Μήπως τα μαλλιά σου είναι αδύναμα: Τρία σημάδια για να το καταλάβεις

Μήπως τα μαλλιά σου είναι αδύναμα: Μολονότι, κάθε γυναίκα (και άνδρας) επιθυμεί λαμπερά, υγιή και γερά μαλλιά, δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση η πραγματοποίηση αυτού του στόχου!

Υπάρχουν γυναίκες που έχουν κληρονομικά γερή και χοντρή τρίχα, όμως, όλες μας κατά διαστήματα έχουμε έρθει αντιμέτωπες με τη φθορά που προκαλείται  από το styling, από τις συχνές βαφές και από πολλούς ακόμα παράγοντες.

Ποια είναι τα πιο συχνά προβλήματα και πως θα καταλάβεις ότι τα μαλλιά σου εκπέμπουν sos; Εμείς είμαστε εδώ για να σου πούμε τα πάντα.

Τα κατεστραμμένα και αδύναμα μαλλιά εκδηλώνονται με διάφορους τρόπους συμπεριλαμβανομένων μεταξύ άλλων, των σπασίματων στις άκρες, την αγρία υφή, την θαμπή όψη.

Όλα αυτά τα ανεπιθύμητα σημάδια για πολλές από εμάς είναι ένα αναπόφευκτο μέρος της καθημερινότητάς μας και κάθε φορά που ερχόμαστε αντιμέτωπες με αυτά πρέπει να φροντίζουμε να ακολουθούμε μια haircare  ρουτίνα εντατικής θρέψης, η οποία θα επαναφέρει την ευεξία στα μαλλιά μας και θα μας βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα από την ρίζα του.

Μήπως τα μαλλιά σου είναι αδύναμα: Σημάδι 1 – Aραίωση μαλλιών

Καθημερινά όλοι οι άνθρωποί χάνουμε μια ποσότητα μαλλιών. Αυτό δεν πρέπει να σε τρομάζει, καθώς είναι απόλυτα φυσιολογικό. Όταν χτενιζόμαστε ή όταν λουζόμαστε, σίγουρα πέφτουν  κάποιες τρίχες.

Ωστόσο, αν παρατηρήσουμε ότι αυτό συμβαίνει πιο έντονα, τότε είναι ένα σημάδι το οποίο μας δείχνει ότι τα μαλλιά μας έχουν ανάγκη από άμεση θεραπεία. Η αραίωση οφείλεται σε πολλούς λόγου.

Το άγχος, η ηλικία, τα βαριά φάρμακα, η εγκυμοσύνη ή ακόμα και η έλλειψη πρωτεΐνης είναι μόνο μερικοί από τους λόγους που οδηγούν στην απώλεια μαλλιών. Για να αποφευχθεί αυτός ο τύπος τριχόπτωσης, η hair expert, Nation Grahma, λέει ότι το καθαρό τριχωτό της κεφαλής είναι το μυστικό.

«Ποτέ δεν θέλουμε οι πόροι στο τριχωτό της κεφαλής μας να είναι φραγμένοι», τονίζει η ίδια και μας προτείνει να εφοδιαστούμε με ένα ειδικό σαμπουάν και Conditioner.

Δύο καλά τέτοια προϊόντα βοηθούν ιδιαίτερα καθώς παρέχουν θρεπτικά συστατικά που ενισχύουν τη δύναμη από της τρίχας από τη ρίζα έως τα άκρα.

Επιπλέον σύμφωνα με τη Nation μπορείτε να κάνετε μια επαγγελματική θεραπεία κερατίνης μία φορά το μήνα για να βοηθήσετε στην ενίσχυση των μαλλιών. Ωστόσο, εάν παίρνετε φάρμακα που μπορεί να επηρεάζουν την απώλεια μαλλιών σας, θα πρέπει να συμβουλευτείτε κάποιο γιατρό.

Μήπως τα μαλλιά σου είναι αδύναμα: Σημάδι 2 – Ψαλίδα στις άκρες

Εάν τα μαλλιά είναι θαμπά, ξηρά στις άκρες, στεγνώνουν αμέσως μόλις βγείτε από το ντους ή υπάρχει αραίωση στο τελείωμα της τούφας, τότε πιθανότατα έχετε σπασμένα άκρα.

Έτσι, λοιπόν προκείμενου να απαλλαγούμε από αυτήν,  το κόψιμο του μήκους των μαλλιών είναι η σωστή λύση. Αυτό θα επιτρέψει στα μαλλιά να συνεχίσουν να μεγαλώνουν σε υγιή κατάσταση.

