Εγκυμοσύνη το καλοκαίρι: Τι να προσέξετε

Οι προκλήσεις της καλοκαιρινής εγκυμοσύνης. Τι πρέπει να προσέχετε. Η έντονη ζέστη προκαλεί δυσφορία, τα άκρα πρήζονται και οι ανάγκες του οργανισμού για ενυδάτωση αυξάνονται.

Γενικά, την περίοδο της εγκυμοσύνης η θερμοκρασία του σώματος αυξάνεται και παράλληλα μειώνεται η αντοχή στη ζέστη. Τι πρέπει να προσέξετε το διάστημα αυτό;

Φορέστε άνετα ρούχα

Επιλέξτε άνετα ρούχα, κατά προτίμηση βαμβακερά που θα σας κάνουν να αισθάνεστε άνετα. Τα αέρινα φορέματα, οι φούστες και οι παντελόνες είναι μία ιδανική επιλογή. Αποφύγετε στενά ρούχα, τζιν και γενικά ό,τι μπορεί να σας ζεστάνει ακόμα περισσότερο. Στις εξόδους σας φοράτε καπέλο, ιδανικά με μεγάλο γείσο για να προστατευτείτε από τη ζέστη.

Αποφύγετε την απευθείας έκθεση στον ήλιο

Αποφύγετε την ηλιοθεραπεία όταν είστε στην παραλία και γενικά την πολύωρη έκθεση στον ήλιο όταν είστε εκτός σπιτιού. Η έκθεση στον ήλιο προκαλεί εξάντληση που έτσι και αλλιώς είναι σύμπτωμα της εγκυμοσύνης.

Πίνετε πολύ νερό

Η επαρκής ενυδάτωση το καλοκαίρι είναι σημαντική το καλοκαίρι, ένα παραπάνω για τις έγκυες γυναίκες. Η επαρκής κατανάλωση νερού επιτρέπει στο σώμα να ρυθμίσει τη θερμοκρασία του σώματος. Είναι σημαντικό συνεπώς να πίνετε τουλάχιστον 10 ποτήρια νερό την ημέρα ή και περισσότερο εάν γυμνάζεστε.

Χρησιμοποιήστε ένα body mist

Έχετε μαζί σας ένα ενυδατικό body mist και χρησιμοποιήστε το για να ψεκάσετε σώμα και πρόσωπο όταν νιώθετε έντονη ζέστη.

Χρησιμοποιείτε πάντα αντηλιακό και ανανεώνετέ το συχνά

Χρησιμοποιείτε αντηλιακό με υψηλή δείκτη προστασία κάθε φορά που βγαίνετε από το σπίτι. Εάν είστε πολλές ώρες εκτεθειμένη στον ήλιο ανανεώστε το αντηλιακό σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης.

Κολυμπήστε

Το κολύμπι όχι μόνο μπορεί να σας δροσίσει, αλλά παράλληλα ως είδος γυμναστικής έχει σημαντικά οφέλη για εσάς και το έμβρυο.

Κάντε γυμναστική με προσοχή

Γενικότερα, βέβαια, η γυμναστική έχει οφέλη, τόσο σωματικά, όσο και ψυχικά για τη μέλλουσα μητέρα. Εάν έχετε εντάξει τη γυμναστική στο καθημερινό σας πρόγραμμα, γυμναστείτε με προσοχή. Το καλοκαίρι οι αντοχές του οργανισμού μειώνονται και καλό είναι να ασκήστε τις ώρες που δεν κάνει πολλή ζέστη όπως νωρίς το πρωί ή το απόγευμα μετά τη δύση του ήλιου.

Εντάξτε στη διατροφή σας τα καλοκαιρινά φρούτα

Το καλοκαίρι τα φρούτα έχουν την τιμητική τους και αξίζουν μία θέση στη διατροφή σας. Είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και τα περισσότερα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, προσφέροντας έτσι ακόμα περισσότερη ενυδάτωση στον οργανισμό.

Προσέξτε τροφές που είναι πιθανό να χαλάσουν λόγω ζέστης

Η έντονη ζέστη είναι επίφοβη για ευαίσθητες τροφές ή άλλες που περιέχουν συστατικά που δεν αντέχουν εκτός ψυγείου, όπως σως, κρέατα κτλ.