Πώς θα κάνετε το τέλειο μακιγιάζ με φυσικό αποτέλεσμα

Μακιγιάζ: Πολλές φορές το πιο απλό και ελαφρύ μακιγιάζ είναι αυτό που μας δυσκολεύει περισσότερο.

Κι αυτό διότι με λίγα μόνο καλλυντικά θα πρέπει να δημιουργήσουμε ένα φρέσκο και όμορφο αποτέλεσμα που θα μας κάνει να λάμψουμε, κρύβοντας παράλληλα τυχόν ατέλειες. Ένα τέτοιο καθημερινό μακιγιάζ είναι και το πρωινό.

Κι επειδή τις περισσότερες μέρες βιαζόμαστε για να ετοιμαστούμε για τη δουλειά ή άλλες υποχρεώσεις, η ιδανική επιλογή είναι το εύκολο, γρήγορο και απαλό πρωινό μακιγιάζ.

Δηλαδή ένα βάψιμο που θα μας κάνει να δείχνουμε ξεκούραστες και κούκλες, χωρίς να χρειαζόμαστε άπειρο χρόνο για να το πετύχουμε. Πρόκειται για το ελαφρύ μακιγιάζ που θα τονίσει με διακριτικό τρόπο τα χαρακτηριστικά του προσώπου μας και θα αναδείξει την φυσική μας ομορφιά.

Tips και βήματα για γρήγορο και όμορφο πρωινό μακιγιάζ

  1. Πλένουμε καλά το πρόσωπο μας.
  2. Για να ξυπνήσουμε και να αποκτήσουμε πιο φρέσκια και λαμπερή επιδερμίδα, παίρνουμε ένα παγάκι και το τρίβουμε ελαφρώς σε όλο το πρόσωπο. Πρόκειται για ένα τρικ που μειώνει σε μέγεθος τους πόρους του προσώπου και δημιουργεί μια όμορφη βάση με λεία επιδερμίδα για το πρωινό μακιγιάζ.
  3. Απλώνουμε την ενυδατική μας κρέμα και την κρέμα ματιών.
  4. Προχωράμε στην αντιηλιακή προστασία με χρώμα είτε χρησιμοποιούμε μια BB ή CC cream, αντί για τη makeup, προκειμένου να δημιουργήσουμε ένα πιο φυσικό μακιγιάζ.
  5. Μπορούμε να παραλείψουμε το concealer, εκτός αν είναι απαραίτητο.
  6. Εφαρμόζουμε λίγη πούδρα για να σταθεροποιήσουμε τη βάση του μακιγιάζ μας.
  7. Γεμίζουμε τα φρύδια με φυσικό τρόπο ή δοκιμάζουμε μια πιο μόνιμη λύση όπως το τατουάζ φρυδιών.
  8. Απλώνουμε μια απαλή γήινη απόχρωση σκιάς στο βλέφαρο και βάζουμε μπεζ μολύβι εσωτερικά στην κάτω γραμμή των βλεφαρίδων.
  9. Προαιρετικά κάνουμε μια γραμμή με μαύρο μολύβι για να δώσουμε ένταση στο βλέμμα.
  10. Εφαρμόζουμε τη μάσκαρα για να τονίσουμε τις βλεφαρίδες μας.
  11. Χρησιμοποιούμε ένα ρουζ σε ροζ ή ροδακινί απόχρωση για να δώσουμε μια φρέσκια όψη στο πρωινό μακιγιάζ μας.
  12. Και ολοκληρώνουμε με ένα απαλό nude ή ροζ μολύβι χειλιών και το αντίστοιχο κραγιόν.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο πρωινό μακιγιάζ μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ένα πιο έντονο χρώμα στα χείλη για να δώσουμε ένταση. Το κόκκινο και το φούξια είναι από τις πιο κλασσικές επιλογές.

Τα μυστικά για να πετύχετε φυσικό αποτέλεσμα στο πρωινό μακιγιάζ

*Πάντα να φοράτε αντηλιακή κρέμα

Ο πρώτος κανόνας δεν αφορά το μακιγιάζ, αλλά τη βάση στην οποία εφαρμόζεται το μακιγιάζ: το δέρμα σας. Δε θα βαρεθούμε ποτέ να το γράφουμε: η αντηλιακή κρέμα είναι απαραίτητη κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου, ειδικά στην ηλιόλουστη Ελλάδα. Προμηθευτείτε μία αντηλιακή κρέμα που να ταιριάζει στον τύπο της επιδερμίδας σας (λεπτόρρευστη αν έχετε λιπαρό δέρμα ή μία με πιο ενυδατική σύνθεση αν έχετε ξηρό) και μην παραλείπετε ποτέ την εφαρμογή της αν δε θέλετε να καταλήξετε με πανάδες και ρυτίδες.