Τα σπασμένα άκρα μπορεί επίσης να προκληθούν από τον καιρό ή την ξηρότητα. Έτσι, λοιπόν, αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να επενδύσουμε σε ένα ενυδατικό λάδι, το οποίο θα δώσει στα μαλλιά μας την απαραίτητη υγρασία και λάμψη.

Μήπως τα μαλλιά σου είναι αδύναμα: Σημάδι 3 – Ξηρή και θαμπή υφή

Τα ξηρά και εύθραυστα μαλλιά προκαλούνται συνήθως από την έλλειψη υγρασίας. Όλες οι συνθήκες στις οποίες εκθετόμαστε, ακόμα και το νερό, επηρεάζουν την υγρασία των μαλλιών μας.

Μια καλή ρουτίνα ενυδάτωσης, η οποία μπορεί να περιλαμβάνει ειδικά σαμπουάν και ενυδατικά έλαια, είναι το κλειδί για την σωστή θρέψη και για την διασφάλιση της υγρασίας.

Επιπλέον μια καλή ενυδατική μάσκα θα βοηθήσει ακόμα περισσότερο. Εάν ταξιδεύετε συχνά ή έρχεστε αντιμέτωπες με έντονες κλιματικές αλλαγές, προμηθευτείτε ένα UV σπρέι που προσφέρει προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία.

Τέλος ανεξάρτητα από τον τύπο ή τη ρουτίνα των μαλλιών σας, μια φιλτραρισμένη κεφαλή ντους θα διασφαλίσει ότι η ποιότητα του νερού δεν εκθέτει τα μαλλιά μας σε ανεπιθύμητα μέταλλα που στεγνώνουν και αφυδατώνουν την τρίχα.

Μήπως τα μαλλιά σου είναι αδύναμα: Σπιτικές μάσκες μαλλιών για να τα δυναμώσετε

Με ελαιόλαδο και αυγό

Κάνοντας την συγκεκριμένη θεραπεία μαλλιών με κρόκο αβγού και ελαιόλαδο μπορείτε να αποκτήσετε γρηγορότερα μακριά, υγιή, λαμπερά και δυνατά μαλλιά.

Οι πλούσιες πρωτεΐνες, οι βιταμίνες και τα θρεπτικά λιπαρά οξέα του κρόκου δυναμώνουν τον θύλακα της τρίχας, περιορίζοντας την θραύση και την εμφάνιση ψαλίδας.

Από την άλλη μεριά το ελαιόλαδο εκτός από ενδυνάμωση, προσφέρει απαλότητα και βοηθάει τα ξηρά, ταλαιπωρημένα μαλλιά. Επίσης, απολεπίζει την τρίχα και αναδεικνύει το χρώμα των μαλλιών.

  • Αναμείξτε σε ένα μπολ 2 κρόκους αβγού και 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.
  • Έπειτα αραιώστε το μείγμα με 1/2 φλιτζάνι δροσερό ή κρύο νερό. Μην χρησιμοποιήσετε ζεστό νερό, διότι θα βράσει τους κρόκους.
  • Μετά απλώστε το δροσερό μείγμα στα μαλλιά σας κάνοντας απαλές κινήσεις μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής και αφήστε το να δράσει για 20 λεπτά.
  • Ξεπλυθείτε με άφθονο χλιαρό νερό. Το λούσιμο με σαμπουάν δεν είναι απαραίτητο, αλλά αν θέλετε μπορείτε να το κάνετε.

Η συγκεκριμένη θεραπεία είναι τόσο ευεργετική που θα χρειαστεί να την κάνετε μόνο μια φορά κάθε δυο εβδομάδες.

Με μπύρα

Για να δώσετε μια φυσική λάμψη στα μαλλιά σας όταν είναι θαμπά, μια καλή επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε μια από τις μπύρες που έχετε στο ψυγείο σας.

Αυτό που έχετε να κάνετε είναι να εκθέσετε την μπύρα στον ήλιο για μια ώρα ή για όσο διάστημα είναι απαραίτητο ώστε οι φυσαλίδες να εξαφανιστούν.

Μόλις συμβεί αυτό, εφαρμόστε τη μπύρα στα φρεσκολουσμένα μαλλιά σας. Αφήστε για 20 λεπτά και στη συνέχεια αφαιρέστε τη με κρύο νερό και χρησιμοποιήστε conditioner.

Με ξύδι

Αυτή η απλή συνταγή θα βοηθήσει στο να διώξετε τα υπολείμματα από χημικές ουσίες στα μαλλιά σας και, μακροπρόθεσμα, μπορεί να επηρεάσει θετικά στη ζωτικότητα και στη λάμψη τους.

