Εγκλωβισμός πέους: Τι είναι; – Πώς αντιμετωπίζεται

Σε ποια περίπτωση μπορεί να εγκλωβιστεί το πέος και τι πρέπει να κάνετε άμεσα για να «ξεκολλήσει»;

Είναι περίεργη κατάσταση, αλλά το «penis captivus» δηλαδή η αιχμαλωσία του πέους (!) μπορεί να συμβεί… Ομως όχι σε τόσο ακραία φάση όσο τη φανταζόμαστε ή όπως την βλέπουμε στις ταινίες. Αυτό δήλωσε στο BBC ο γιατρός Dr. John Dean ο οποίος είναι ειδικός στα σεξουαλικά:

«Ο κόλπος μπορεί να «καταβροχθίσει» το πέος αφού οι μύες του όταν η γυναίκα έρχεται σε οργασμό συστέλλονται ρυθμικά και έτσι το πέος εισχωρεί όλο και πιο μέσα. Οταν ο κόλπος χαλαρώσει τότε και το πεσμένο πέος μπορεί να τραβηχτεί. Νομίζω πως ο κόσμος διασκεδάζει με το γεγονός ότι ένα ζευγάρι προσπαθεί για ώρα να ξεκολλήσει όμως στην πραγματικότητα η προσπάθεια αυτή διαρκεί από πέντε έως δέκα δευτερόλεπτα, το πολύ.»

Υπάρχει επίσης η άποψη που λέει ότι το “penis captivus” συμβαίνει κυρίως αν η γυναίκα έχει ιστορικό κολεόσπασμού. Αυτή είναι μια σεξουαλική δυσλειτουργία κατά την οποία ο κόλπος της γυναίκας κάνει μια ακούσια σύσπαση και κλείνει τη στιγμή της διείσδυσης του πέους. Πρόκειται για μια αρκετά δύσκολη κατάσταση η οποία έχει ψυχολογικά αιτία και παρατηρείται περισσότερο στις παρθένες. Στην ουσία όμως με τον κολεοσπασμο, το πέος δεν «αιχμαλωτίζεται» μέσα στον κόλπο αλλά απλώς δυσκολεύεται φοβερά να μπει μέσα…

Μπορεί όμως το πέος να «κολλήσει» για ώρα μέσα στον κόλπο, τόση ώστε να χρειάζεται η επέμβαση των γιατρών για να… ελευθερωθεί;

Οι ειδικοί λένε πως αυτό το «κόλλημα» παρατηρείται αρκετές φορές στα σκυλιά όταν κάνουν σεξ, αλλά όσον αφορά τους ανθρώπους η παρατεταμένη αιχμαλωσία του πέους αμφισβητείται έντονα.

Σεξ και θάλασσα

Η μεγαλύτερη ελευθερία στη σεξουαλική έκφραση, έδωσε τη δυνατότητα σε πολλούς ανθρώπους να απενοχοποιηθούν από ταμπού και να αναζητήσουν εναλλακτικούς τρόπους και χώρους ερωτικής έκφρασης.

Διαφορετικά μέρη, τρόπους και επαφές που μπορούν να δώσουν άλλο νόημα στην έννοια της ερωτικής ζωής και ευχαρίστησης.

Πλέον, έχουμε ξεπεράσει το στερεότυπο που θέλει το σεξ να γίνεται μόνο στην κρεβατοκάμαρα και πολλοί άνθρωποι έχουν υιοθετήσει εναλλακτικούς τρόπους ερωτικής αναζήτησης, αφήνοντας τη φαντασία και το ερωτικό αίσθημα να τους οδηγήσει σε εμπειρίες πρωτόγνωρες.

Ειδικά την περίοδο του καλοκαιριού, δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι που σκέφτονται να επιχειρήσουν το σεξ στη θάλασσα. Κάτι ο ζεστός καιρός, κάτι η καλοκαιρινή διάθεση και η ανεμελιά της εποχής, κάτι που η περίοδος του καλοκαιριού εμπνέει τη φαντασία και τη διάθεση για πειραματισμό.

