούν μία λοίμωξη. Αυτό όμως θα μπορούσε να κάνει τους άνδρες συντρόφους πιο ευαίσθητους, διότι αφορά την υγεία της συντρόφου και αυτό πρέπει να είναι η προτεραιότητά τους.
  • Το θαλασσινό νερό δε βοηθάει να λιπανθεί ο γυναικείος κόλπος όσο χρειάζεται (αδύνατη άλλωστε η χρήση κάποιου λιπαντικού σεξ). Με αποτέλεσμα, να αυξάνεται η πιθανότητα μικροτραυματισμών.
  • Μπορεί να προκαλέσει τραυματισμούς, ειδικά όταν κάποιος επιχειρεί ερωτική συνεύρεση μέσα στα βαθιά. Τα αγγίγματα, τα φιλιά και οι έντονες αγκαλιές καλό είναι να αποφεύγονται στη θάλασσα.

4 σημάδια πως κάνει πολύ καλό σεξ

Αν έπρεπε να απαντήσετε στο δίλημμα καθόλου σεξ ή κακό σεξ; Τι θα επιλέγατε;

Αν η απάντηση είναι… αποχή, τότε καλύτερα να αρχίζετε να βλέπετε τα σημάδια που δείχνουν αν ο μελλοντικός σας παρτενέρ κάνει… καλό σεξ.

Περασμένα, ξεχασμένα…

Το βασικό και πάνω απ’ όλα το οποίο δεν είναι προς διαπραγμάτευση είναι το να μην μιλάει για το παρελθόν του. Και όταν λέμε παρελθόν, δεν εννοούμε την παιδική του ηλικία, που εντάξει δε χρειάζεται να το παρακάνει κιόλας, αλλά το σεξουαλικό του παρελθόν.

Όταν λοιπόν βγείτε, και εκείνος χωρίς κανέναν απολύτως λόγο, αρχίσει να σου αραδιάζει τις κατακτήσεις του, τότε να ξέρετε ότι κάτι… δεν πάει καλά.

Ή είναι εντελώς άχρηστος, ή έχει θέματα τεχνικά και ανατομικά ή είναι απλά βλάκας. Και στις τρεις περιπτώσεις δεν αξίζει τον κόπο.

Σε οποιαδήποτε από αυτές τις περιπτώσεις, απλά τον στέλνετε στη μαμά του.

Άγγιξε με…

Ένα ακόμα πολύ βασικό στοιχείο είναι να ξέρει πως να σας αγγίζει… Όχι, δεν εννοούμε στο σεξ, υποτίθεται δεν έχετε φτάσει ακόμα εκεί, αλλά γενικά, ακόμα κι αν έχετε βγει για ένα απλό ποτό ή φαγητό.

Αν για παράδειγμα είναι διακριτικός, τρυφερός και προσέχει μη σας φέρει σε δύσκολη θέση, τότε πολύ πιθανό να είναι έτσι και στο σεξ.

Τώρα αν την πρώτη ή δεύτερη φορά που σας βλέπει το χέρι του πάει σε ευαίσθητα σημεία, τότε μάλλον ο τύπος είναι στον κόσμο του.

Κάνει υπομονή…

Έχετε ακούσει ότι η μεγαλύτερη αρετή είναι η υπομονή; Ε λοιπόν είναι όντως. Ειδικά για έναν άντρα που σας θέλει και δεν μπορεί να περιμένει!

Οπότε, σε περίπτωση που τον δείτε να μη βιάζεται και να πηγαίνει με τους ρυθμούς σας, πάει να πει ότι ξέρει τι του γίνεται και δεν εννοούμε μόνο στο σεξ αλλά και γενικότερα.

Εξάλλου λένε ότι το καλό πράγμα αργεί να γίνει. Ε αυτό ακριβώς συμβαίνει κι εδώ.

Αυτοπεποίθηση…

Να έχει αυτοπεποίθηση. Αλλά εδώ χρειάζεται προσοχή. Δεν αναφερόμαστε στους σε αυτούς που έχουν αυτοπεποίθηση άνευ λόγου και αιτίας!

Δηλαδή σε αυτούς που νιώθουν οι απόλυτοι θεοί, ενώ είναι ξεκάθαρο ότι δεν είναι. Πρόκειται για τα γνωστά «νούμερα»!

Εμείς μιλάμε για τους άλλους τους σωστούς, που είναι σίγουροι για τον εαυτό τους και ξέρουν να φερθούν ανάλογα σε μία καταπληκτική γυναίκα.

Ε, αυτοί ξέρουν και από καλό σεξ.