Πώς θα κάνεις αποτελεσματική απολέπιση προσώπου στο σπίτι: Συνταγές και οδηγίες

Πώς θα κάνεις αποτελεσματική απολέπιση προσώπου στο σπίτι: Η απολέπιση είναι το Α και το Ω της beauty ρουτίνας μιας γυναίκας, τόσο για το πρόσωπο, όσο και για το σώμα. Συγκεκριμένα η απολέπιση μεταξύ πολλαπλών οφελών, επιτρέπει σε οποιαδήποτε μάσκα, κρέμα ή λοσιόν να διεισδύσει πραγματικά στην επιδερμίδα.

Απολέπιση προσώπου στο σπίτι: Σε τι χρησιμεύει το να κάνεις απολέπιση;

Όταν κάνεις απολέπιση στο πρόσωπο σου:

  • βοηθάς στην αφαίρεση στιγμάτων – μαύρων κυρίως, αλλά και μερικών που έχουν το χρώμα του δέρματος
  • απομακρύνεις από το δέρμα σου τους ρύπους και τη σκόνη από την ατμόσφαιρα και τα υπολείμματα καλλυντικών προϊόντων
  • ξεφράζεις συχνά φραγμένους πόρους του δέρματός σου, οπότε κι αναπνέει καλύτερα και
  • απαλλάσσεσαι από νεκρά κύτταρα που συνεχώς συσσωρεύονται στην επιφάνεια του δέρματος, κάνοντάς το να φαίνεται θαμπό.

Ως αποτέλεσμα αυτών, δημιουργείς μία καλή, καθαρή βάση, όπου, με την απαραίτητη ενυδάτωση, το δέρμα σου φαίνεται εξαιρετικά λαμπερό και ομοιόμορφο. Αυτό, μάλιστα, θα σε διευκολύνει και στο μακιγιάζ σου, εάν χρησιμοποιείς.

Απολέπιση προσώπου στο σπίτι: Πόσο συχνά να την κάνεις;

Αν ήδη κάνεις απολέπιση προσώπου στο σπίτι, είτε με σπιτικά είτε με αγοραστά προϊόντα, λογικά θα έχεις ήδη αντιληφθεί κάθε πότε την έχει ανάγκη το πρόσωπό σου. Εάν, όμως, δεν τα πας και τόσο καλά με το εν λόγω ζήτημα, σού έχουμε την απάντηση.

Η απολέπιση προσώπου στο σπίτι, καθώς ακόμη και η απολέπιση σώματος, χρειάζεται να γίνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Τι σημαίνει «τακτά»; Ίσως ανά 1 εβδομάδα ή ανά 2 εβδομάδες.

Αρκεί να είναι μέρος του προγράμματος περιποίησής σου. Ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας σου, τις συνθήκες διαβίωσης, τη διατροφική συμπεριφορά σου, τα καλλυντικά που χρησιμοποιείς κ.ά., ποικίλει και η συχνότητα.

Ένας γενικός κανόνας, πάντως, είναι ο εξής: οι περισσότερες επιδερμίδες χρειάζονται απολέπιση τουλάχιστον 1 φορά στις 2 εβδομάδες.

Και πιο συχνά να κάνεις, π.χ. 1 – 2 φορές στις 10 ημέρες, δε θα έχεις κάποιο πρόβλημα. Ειδικά εάν χρησιμοποιείς φυσικές συνταγές, όπως αυτές που θα αναφέρουμε παρακάτω.

