DIY: Απολέπιση προσώπου με ζάχαρη και λεμόνι

Η φύση μας παρέχει μια πληθώρα υλικών, που μας ωφελούν σε όλα τα επίπεδα της υγείας μας. Προϊόντα, που χρησιμοποιούνται εδώ και αιώνες και είναι γνωστά για τις ευεργετικές τους για τον άνθρωπο ιδιότητες. Συγκεκριμένα, το λεμόνι είναι γνωστό για την δράση του ενάντια στην ακμή, τις πανάδες και τις κηλίδες, που εμφανίζονται στο δέρμα μας, ενώ η ζάχαρη καθαρίζει τους πόρους του δέρματός μας, απομακρύνοντας τα νεκρά κύτταρα.

Κάνοντας απολέπιση διατηρείτε την επιδερμίδα σας καθαρή, λαμπερή και απαλή. Τα νεκρά κύτταρα και οι τοξίνες απομακρύνονται, προσφέροντας στο δέρμα σας την δυνατότητα να αναπνεύσει και να ανανεώσει τα κύτταρά του, να ενεργοποιήσει την δημιουργία κολλαγόνου, αλλά και να βελτιώσει την κυκλοφορία του αίματος. Επίσης, είναι πολύ χαλαρωτικό και προλαμβάνει την εμφάνιση των ρυτίδων. Τέλος, μπορεί να αντιμετωπίσει ή να προλάβει διάφορα δερματικά προβλήματα, όπως ακμή, σπυράκια, μαύρα στίγματα και κηλίδες – πανάδες.

Η απολέπιση (peeling) προσώπου, ωφελεί περισσότερο το δέρμα, όταν γίνεται 2-4 φορές την εβδομάδα, ανάλογα με τις ανάγκες τους δέρματός. Το μέλι και η ζάχαρη είναι τα δύο βασικά,φυσικά και φιλικά προς το δέρμα συστατικά, που χρησιμοποιούνται σε πολλές συνταγές απολέπισης.

Παρακάτω ακολουθούν 4 συνταγές, τις οποίες μπορείτε να εφαρμόσετε, ιδίως εάν το δέρμα σας έχει τάση για ακμή και σπυράκια.

  1. 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη, 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού και 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο.
  2. 1 κουταλάκι του γλυκού καστανή ζάχαρη, 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι, 3 σταγόνες χυμό λεμονιού και 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.
  3. 2 σταγόνες λεμόνι, 3 σταγόνες ελαιόλαδο, 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη, 3 κουταλιές της σούπας αλάτι και 4 κουταλιές της σούπας μέλι.
  4. 1/2 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού, 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι, 2 κουταλάκια του γλυκού κρυσταλλική ζάχαρη και 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού.

Αναμείξτε τα υλικά μεταξύ τους, εώς ότου πάρετε ένα ομοιογενές μείγμα. Εφαρμόστε το μείγμα με απαλές, κυκλικές κινήσεις στο πρόσωπο σας, αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών, και ξεπλύνετε με άφθονο χλιαρό νερό.