Καστορέλαιο: Θαυματουργό έλαιο για μαλλιά, νύχια και δέρμα

Το καστορέλαιο γνωστό για την υψηλή του περιεκτικότητα σε αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ουσίες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σε διάφορες θεραπείες για την ανακούφιση της σωματικής δυσφορίας και τη βελτίωση της κατάστασης του δέρματος ή των μαλλιών σας. Παρά το γεγονός ότι η γεύση του θεωρείται έντονη έως και δυσάρεστη για ορισμένους, πολλές εταιρίες έχουν προσθέσει το καστορέλαιο σε καλλυντικά προϊόντα και φάρμακα. Φυσικά θα μπορέσετε να το βρείτε και αυτούσιο στην αγορά για χρήση ως εναλλακτική θεραπεία με ποικίλους τρόπους.

  • Το καστορέλαιο μακραίνει τις βλεφαρίδες. Η εφαρμογή του καστορέλαιου στα φρύδια και στις βλεφαρίδες σας θα βοηθήσει στην αύξηση του όγκου και του μήκους τους.
  • Αναζωογονεί τα μαλλιά. Αν τα μαλλιά σας είναι θαμπά και ξηρά λόγω των βαφών, της έκθεσης στον ήλιο ή της χρήσης σεσουάρ και συσκευών ισιώματος, δοκιμάστε να βελτιώσετε τη θρέψη τους με τη χρήση μιας θεραπείας με έλαια. Το καστορέλαιο είναι μια καλή επιλογή καθώς δεν περιέχει καθόλου χημικές ουσίες και είναι γεμάτο με αντιοξειδωτικά που προωθούν την επανόρθωσή τους.
  • Δυναμώνει τα νύχια. Η υψηλή περιεκτικότητα του καστορέλαιου σε βιταμίνη Ε βοηθά στην ενδυνάμωση των νυχιών έτσι ώστε να μην είναι εύθραυστα και αφυδατωμένα. Το καστορέλαιο προτείνεται για τη θρέψη του νεκρού δέρματος και την πρόληψη λοιμώξεων ή της είσφρυσης του όνυχος.
  • Περιποίηση δέρματος, από τα καταπληκτικά οφέλη του καστορέλαιου. Όπως και πολλά άλλα αιθέρια έλαια έτσι και το καστορέλαιο είναι ένα εξαιρετικό φυσικό μέσο ενυδάτωσης που θρέφει το δέρμα σε βάθος έτσι ώστε να διατηρείται νεανικό και υγιές. Είναι ιδανικό για ανθρώπους που πάσχουν από ξηροδερμία, έκζεμα, ξεφλουδισμένο δέρμα και για οποιοδήποτε άλλο πρόβλημα που επηρεάζει την εμφάνισή του.

Χάρη στις αντιβακτηριακές ιδιότητές του, συνιστάται ακόμη και για την αντιμετώπιση των επιφανειακών εγκαυμάτων και τραυματισμών.Αξίζει επίσης να αναφέρουμε, ότι το καστορέλαιο περιέχει αντιοξειδωτικά, που σταματούν τη φθορά των κυττάρων· καθοριστικός παράγοντας για την πρόληψη της πρόωρης γήρανσης.

  • Αφαιρεί τους κάλους. Αυτοί οι ενοχλητικοί κάλοι στα πόδια μπορούν να εξαφανιστούν με την τακτική χρήση αυτού του φυσικού ελαίου. Βοηθά στην αφαίρεση των νεκρών κυττάρων και μαλακώνει τα σκληρά σημεία, επιταχύνοντας την επανόρθωσή τους.
  • Καταπραΰνει τους πόνους της αρθρίτιδας. Οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του καστορέλαιου το καθιστούν ιδανικό για μασάζ σε πληγείσες περιοχές από την αρθρίτιδα.
  • Καταπολεμά το κριθαράκι. Οι αντιβακτηριακές ουσίες του καστορέλαιου βοηθούν στην καταπολέμηση των λοιμώξεων που μπορούν να επηρεάσουν τα βλέφαρα.
  • Χαλαρώνει τα προβλήματα του αναπνευστικού. Η συμφόρηση και η δυσφορία που προκαλούν οι παθήσεις του αναπνευστικού μπορούν να αντιμετωπισθούν με τις παυσίπονες και αντιφλεγμονώδεις δράσεις του καστορέλαιου.