Αν θέλετε νεανική επιδερμίδα, μην τρώτε αυτές τις τροφές

Ο χρόνος είναι αμείλικτος και αφήνει τα σημάδια του στο σώμα μας. Και μεις όμως και οι συνήθειές μας παίζουμε μεγάλο ρόλο στην ενίσχυση αυτών των σημαδιών.

Κρέμες, ιατρικές επεμβάσεις, συμπληρώματα διατροφής χρησιμοποιούνται από πολλούς στην προσπάθειά τους να κερδίσουν τη δύσκολη αυτή μάχη. Ωστόσο, κανένα αποτέλεσμα δεν θα έχουν όλα αυτά αν η διατροφή που ακολουθούμε δεν είναι σωστή. Υπάρχουν, μάλιστα, κάποια τρόφιμα τα οποία θεωρείται ότι κάνουν κακό στον οργανισμό και μάλιστα μας… γερνάνε.

Οι 11 τροφές που μας κάνουν να γερνάμε γρηγορότερα είναι οι εξής:

Ζάχαρη

Οταν η ζάχαρη υπάρχει σε υπερβολική ποσότητα στον οργανισμό προσκολλάται στο κολλαγόνο, κάνοντας το δέρμα να φαίνεται άκαμπτο και σκληρό. Χάνοντας το δέρμα την ελαστικότητα του, δημιουργούνται ρυτίδες.

Ακόρεστα Λιπαρά

Όπως και η ζάχαρη, τα περιττά ακόρεστα λιπαρά, κάνουν το δέρμα να φαίνεται άκαμπτο.

Αλάτι

Το αλάτι αφυδατώνει το σώμα. Η αφυδάτωση σε κάνει να αισθάνεσαι κόπωση και να φαίνεσαι κουρασμένος και χωρίς ενέργεια

Καφές

Ο καφές και τα προϊόντα που περιέχουν καφεΐνη, επίσης αφυδατώνουν, επίσης, το σώμα.

Γλυκίσματα

Η ζάχαρη που περιέχουν τα γλυκά προκαλεί φλεγμονές στο δέρμα.

Γλυκαντικά

Αλκοόλ

Η μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ, αφυδατώνει το σώμα με όλα τα τις αρνητικές συνέπειες που μπορεί να έχει κάτι τέτοιο.

Ενεργειακά Ποτά

Υδατάνθρακες

Η υπερκατανάλωση υδατανθράκων μπορεί να βλάψει το κολλαγόνο και τις ίνες του δέρματος.

Τηγανητά

Τα τηγανητά φαγητά, συμβάλουν στη διάσπαση του κολλαγόνου του δέρματος, κάνοντας το σκληρό και άκαμπτο.

Αναψυκτικά

Ως ένα ρόφημα πλούσιο σε ζάχαρη, τα αναψυκτικά αφυδατώνουν το σώμα.

Τι συμβαίνει όταν κοιμάστε χωρίς να βγάλετε το μακιγιάζ

Κορυφαίοι ειδικοί της φροντίδας του δέρματος αποκάλυψαν τι ακριβώς συμβαίνει στο πρόσωπό μας όταν αφήνουμε το μακιγιάζ όλη τη νύχτα, από βακτήρια που προκαλούν δυσάρεστες εξάρσεις, έως βρωμιά που παγιδεύεται στο δέρμα σας και επιβραδύνει την παραγωγή κολλαγόνου.

Τα προβλήματα που προκαλούνται από το να αφήνετε τα καλλυντικά σας στο δέρμα σας για πολύ καιρό, περιλαμβάνουν μολύνσεις στα μάτια, εύθραυστες βλεφαρίδες και εξανθήματα, ενώ η δερματολόγος Dr Catherine Borysiewicz αποκάλυψε γιατί ο διπλός καθαρισμός το βράδυ θα μπορούσε να είναι το μυστικό για λαμπερό δέρμα.

Παρακάτω, η FEMAIL αποκαλύπτει τα πέντε πράγματα που μπορούν να συμβούν στο δέρμα σας αν κοιμηθείτε με μακιγιάζ και πώς να τα διορθώσετε.

Εξάρσεις στο δέρμα

Όταν κοιμάστε με το μακιγιάζ σας, παγιδεύετε φυσικά έλαια, περιβαλλοντικές βρωμιές και μια σειρά από άλλα επιβλαβή βακτήρια στους πόρους σας, τα οποία μπορούν να οδηγήσουν σε δυσάρεστες Εξάρσεις.

Καθώς κοιμάστε, η διαδικασία αναγέννησης των κυττάρων προκαλεί λίπανση των θυλάκων των τριχών σας, επιτρέποντας στα φυσικά έλαια να ρέουν στην επιφάνεια του δέρματός σας.

Όταν αφήνετε το μακιγιάζ σας, αυτό το λάδι παγιδεύεται και αναμειγνύεται με όλα τα άλλα προϊόντα στο πρόσωπό σας, κολλώντας στους πόρους σας και προκαλώντας εκρήξεις.

Η Lou Sommereux, Κλινική Διευθύντρια στην Cosmex Clinic, μια κορυφαία κλινική αναζωογόνησης του δέρματος στο Κέιμπριτζ, λέει: «Τα βακτήρια είναι η κύρια αιτία εκρήξεων. Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας το μακιγιάζ σας αναμειγνύεται με ένα πλήθος βακτηρίων και ρύπων από το περιβάλλον. Αυτά τα υποπροϊόντα διασπώνται στο μακιγιάζ σας, και απορροφούνται από τους πόρους σας.

