Βιάγκρα… τέλος: Αυτός είναι ο πιo… αφρoδισιακός χυμός

Κι όμως βιάγρα, φράουλα, σαντιγί και μέλι ωχριούν μπροστά στον χυμό ροδιού, που αποτελεί μεγά αφροδιασιακή τροφή.

Έρευνες δείχνουν πως ο χυμός του ροδιού είναι το απόλυτο αφροδισιακό ποτό, οι ευεργετικές του ιδιότητες οφείλονται στο γεγονός ότι επηρεάζει δραστικά την αύξηση των επιπέδων της τεστοστερόνης, γνωστής και ως ορμόνης του σεξ.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Queen Margaret, στο Εδιμβούργο, κατέληξαν μετά από έρευνα σε ένα συγκεκριμένο φυσικό χυμό, ο οποίος κατατάσσεται και με διαφορά μάλιστα, στη λίστα με τα top αφροδισιακά.

Σύμφωνα με την μελέτη, μόνο μία φορά την ημέρα, για θεαματικές αποδόσεις. Και για το λόγου ο αληθές, οι ερευνητές συνεργάστηκαν με 58 εθελοντές, ηλικίας 21 έως 64 ετών.

Όπως διαπιστώθηκε, όλοι οι συμμετέχοντες μετά από δύο εβδομάδες παρουσίασαν «σημαντική αύξηση» στις επιδόσεις της δοκιμής στην αiμα τους και τη συσχέτιση και αύξηση στην ερωτική επιθυμία!

Αυτή είναι η βιταμίνη που θα σας κάνει να έχετε πάντα διάθεση για σεξ!

Η ερωτική διάθεση και η όρεξη για σεξ ανδρών και γυναικών εξαρτάται από διάφορους παράγοντες όπως είναι για παράδειγμα η διατροφή και η καθημερινότητα όσον αφορά το άγχος και το στρες. Στον τομέα της διατροφής οι βιταμίνες που έχουν τα φαγητά μπορούν επίσης να επηρεάσουν τη σεξουαλική διάθεση ενός ζευγαριού.

Οι ειδικοί αναφέρουν, μάλιστα, ότι υπάρχει μια βιταμίνη που εκτός από το γεγονός ότι συνεργάζεται με το ασβέστιο για γερά οστά και υγιή σπονδυλική στήλη, επιπλέον προλαμβάνει και συμβάλει στη θεραπεία διαφόρων μορφών καρκίνου ενώ ταυτόχρονα παίζει σημαντικό ρόλο στην ερωτική διάθεση αντρών και γυναικών.

Ο λόγος για τη βιταμίνη D. Μελέτη που έγινε έδειξε ότι στην ομάδα των ανδρών που δόθηκε βιταμίνη D μετρήθηκαν τα επίπεδα της τεστοστερόνης και βρέθηκαν αυξημένα.

Αναλογικά με την ποσότητα της D στο αίμα, δηλαδή όταν μειώθηκαν τα επίπεδα της D μειώθηκε και η ορμόνη. Η τεστοστερόνη είναι η ορμόνη που παίζει τον πρώτο ρόλο στην ερωτική επιθυμία, οπότε όταν πέφτει σε χαμηλά επίπεδα, πέφτει και η λίμπιντο.

Βιταμίνη D προσλαμβάνουμε από την έκθεση στον ήλιο, ενώ βρίσκεται επίσης σε πορτοκάλια, ακτινίδια, στα κόκαλα των λιπαρών ψαριών και σε ενισχυμένα τρόφιμα, όπως χυμούς, γάλα και δημητριακά.

Σεξ: 4 συμβουλές για μεγαλύτερη απόλαυση

Η σεξουαλική ικανοποίηση είναι ένα από τα αναπόσπαστα κομμάτια μίας υγιούς σχέσεις, θα λέγαμε το αλατοπίπερο της.

Μπορεί όμως να υπάρξουν περίοδοι που αυτό το κομμάτι να περνά κρίση από εξωγενείς παράγοντες, όπως το άγχος, η δουλειά, οι υποχρεώσεις.

Πώς επιτυγχάνεται η σεξουαλική ευχαρίστηση

Ο ψυχολόγος Arash Emamzadeh, απόφοιτος τους Πανεπιστημίου της Βρετανικής Κολομβίας στον Καναδά, επικαλούμενος πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Social and Personal Relationships σχετικά με τους παράγοντες (ατομικούς και σε επίπεδο σχέσης) που μπορούν να προβλέψουν τη σεξουαλική ευχαρίστηση.

