Κυτταρίτιδα στην κοιλιά: Τα κόλπα για να την ξεφορτωθείτε

Κυτταρίτιδα: Χρήσιμες συμβουλές και τρόποι για να απαλλαγείτε και να βελτιώσετε την αυτοπεποίθηση σας.

Το ζήτημα των επιπλέον πόντων στην κοιλιά είναι ένα θέμα που απασχολεί πολλές από εμάς.

Ακόμη και αν δεν υπάρχει έντονο πρόβλημα λίπους στην κοιλιά, μπορεί να υπάρχει κυτταρίτιδα στην περιοχή.

Εάν το ζήτημα αυτό της κυτταρίτιδας μπορεί να επηρεάσει την αυτοεκτίμησή μας – κακώς βέβαια, αλλα μπορεί να συμβεί- υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να μειώσετε την εμφάνισή του.

Τι προκαλεί το ανάγλυφο στην επιδερμίδα της κοιλιάς;

Η ακριβής αιτία της κυτταρίτιδας είναι άγνωστη. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι μπορεί να οφείλεται σε γενετικούς, περιβαλλοντικούς, ορμονικούς παράγοντες αλλά και στον τρόπο ζωής.

Κυτταρίτιδα: Αντιφλεγμονώδη τρόφιμα

Εάν προσπαθείτε να απαλλαγείτε από την κυτταρίτιδα, συμπληρώστε τη διατροφή σας με αντιφλεγμονώδη τρόφιμα. Φρέσκα φρούτα, ξηροί καρποί, φυλλώδη λαχανικά, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και λιπαρά ψάρια, όπως ο σολομός και ο τόνος, μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του πρήξιμου και στη βελτίωση της εμφάνισης του δέρματός σας. Τα τηγανητά τρόφιμα, τα επεξεργασμένα κρέατα, τα αναψυκτικά και οι υδατάνθρακες έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα.

Κυτταρίτιδα: Απολέπιση του δέρματος με καφέ

Οι κρέμες και οι λοσιόν κυτταρίτιδας σπάνια λειτουργούν, τουλάχιστον μακροπρόθεσμα. Εάν δούλευαν, η κυτταρίτιδα δεν θα ήταν αιτία άγχους για εκατομμύρια γυναίκες παγκοσμίως.

Η απολέπιση με καφέ μπορεί να είναι ο καλύτερος τρόπος για να απαλλαγείτε από το λίπος της κοιλιάς και την κυτταρίτιδα. Πρόκειται για έναν εύκολο και φυσικό τρόπο που γίνεται στο σπίτι σας και έχει άμεσα αποτελέσματα. Απλά αναμίξτε φρέσκο ​​καφέ με ζεστό νερό, μέλι και λάδι καρύδας, κάντε μασάζ στο δέρμα σας και ξεπλύνετε καλά.

Κυτταρίτιδα: Γυμναστείτε έξυπνα

Με την τακτική άσκηση δεν θα εξαφανίσουμε την κυτταρίτιδα, μπορεί όμως να βοηθήσει στη μείωση του επίμονου λίπους, να εξισορροπήσει τις ορμόνες σας και να βελτιώσει τη ροή του αίματος. Ως αποτέλεσμα, το δέρμα σας θα γίνει πιο σφριγηλό και λαμπερό.

Ορισμένες προπονήσεις είναι καλύτερες από άλλες όταν πρόκειται για απώλεια λίπους. Η προπόνηση διαστήματος υψηλής έντασης (HIIT), για παράδειγμα, καίει λίπος και αυξάνει τον μεταβολισμό σας.

Επιπλέον, το HIIT έχει αποδειχθεί ότι μεταβάλλει θετικά τα επίπεδα ορμονών, βελτιώνει τον γλυκαιμικό έλεγχο και αυξάνει το μεταβολικό ρυθμό. Μειώνει τόσο το κοιλιακό όσο και το συνολικό σωματικό λίπος ενισχύοντας ταυτόχρονα τη συνολική σας φυσική κατάσταση.

Κυτταρίτιδα: Ρεαλιστικοί στόχοι

Υπάρχουν πολλές δίαιτες, προϊόντα περιποίησης του δέρματος και ασκήσεις για να απαλλαγείτε από την κυτταρίτιδα, αλλά κανένα από αυτά δεν μπορεί να την εξαλείψει εντελώς. Μπορούν ωστόσο, να ελαχιστοποιήσουν την εμφάνισή της και να βελτιώσουν δέρμα σας.

Οι κρέμες και οι λοσιόν κατά της κυτταρίτιδας, για παράδειγμα, σφίγγουν το ανώτερο στρώμα του δέρματός σας, κάνοντας το πιο σφριγηλό. Η τακτική άσκηση βελτιώνει τη ροή αίματος και οξυγόνου ενώ καίει λίπος. Μια πλούσια σε αντιοξειδωτικά δίαιτα μπορεί να μειώσει τη βλάβη των ελεύθερων ριζών και να διατηρήσει το δέρμα σας νέο.

Η καθαρή διατροφή σε συνδυασμό με προπόνηση υψηλής έντασης και αντοχής, μασάζ και σωστή ενυδάτωση μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Απλώς βεβαιωθείτε ότι έχετε ρεαλιστικούς στόχους. Θυμηθείτε, η κυτταρίτιδα μας επηρεάζει όλους, οπότε δεν υπάρχει κανένας λόγος για να ντρέπεται κανείς.

Πηγή: glance