Σπιτική μάσκα για ενυδάτωση: 5 οικονομικές προτάσεις που θα ενυδατώσουν το πρόσωπο σας

Σπιτική μάσκα: Η σωστή περιποίηση του προσώπου είναι το Α και το Ω για την διατήρηση νεανικής, σφριγηλής και λαμπερής επιδερμίδας. Πέρα από τις μάσκες του εμπορίου, υπάρχουν και οι σπιτικές μάσκες προσώπου με ευεργετικές ιδιότητες που τρέφουν σε βάθος το δέρμα και είναι οικονομικές.

Σπιτική μάσκα προσώπου με μέλι και κανέλα για την ακμή

Πρόκειται για μια από τις απλές σπιτικές μάσκες προσώπου που δρα ενάντια στα σπυράκια, καθαρίζοντας σε βάθος τη σκόνη και τους ρύπους της ατμόσφαιρας που συσσωρεύονται στην επιδερμίδα. Οι ευεργετικές ιδιότητες της μάσκας αυτής οφείλονται στα δυο συστατικά της και συγκεκριμένα στις αντιβακτηριδιακές ιδιότητες του μελιού και της κανέλας που σταματούν την ανάπτυξη και εξάπλωση των βακτηριδίων.

Συνίσταται προσοχή στην εφαρμογή της μάσκας με κανέλα και μέλι, επειδή η κανέλα είναι ένα μπαχαρικό στο οποίο πολλοί είναι αλλεργικοί και δεν πρέπει να το χρησιμοποιούν. Σε περίπτωση που δεν γνωρίζετε αν έχετε αλλεργία στο συγκεκριμένο συστατικό, καλό θα είναι να κάνετε μια μικρή δοκιμή στο χέρι σας πριν την εφαρμόσετε στο πρόσωπο.

Θα χρειαστείτε:
– 1 κουταλιά της σούπας κανέλα
– 3 κουταλιές της σούπας μέλι

Τρόπος παρασκευής: Βάλτε σε ένα μπολ που μπαίνει στο φούρνο μικροκυμάτων τα δυο υλικά και ανακατέψτε τα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Στη συνέχεια βάλτε το μπολ στο φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα μέχρι να λιώσει το μέλι.

Τρόπος εφαρμογής: Απλώστε με ένα πινέλο το μείγμα στο πρόσωπο και αφήστε το να σταθεί για 10 λεπτά. Μετά, αφαιρέστε το ξεπλένοντας το με άφθονο χλιαρό νερό.

Σπιτική μάσκα σύσφιξης προσώπου με γιαούρτι

Πρόκειται για μια μάσκα προσώπου που λειτουργεί ως φυσικό λίφτινγκ και κάνει την επιδερμίδα νεανική και σφριγηλή, μειώνοντας τις κηλίδες και τα σημάδια της ακμής.

Τόσο το λεμόνι, όσο και το γιαούρτι έχουν λευκαντικές ιδιότητες που βοηθούν στην αφαίρεση των κηλίδων και των δυσχρωμιών από το δέρμα. Επίσης, η βιταμίνη C που βρίσκεται σε μεγάλη περιεκτικότητα στο λεμόνι προσφέρει ασπίδα προστασίας ενάντια στις βλαβερές ακτίνες του ηλίου, αντιμετωπίζοντας την φωτογήρανση. Τέλος, το γιαούρτι κάνει το δέρμα πιο φωτεινό, βελτιώνοντας την συνολική του όψη.

Θα χρειαστείτε:
– 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
– 1 κουταλάκι του γλυκού γιαούρτι

Τρόπος παρασκευής: Απλά αναμείξτε τα δυο υλικά σε ένα μπολ μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Τρόπος εφαρμογής: Σε καθαρό πρόσωπο που έχει πλυθεί με ζεστό νερό για να ανοίξουν οι πόροι της επιδερμίδας και έχει σκουπιστεί ταμποναριστά με καθαρή πετσέτα, εφαρμόστε το μείγμα. Αφήστε το να σταθεί και να δράσει για 20-30 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλυθείτε με άφθονο χλιαρό νερό.

Μάσκα προσώπου με αβοκάντο και κουρκουμά

Φτιάξτε μόνη σας μια μάσκα για το πρόσωπο που δρα κατά την διάρκεια της νύχτας και επαναφέρει στην επιδερμίδα την χαμένη της ζωντάνια και λάμψη.