*Μείνετε μακριά από τις σκούρες σκιές

Μπορεί να αναβαθμίζουν το βραδινό μακιγιάζ σας και να σας μετατρέπουν σε βασίλισσα των parties, όμως οι σκούρες αποχρώσεις στα μάτια δεν έχουν καμία θέση στο πρωινό μακιγιάζ σας. Όλες θέλουμε να αναδείξουμε τα μάτια μας με τη βοήθεια του μακιγιάζ, αλλά οι σκούρες σκιές είναι πολύ «βαριές» για το πρωινό φως. Επομένως, διαλέξτε σκιές σε φωτεινές αποχρώσεις και συνδυάστε τις με μερικές στρώσεις μάσκαρα για έντονο βλέμμα.

*Τα κραγιόν σε φωτεινές αποχρώσεις είναι σύμμαχός σας

Το πρωινό μακιγιάζ δεν αφορά απαραίτητα τα nude κραγιόν. Δοκιμάστε ένα κραγιόν σε έντονη, φωτεινή απόχρωση που σίγουρα θα σας φτιάξει τη διάθεση. Προτιμήστε ένα με κρεμώδη σύνθεση, καθώς τα ματ κραγιόν έχουν την τάση να ξεραίνουν τα χείλη. Παραλείψτε το μολύβι χειλιών και ταμπονάρετε τα βαμμένα χείλη σας με το δάχτυλό σας για ένα πιο φρέσκο αποτέλεσμα.

*Αποφύγετε τις ψεύτικες βλεφαρίδες

Δε θέλουμε να σας απογοητεύσουμε αν είστε φαν τους και πραγματικά εκτιμούμε την όρεξή σας να εφαρμόζετε ψεύτικες βλεφαρίδες στις 7 το πρωί, όμως η αλήθεια είναι πως είναι υπερβολικές για τις πρωινές εμφανίσεις σας. Καλύτερα λοιπόν να περιοριστείτε στη μάσκαρα.

*Μην ξεχνάτε το ρουζ

Το φως του ήλιου δεν προσφέρεται για την προσπάθειά σας να αλλοιώσετε τα χαρακτηριστικά του προσώπου σας, καθώς κάθε μικρή λεπτομέρεια τονίζεται. Επομένως, αφήστε το έντονο contouring για τις βραδινές εμφανίσεις σας και προτιμήστε σε λίγο μπρόνζερ. Αυτό που δεν πρέπει να ξεχνάτε σε καμία περίπτωση είναι το ρουζ, το οποίο δίνει χρώμα στα μάγουλά σας και σας κάνει να δείχνετε ξεκούραστη στη στιγμή. Tip: αντί για ρουζ σε μορφή πούδρας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα κρεμώδες κραγιόν για πιο φυσικό αποτέλεσμα.

Πώς να κάνετε το τέλειο smokey eyes

Tips για να πετύχετε το τέλειο smokey eyes look:

  • Αρχικά είναι πολύ σημαντικό να καλύψετε καλά τους μαύρους κύκλους, τις κοκκινίλες και το πρήξιμο κάτω από τα μάτια, διότι η ύπαρξη τους μπορεί να καταστρέψει ένα σμόκι μακιγιάζ.
  • Χρησιμοποιήστε τα κατάλληλα πινέλα μακιγιάζ, όπως ανάμειξης, eyeliner και γωνιακό.
  • Προετοιμάστε το έδαφος εφαρμόζοντας concealer, makeup, πούδρα και primer σκιάς ματιών. Έτσι αυξάνεται η διάρκεια του μακιγιάζ και θα έχετε γενικότερα ένα τέλειο αποτέλεσμα.
  • Σε περίπτωση που δεν έχετε κάποιο προϊόν βάσης, χρησιμοποιήστε μια φωτεινή μπεζ νουντ σκιά ματιών, κατά προτίμηση σε κρεμώδη υφή.
  • Μετά την βάση ματιών, ξεκινήστε την εφαρμογή των σκιών που έχετε επιλέξει. Φροντίστε όμως τα χρώματα να ταιριάζουν μεταξύ τους και να συνθέτουν μια αρμονική εικόνα.
  • Μην αμελείτε να αναμειγνύετε πολύ καλά τις σκιές ματιών, έτσι ώστε να υπάρχει μια ήπια μετάβαση μεταξύ των χρωμάτων.
  • Αποφύγετε την έντονη γραμμή eyeliner και την εφαρμογή σκούρας σκιάς στην εσωτερική γωνία του ματιού, γιατί κάνει το βλέμμα βαρύ και κουρασμένο.
  • Προκειμένου να τελειοποιήσετε το smokey eye look κάντε μια λεπτή γραμμή με σκιά ματιών στην κάτω γραμμή των βλεφαρίδων και τονίστε το κάτω μέρος του φρυδιού με μια ματ ανοιχτόχρωμη σκιά.

Βήμα βήμα η δημιουργία smokey eyes σε απαλές γήινες – καφέ αποχρώσεις:

Στο παρακάτω βίντεο θα δείτε αναλυτικά πως να σχεδιάσετε το απαλό καφέ σμόκι μακιγιάζ, ένα βάψιμο ιδανικό για κάθε περίσταση. Ταιριάζει με όλα τα χρώματα ματιών ή μαλλιών και τονίζει με όμορφο, διακριτικό και φυσικό τρόπο τα γυναικεία μάτια.