Για το σκοπό αυτό, φτιάξτε ένα μείγμα απο ίσα μέρη ξύδι και νερό και χρησιμοποιήστε το μετά το ξέβγαλμα. Αφήστε το για 2 ή 3 λεπτά και στη συνέχεια αφαιρέστε το με νερό.

Το μέλι έχει πολλά οφέλη για το σώμα, το δέρμα και τα μαλλιά σας. Οι ιδιότητές του βοηθούν στο να γίνουν πιο απαλά τα μαλλιά σας και να τους δώσετε μια φυσική λάμψη, που δείχνει σχεδόν άμεσα αποτελέσματα.

Με μέλι

Αυτό που έχετε να κάνετε είναι να αναμείξετε 3 κουταλιές της σούπας μέλιμε λίγο ζεστό νερό. Στη συνέχεια εφαρμόζετε το  μείγμα στα μαλλιά και στο δέρμα της κεφαλής με απαλό μασάζ και το αφήνετε για 20 λεπτά.

Μετά από αυτό, ξεπλύνετε με άφθονο νερό και επαναλάβετε τη θεραπεία αυτή μια φορά κάθε εβδομάδα.

Με χυμό από λεμόνι

Ο φρέσκος χυμός λεμονιού θα σας βοηθήσει να δώσετε λάμψη και ελαστικότητα στα μαλλιά με φυσικό και αποτελεσματικό τρόπο.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αναμείξετε το χυμό λεμονιού με ένα φλιτζάνι νερό και να εφαρμόσετε το διάλυμα αφού έχετε λούσει καλά τα μαλλιά σας, όπως κάνετε συνήθως.

Μόλις το κάνετε αυτό, αφήστε το για 15 λεπτά και στη συνέχεια αφαιρέστε με δροσερό νερό. Επαναλάβετε τη διαδικασία τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα.

Με καφέ

Ο καφές με τις ιδιότητές του θα βοηθήσει τα μαλλιά σας να ανακτήσουν τη λάμψη που χάθηκε από διάφορους παράγοντες που αναφέραμε παραπάνω.

Γι αυτή τη θεραπεία θα πρέπει να φτιάξετε δύο φλυτζάνια από καλής ποιότητας σκούρο καφέ και στη συνέχεια να τον αφήσετε να κρυώσει.

Μόλις είναι έτοιμος και χλιαρός ή ζεστός όσο αντέχετε, θα τον χρησιμοποιήσετε μετά το λούσιμο των μαλλιών σας όπως συνήθως κάνετε. Αφήστε τον για 20 λεπτά και στη συνέχεια αφαιρέστε με νερό και conditioner.

Με καρότο

Το καρότο θα βοηθήσει να επιστρέψει η ζωντάνια στα μαλλιά σας και θα τα ενισχύσει έτσι ώστε να μπορούν να διατηρήσουν τη λάμψη τους.

Γι αυτή τη θεραπεία, πάρτε 1 ή 2 καρότα και τρίψτε τα καλά στον τρίφτη, ξεπλύνετε τα μαλλιά σας και εφαρμόστε το καρότο παντού, συμπεριλαμβανομένου και του δέρματος της κεφαλής.

Χρησιμοποιήστε ένα καπέλο ή μια πετσέτα για να καλύψετε το κεφάλι σας και αφήστε το καρότο να δράσει για 15 έως 20 λεπτά. Μετά από αυτό το χρονικό διάστημα, αφαιρέστε το με νερό.

Με αβοκάντο

Το αβοκάντο είναι ένα από τα πιο γνωστά και ωφέλιμα φρούτα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να δώσει ζωντάνια, δύναμη και λάμψη στα μαλλιά σας.

Για να το χρησιμοποιήσετε, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να εφαρμόσετε τον πολτό από ένα ώριμο αβοκάντο στα μαλλιά σας, να τα τυλίξετε σας σε μια σακούλα ή πετσέτα και να το αφήσετε να δράσει για 30 λεπτά.

Μετά από αυτό το χρονικό διάστημα, ξεπλύντε με νερό και επαναλάβετε τη διαδικασία μία φορά κάθε εβδομάδα.

Με μαγιονέζα

Η θεραπεία αυτή λειτουργεί ως ένα φυσικό βελτιωτικό και conditioner και θα είναι πολύ επωφελής για να κάνει τα μαλλιά σας να λάμψουν πραγματικά.

Πάρτε μια γενναία ποσότητα από μαγιονέζα, εφαρμόστε σε νωπά μαλλιά, αφήστε τη να δράσει για 15 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε με νερό. Σας προτείνουμε να χρησιμοποιείτε αυτή τη θεραπεία μόνο σε ξηρά ή κανονικά μαλλιά.