«Για να αποφύγετε τα ξεσπάσματα, η απάντηση είναι ενοχλητικά απλή: βγάλτε το μακιγιάζ σας πριν πάτε για ύπνο. Ένας διπλός καθαρισμός είναι ένα απόλυτο must για να αφαιρέσετε όλα τα ίχνη μακιγιάζ και βακτηρίων. Σας συμβουλεύω να ξεκινήσετε με ένα ενεργό καθαριστικό για να διασπάσετε απαλά το μακιγιάζ στο δέρμα σας. Συνεχίστε με ένα καθαριστικό βαθύ καθαρισμού που θα απομακρύνει όλα τα βακτήρια από τους πόρους σας».

Ο Dr Martin Kinsella, αισθητικός γιατρός από την Re-Enhance Clinic και αισθητικός αρκετών σταρ, πρόσθεσε: «Επιπλέον, εάν έχετε ενεργό σπυράκι, ο ύπνος με το μακιγιάζ θα επιδεινώσει αυτό το σημείο και μπορεί να οδηγήσει σε ακμή ή λοίμωξη. Επιπλέον, οι βάσεις και τα παχιά, λιπαντικά με βάση το λάδι συχνά παράγουν μαύρα στίγματα και οδηγούν σε θαμπό δέρμα, οπότε ίσως λάβετε υπόψη το είδος του μέικ απ που φοράτε. Θα συνιστούσα να ενσωματώσετε ένα χημικό απολεπιστικό, όπως το σαλικυλικό οξύ στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας περίπου τρεις φορές την εβδομάδα για να κάνετε στους πόρους σας πραγματικά βαθύ καθαρισμό».

Πρόωρες ρυτίδες

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, η βρωμιά και το μακιγιάζ παγιδεύονται στο δέρμα σας και προκαλούν οξειδωτική βλάβη που προκαλείται από το περιβάλλον. Αυτό οδηγεί σε διάσπαση του φυσικού φραγμού υγρασίας του δέρματός σας και επιβράδυνση της παραγωγής κολλαγόνου.

Ο Dr. Kinsella εξήγησε ότι το κολλαγόνο είναι ένα ζωτικό συστατικό για το νεανικό δέρμα και, διασπώντας το, ανοίγουμε τον εαυτό μας σε πρόωρες ρυτίδες και ωχρό δέρμα.

«Το κολλαγόνο, που παράγεται από το σώμα, είναι μια πρωτεΐνη υπεύθυνη για την ελαστικότητα του δέρματός σας. Με το να πέφτετε για ύπνο με το μακιγιάζ, διαταράσσετε το φυσικό φράγμα υγρασίας του δέρματός σας και διασπάτε πρόωρα την παραγωγή κολλαγόνου που οδηγεί σε λεπτές γραμμές, ρυτίδες και λαμπερή επιδερμίδα».

Η Mel Gravel-Barnes στην Croma Pharma, κορυφαίος παραγωγός υαλουρονικού οξέος για μη επεμβατική αισθητική ιατρική, πρόσθεσε: «Καθώς κοιμάστε, το δέρμα σας περνάει από μια διαδικασία κυτταρικής εναλλαγής που επιτρέπει στα νέα κύτταρα του δέρματος να ωθούνται στην επιφάνεια και να αποβάλλουν τυχόν νεκρά κύτταρα. Το μακιγιάζ παγιδεύει αυτά τα νεκρά κύτταρα του δέρματος, τα οποία με τη σειρά τους σας αφήνουν μια θαμπή επιδερμίδα, η οποία μπορεί να κάνει το δέρμα σας να φαίνεται πιο ηλικιωμένο από ό,τι είναι.

Εκτός από το να αφαιρείτε το μακιγιάζ σας κάθε βράδυ, θα συνιστούσα να ενισχύσετε πραγματικά τη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας. Φροντίστε να μην παραλείψετε τον καθαρισμό και να κάνετε το υαλουρονικό οξύ και τη ρετινόλη τους καλύτερους φίλους σας».

«Όσον αφορά τη νεότητα και την ενυδάτωση, το υαλουρονικό οξύ είναι απαραίτητο. Διατηρεί έως και 1.000 φορές το βάρος του σε νερό, το οποίο πραγματικά βοηθά στην απόσβεση του δέρματος και στην υγρασία, το οποίο με τη σειρά του βοηθά στην επιδιόρθωση του φυσικού σας φραγμού στο δέρμα. Μελέτες δείχνουν επίσης ότι το υαλουρονικό οξύ μπορεί να εξομαλύνει τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες και να αντιστρέψει αυτά τα πρώτα σημάδια γήρανσης.

Η ρετινόλη είναι ένα άλλο δραστικό συστατικό που πρέπει να εξετάσετε για να προσθέσετε στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας. Προωθεί την ανανέωση των κυττάρων του δέρματος, η οποία βοηθά στην αύξηση της παραγωγής κολλαγόνου. Μπορεί επίσης να βοηθήσει με τη χρώση και την υφή του δέρματος.<p>Πηγή: <a target=”_blank” href=”https://www.iefimerida.gr”>iefimerida.gr</a> – <a target=”_blank” href=”https://www.iefimerida.gr/zoi/giati-prepei-na-bgazo-makigiaz-prin-ton-ypno”>Τι συμβαίνει όταν κοιμάστε χωρίς να βγάλετε το μακιγιάζ -Ειδικοί περιγράφουν τα προβλήματα </a></p>