Θα χρειαστείτε:

– 1/4 του κουταλιού του γλυκού σκόνη κουρκουμά
– 1 κουταλάκι του γλυκού γιαούρτι ή κεφίρ
– 1 κουταλιά της σούπας αβοκάντο

Τρόπος παρασκευής: Αρχικά λιώστε με ένα πιρούνι ή στο μπλέντερ το αβοκάντο μέχρι να γίνει απαλός πολτός. Στη συνέχεια προσθέστε τον κουρκουμά και το γιαούρτι και ανακατέψτε καλά το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί.

Τρόπος εφαρμογής: Αφού ξεπλύνετε καλά το πρόσωπο σας, απλώστε το μείγμα με απαλές κυκλικές κινήσεις και αφήστε το να δράσει για 5 λεπτά. Τέλος, ξεπλυθείτε με άφθονο χλιαρό νερό.

Σπιτική μάσκα προσώπου για βαθιά ενυδάτωση με μπανάνα και γιαούρτι

Η χειροποίητη αυτή μάσκα είναι ιδιαίτερα ευεργετική για την επιδερμίδα. Το μέλι μαλακώνει και καθαρίζει το πρόσωπο, ενώ η μπανάνα καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες, χάρη στα πλούσια αντιοξειδωτικά της. Από την άλλη μεριά το γιαούρτι συσφίγγει το δέρμα, κάνοντας τους πόρους να φαίνονται μικρότεροι. Επίσης, ο συνδυασμός του γιαουρτιού με την μπανάνα προσφέρει βαθιά ενυδάτωση.

Θα χρειαστείτε:
– 1/2 ώριμη μπανάνα
– 1/2 κούπα πλήρες γιαούρτι
– 1 κουταλιά του γλυκού μέλι

Τρόπος παρασκευής: Αφού πολτοποιήσετε την μπανάνα, προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε τα καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Τρόπος εφαρμογής: Εφαρμόστε την μάσκα βαθιάς ενυδάτωσης στο πρόσωπο σας και αφήστε τη να δράσει για 10 λεπτά. Στη συνέχεια ξεπλυθείτε με άφθονο ζεστό νερό και μετά με κρύο, έτσι ώστε να κλείσουν οι πόροι του δέρματος.

Λευκαντική μάσκα για απολέπιση προσώπου

Οι ευεργετικές ιδιότητες της μάσκας αυτής είναι σημαντικές. Το λεμόνι, που είναι πλούσιο σε οξέα, βιταμίνες και μεταλλικά άλατα, καθαρίζει και λευκαίνει την επιδερμίδα, ενώ το αλάτι δρα ως καταπραϋντικό και αντισηπτικό, προσφέροντας παράλληλα σύσφιξη στο δέρμα. Τέλος, η ζάχαρη βοηθά στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων.

Αυτό όμως που πρέπει να λάβετε υπόψιν σας είναι πως η εφαρμογή της συγκεκριμένης μάσκας προσώπου για απολέπιση δεν πρέπει να γίνεται σε ευαίσθητες επιδερμίδες πάνω από 1 φορά το μήνα.

Θα χρειαστείτε:
– 1/2 κουταλάκι του γλυκού λεπτόκοκκο μαγειρικό αλάτι
– 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη
– 2 κουταλιές της σούπας λεμόνι

Τρόπος παρασκευής: Βάλτε αρχικά την ζάχαρη άχνη και το αλάτι στο μπλέντερ και χτυπήστε τα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Έπειτα προσθέστε σιγά σιγά το χυμό λεμονιού μέχρι να πάρετε ένα παχύρρευστο μείγμα.

Τρόπος εφαρμογής: Λόγω της ύπαρξης του λεμονιού ως συστατικού του πίλινγκ αυτού, θα πρέπει η εφαρμογή του να γίνεται κατά προτίμηση βράδυ. Αυτό οφείλεται στο γεγονός πως το λεμόνι πολλές φορές προκαλεί φωτοευαισθησία όταν εφαρμοστεί στο δέρμα και μετά εκτεθείτε στον ήλιο.

Αφού λοιπόν πλύνετε καλά το πρόσωπο σας, εφαρμόστε το μείγμα και με απαλές κυκλικές κινήσεις μασάζ κάντε απολέπιση για 3 λεπτά. Μετά αφήστε το να δράσει ως σπιτική μάσκα προσώπου για 10 λεπτά ακόμη. Τέλος ξεπλυθείτε με χλιαρό νερό και εφαρμόστε την ενυδατική σας κρέμα νυκτός.