Απολέπιση προσώπου στο σπίτι: Απλά βήματα για σωστή απολέπιση

  1. Πλένεις πολύ καλά τα χέρια σου.
  2. Αφαιρείς όσο πιο καλά γίνεται το μακιγιάζ από το πρόσωπό σου. Σε κάθε περίπτωση, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείς κάποιο ήπιο γαλάκτωμα καθαρισμού. Εναλλακτικά, υπάρχουν διαφόρων ειδών νεράκια. Απόφευγε, όμως, τα μαντιλάκια, διότι συνήθως επιβαρύνουν και ερεθίζουν την ευαίσθητη επιδερμίδα.
  3. Με ζεστό νερό, πλένεις το πρόσωπό σου. Χρειάζεται ζεστό νεράκι διότι βοηθάει στο να ανοίξουν οι πόροι, κι άρα με την απολέπιση να ξε-φράξουν καλύτερα.
  4. Στεγνώνεις τα περισσότερα νερά από το πρόσωπό σου. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια στεγνή και απαραίτητα καθαρή πετσέτα. Εναλλακτικά, μπορείς και με 1 – 2 κομμάτια από απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Πρόσεξε να αφήσεις ελάχιστη ποσότητα υγρασίας στο πρόσωπό σου, έτσι ώστε να μην είναι εντελώς στεγνό όταν έρθει σε επαφή με το scrub.
  5. Εφαρμόζεις το απολεπιστικό προϊόν που διαθέτεις. Είτε είναι σπιτικό είτε είναι της αγοράς. Απλώνεις λίγη ποσότητα σε όλο το πρόσωπό σου. Πάνω στα μάτια και από κάτω (στους κύκλους που λέμε) ΔΕ βάζεις. Επίσης, μπορείς να βάλεις και στα χείλη σου. Πρέπει όμως να πρόκειται για σπιτική συνταγή ή κάποιο έτοιμο σκραμπ που έχεις βεβαιωθεί ότι κάνει και για τα χείλη.
  6. Κάνεις ένα μέτριας έντασης μασάζ σε όλο το πρόσωπό σου, όπου έχεις βάλει το scrub. Εάν θέλεις, μπορείς πρώτα να το αφήσεις 1 – 3 λεπτά κι έπειτα να κάνεις το μασάζ. Δεν είναι απαραίτητο.
  7. Γυρνώντας τη βρύση στο κρύο, ξεβγάζεις πολύ καλά το σκραμπ που εφήρμοσες. Το κρύο νερό θα βοηθήσει στο να κλείσουν ξανά οι πόροι της επιδερμίδας και στο να γίνει σύσφιξη. Παράλληλα, και στο να πάρεις μια υπέροχη αίσθηση φρεσκάδας και ανανέωσης!
  8. Σκουπίζεις τα νερά καλά, χρησιμοποιώντας μια βαμβακερή πετσέτα προσώπου. Είναι βασικό να μην την τρίβεις στην επιδερμίδα σου, αλλά να την ακουμπάς ταμποναριστά σε σημεία – σημεία.
  9. Τέλος, ενυδατώνεις το πρόσωπό σου. Εάν χρησιμοποιείς toner τώρα είναι η ώρα να το βάλεις και μετά απλώνεις ενυδατική. Εάν όχι, απλώνεις αμέσως λίγη ποσότητα από την ενυδατική κρέμα προσώπου που χρησιμοποιείς.

Απολέπιση προσώπου στο σπίτι: Γιατί να προτιμήσεις το σπίτι;

Επιγραμματικά, τα πλεονεκτήματα του να κάνεις απολέπιση προσώπου στο σπίτι, εκτός από τα προαναφερόμενα, είναι τα εξής:

  • Οι σπιτικές συνταγές για σκραμπ είναι σίγουρα αγνές και με φυσικά υλικά.
  • Γνωρίζεις εκ των προτέρων τι θα βάλεις στο πρόσωπό σου. Αντίθετα, σε έτοιμα σκευάσματα του εμπορίου χρειάζονται δεκάδες συστατικά για να φτιαχτούν, ενώ δεν είναι όλα φυσικά.
  • Μπορείς να ετοιμάζεις όση ποσότητα θέλεις εσύ κάθε φορά. Θέλεις να φτιάχνεις μια ελάχιστη ποσότητα για μία χρήση; Θέλεις να αποθηκεύεις το scrub που θα χρειαστείς για 1 μήνα ή για 6 μήνες; Όλα γίνονται!
  • Κάθε συνταγή για σπιτικό απολεπιστκό προϊόν είναι, επίσης, οικονομική, εξαιρετικά οικονομική θα λέγαμε. Ειδικά εάν συγκριθεί με αντίστοιχα προϊόντα του εμπορίου.
  • Φτιάχνονται από υλικά που ως επί το πλείστον υπάρχουν ήδη στα ντουλάπια σου. Οπότε ανά πάσα στιγμή μπορείς να τα ετοιμάζεις.
  • Τα χειροποίητα σκραμπ προσώπου είναι φιλικά για την επιδερμίδα. Ωστόσο, επειδή οι ευαισθησίες της καθεμίας μας διαφέρουν, χρειάζεται μια μικρή δοκιμή για το ποια συνταγή είναι πιο φιλική και πιο αποδοτική στο δέρμα έκαστης.
  • Τέλος, οι συνταγές για απολέπιση προσώπου στο σπίτι έχουν πολύ καλά αποτελέσματα, ισάξια πολλών προϊόντων του εμπορίου.

Απολέπιση προσώπου στο σπίτι: 4 Εύκολες συνταγές

Παρακάτω ακολουθούν 4 συνταγές, τις οποίες μπορείς να εφαρμόσεις, ιδίως εάν το δέρμα σας έχει τάση για ακμή και σπυράκια.

  1. 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη, 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού και 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο.
  2. 1 κουταλάκι του γλυκού καστανή ζάχαρη, 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι, 3 σταγόνες χυμό λεμονιού και 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.
  3. 2 σταγόνες λεμόνι, 3 σταγόνες ελαιόλαδο, 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη, 3 κουταλιές της σούπας αλάτι και 4 κουταλιές της σούπας μέλι.
  4. 1/2 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού, 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι, 2 κουταλάκια του γλυκού κρυσταλλική ζάχαρη και 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού.

Ανάμειξε τα υλικά μεταξύ τους, εώς ότου πάρεις ένα ομοιογενές μείγμα. Εφάρμοσε το μείγμα με απαλές, κυκλικές κινήσεις στο πρόσωπο σου, αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών, και ξέπλυνε με άφθονο χλιαρό νερό.