Στο ερευνητικό πρόγραμμα συμμετείχαν 1.900 σχεδόν συμμετέχοντες 32 ετών κατά μέσο όρο και διάμεση διάρκεια σχέσης τα επτά χρόνια. Πέρα από άτομα σε σχέση (με συμβίωση ή χωρίς) είτε γαμό, συμπεριλήφθηκαν στο δείγμα και singles (12%), κάθε σεξουαλικού προσανατολισμού συνολικά. Χρησιμοποιώντας συγκεκριμένα μεθοδολογικά εργαλεία -ερωτηματολόγια και κλίμακες αξιολόγησης- σχετικά με το δημογραφικό προφίλ, την ικανοποίηση από τη σχέση και το σεξ, την ενσυναίσθηση, την αντίληψη περί αγάπης και σεξ, την ερωτική επιθυμία και πώς αντιμετωπίζουν το θέμα της σεξουαλικότητας μεταξύ άλλων, οι ερευνητές κατέληξαν πως η σεξουαλική ικανοποίηση μπορεί να προβλεφθεί για ένα 48-62% του πληθυσμού και επιπλέον ότι:

  • η ικανοποίηση από τη σχέση αναδείχθηκε στον ισχυρότερο προγνωστικό δείκτη της σεξουαλικής ικανοποίησης
  • έναν ακόμα δείκτη, πιο αδύναμο ωστόσο, αποτέλεσε η επιθυμία για σεξ με κάποιο/α σύντροφο (δυαδική επιθυμία) είτε για αυτοϊκανοποίηση (μοναχική επιθυμία)
  • μεγαλύτερη ευχαρίστηση εξασφάλιζαν όσοι τοποθετούσαν το σεξ στο επίκεντρο της σχέσης τους και συνευρίσκονταν τακτικά
  • αντίστοιχα ήταν περισσότερο ικανοποιημένοι όσοι έδειχναν πιο ρομαντικές διαθέσεις προς τον/τη σύντροφο και επιδίδονταν σε μεγαλύτερο εύρος σεξουαλικών δραστηριοτήτων (αμοιβαίος αυνανισμός, στοματικό σεξ κ.α.).

Μια ακόμα διαπίστωση της επιστημονικής ομάδας ήταν η επίδραση του φύλου στους παράγοντες που θα υποδείξουν τη σεξουαλική ευχαρίστηση. Επί παραδείγματι, οι γυναίκες με έντονη αποφυγή προσκόλλησης, τον φόβο δηλαδή συναισθηματικής εμπλοκής και εγγύτητας, ανέφεραν χαμηλότερα επίπεδα ερωτικής ευχαρίστησης, ενώ συνολικά για τις γυναίκες η ικανοποίηση του συντρόφου αποτέλεσε δείκτη ίδιας ή και μεγαλύτερης βαρύτητας για τη δική τους ικανοποίηση. Το αντίστοιχο δεν παρατηρήθηκε και στους άνδρες, οι οποίοι ανέφεραν μικρότερο ενδιαφέρον για την ευχαρίστηση των συντρόφων τους, φαινόμενο που ο Δρ Emamzadeh αποδίδει στις προσδοκίες της κοινωνίας από τις γυναίκες να θέτουν την ικανοποίηση του συντρόφου ή συζύγου ως προτεραιότητα έναντι της δικής τους.

4 tips για να αυξήσετε την ικανοποίηση από το σεξ

Συνοψίζοντας, ο Δρ Emamzadeh ανέφερε πως η ικανοποίηση από το σεξ αποτελεί βασικό παράγοντα για τη συνολική ευχαρίστηση από τη σχέση και την ευημερία του ατόμου και, σύμφωνα με τα ευρήματα, το πώς κινείται κάποιος/α στο πλαίσιο της σχέσης και ως προς τον/τη σύντροφο, η ικανοποίηση από τη σχέση, η ρομαντική αγάπη, η σεξουαλική επιθυμία που προϋποθέτει και τους δύο συντρόφους και η αντίληψη του ρόλου της σεξ στη σχέση, αποτελούν τους ισχυρότερους προγνωστικούς δείκτες.

Αν θέλετε λοιπόν να μεγαλύτερη ευχαρίστηση για εσάς και τον/τη σύντροφό σας, ο ειδικός προτείνει:

  • Να αναρωτηθείτε πόσο ικανοποιημένοι είστε από τη σχέση, αν σας προκαλεί χαρά και ευχαρίστηση και εάν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες σας
  • Να εξετάσετε πώς αντιλαμβάνεστε το σεξ στο πλαίσιο της σχέσης. Είναι και για τους δυο σας μια έμπρακτη απόδειξη αγάπης; Το κάνει η μεταξύ σας αγάπη πιο απολαυστικό;
  • Βεβαιωθείτε ότι το σεξ αποτελεί ζωτικό κομμάτι της σχέσης και όχι μια προσθήκη, ένα ανεξάρτητο στοιχείο που μπορείτε να ενσωματώνετε περιστασιακά στη σχέση.
  • Διευρύνετε τους σεξουαλικούς σας ορίζοντες και εμπλουτίστε το σεξ με νέες τεχνικές, στάσειςβοηθήματα και δραστηριότητες, πάντα όμως με σεβασμό προς τα όρια του άλλου.