Με φρούτα

Φρούτα όπως το μάνγκο και η μπανάνα έχουν πολύ ειδικές ιδιότητες που δρουν ως φυσικά μαλακτικά που βοηθούν επίσης στη λάμψη των μαλλιών σας και τους δίνουν ζωντάνια.

Για να επωφεληθείτε από αυτές τις ιδιότητες, φτιάξτε ένα smoothie με αυτά τα δύο φρούτα προσθέτοντας λίγο αμυγδαλέλαιο και ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι.

Όταν τελειώσετε το smoothie, εφαρμόστε το σε νωπά μαλλιά και αφήστε να δράσει για 5 ή 10 λεπτά και ξεπλύνετε.

Μήπως τα μαλλιά σου είναι αδύναμα: Μάσκα για λαμπερά μαλλιά με πορτοκάλι

Μία μάσκα με χυμό πορτοκαλιού είναι ένας πολύ καλός τρόπος να αναζωογονήσετε και να ενδυναμώσετε τα ταλαιπωρημένα σας μαλλιά.

Οι βιταμίνες B, B12, C και Ε, οι οποίες περιέχονται στα πορτοκάλια, θα χαρίσουν λάμψη στα μαλλιά σας,ενώ παράλληλα το μέλι θα προσθέσει ενυδάτωση και αντιοξειδωτικά στους θύλακες της τρίχας σας.

Το ελαιόλαδο με τις αντιμυκητιασικές του ιδιότητες ολοκληρώνει τη συνταγή για ένα υγιές τριχωτό κεφαλής.

Η μάσκα μαλλιών με πορτοκάλι είναι γρήγορη, αποτελεσματική και κυρίως οικονομική. Τα μόνα που θα χρειαστείτε είναι ελαιόλαδο, πορτοκάλι και μέλι. Μπορεί να θυμίζει περισσότερο την προετοιμασία για ένα γλυκό, αλλά είναι πολύ απλή στο να ετοιμαστεί.

Σε ένα μπλέντερ βάζετε τη φλούδα από δύο πορτοκάλια, 3 κουταλιές μέλι και μισή φλυτζάνα ελαιόλαδο. Χτυπάτε μέχρι να πολτοποιηθεί. Απλώνετε την πηχτή αυτή κρέμα στα μαλλιά σας, κι αφήνετε για ολόκληρο το βράδυ είτε για περίπου 3 ώρες.

Αν επιλέξετε να την αφήσετε όλο το βράδυ στα μαλλιά σας, βάλτε ένα σκουφάκι για να μην λερώσετε τη μαξιλαροθήκη σας ή μια πετσέτα ή απλά τυλίξτε τα μαλλιά σας με μεμβράνη.

Μήπως τα μαλλιά σου είναι αδύναμα: Συμβουλές για λαμπερά μαλλιά

Καθημερινό βούρτσισμα

Όταν βουρτσίζετε επαναλαμβανόμενα και απαλά τα μαλλιά σας, αυτό ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής σας και κατανέμει τα φυσικά έλαια που παράγονται, ενυδατώνοντας τις τρίχες από τις ρίζες ως τις άκρες.

Θα πρέπει να επιλέξετε μια βούρτσα με φυσικές τρίχες για να έχετε τα πιο υγιή αποτελέσματα, επειδή είναι πιο ωφέλιμη για το τριχωτό της κεφαλής και είναι επίσης πιο ευχάριστη.

Ξεκινήστε βουρτσίζοντας από το μέτωπο προς τα πίσω και κάντε το ίδιο από το σβέρκο προς τα πάνω. Αυτό θα πρέπει να δημιουργήσει μια ευχάριστη και χαλαρωτική αίσθηση.

Δύο μόνο λεπτά βουρτσίσματος είναι αρκετά και, σύντομα, θα προσέξετε τα εκπληκτικά αποτελέσματα.

Μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής

Υπάρχει και ένας άλλος τρόπος για να βελτιώσετε την κυκλοφορία και να θρέψετε βαθιά το τριχωτό της κεφαλής, που συχνά υποβάλλεται σε μεγάλη ένταση κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Πιέστε τις άκρες των δαχτύλων και των δύο χεριών σας στο κεφάλι σας και κάντε μικρές κυκλικές κινήσεις, ασκώντας μικρή πίεση. Ξεκινήστε γύρω από το μέτωπό σας και κινηθείτε αργά πίσω και κάτω προς τον αυχένα σας.

Μπορείτε να κάνετε αυτό το μασάζ οποιαδήποτε ώρα της ημέρας, είτε όταν αισθάνεστε κάποια ένταση στο κεφάλι σας, είτε κάθε δύο ημέρες όταν βουρτσίζετε κανονικά τα μαλλιά σας.