Υπάρχει φυσικά και η αίσθηση της δροσιάς του νερού που πυροδοτεί τη φαντασία και την επιθυμία για δοκιμή σε κάτι καινούριο!

Πολλά ζευγάρια περιμένουν να έρθει το καλοκαίρι, διότι η μεγαλύτερη ευχέρεια χρόνου που προσφέρει, τα βοηθάει να αναθεωρήσουν τη σχέση τους, να έρθουν πιο κοντά και να αναθερμάνουν το ενδιαφέρον τους ο ένας για τον άλλον.

Ναι, είναι γεγονός πως το καλοκαίρι αυξάνει την ερωτική διάθεση και τη λίμπιντο. Μία από αυτές τις εμπειρίες που θέλουν να δοκιμάσουν είναι και η ερωτική συνεύρεση στη θάλασσα.

Γιατί δε φτάνει μόνο ο ήλιος, το μπάνιο, το κοκτέιλ και οτιδήποτε άλλο: χρειάζεται και έμπρακτη ερωτική απόδειξη πως θέλεις τον άλλον.

Το σεξ στη θάλασσα είναι μία πρόκληση για πολλά ζευγάρια, μία εμπειρία που θέλουν να δοκιμάσουν.

Σεξ στη θάλασσα: Θετικά και αρνητικά

Ας αναλύσουμε τα θετικά και τα αρνητικά αυτού του ξεχωριστού επιχειρήματος, όπως και το τι μπορεί αυτό να επιφέρει στην υγεία.

Ξεπερνώντας τους μύθους που σε θέλουν να κολλάς μέσα στη θάλασσα (κίνδυνος που υφίσταται μόνο στα ζώα!), ας δούμε τους πραγματικούς κινδύνους που ελλοχεύει μία τέτοια σεξουαλική δραστηριότητα στο υδάτινο περιβάλλον.

Σεξ στη θάλασσα θετικά

Στα θετικά, μπορούμε να πούμε πως περιλαμβάνεται η έξαψη της φαντασίας, η τολμηρή διάθεση και ο αυθορμητισμός, όπως και η απελευθέρωση του να δοκιμάσεις κάτι καινούργιο στην ερωτική σου ζωή.

Και αυτή η καινούργια εμπειρία ίσως σπάσει τη μονοτονία, τονώσει το ενδιαφέρον και φανερώσει την πιο τολμηρή πλευρά του εαυτού σου!

Η ίδια η κουλτούρα της τηλεόρασης και του θεάματος δε δίστασε να απαθανατίσει πολλά ζευγάρια σε τρυφερές στιγμές στην παραλία με σκηνές που άφησαν και εποχή, αλλά και απελευθέρωσαν περισσότερους ανθρώπους στο να πειραματιστούν ελεύθερα.

Σεξ στη θάλασσα: Κίνδυνοι

Και μπορεί να υπάρχει ο έντονος ερωτισμός που αψηφά τη λογική, έρχεται όμως πάλι η επιστήμη και τεκμηριωμένα αναφέρει βασικούς λόγους που θα έπρεπε το σεξ στη θάλασσα να αποφεύγεται.

Ας δούμε τους κυριότερους:

  • Υπάρχει ο κίνδυνος μία προσωπική σου και μόνο στιγμή να ειδωθεί από άλλους ανθρώπους. Όσος προσεκτικός και να είσαι, όλο και κάποιος μπορεί να εμφανιστεί.
  • Η άμμος με την οποία είναι γεμάτη η παραλία, μπορεί να κολλήσει παντού και να γίνει απίστευτα ενοχλητική. Όσο και να αισθανθείς ωραία, η άμμος στο τέλος θα σου χαλάσει τη διάθεση!
  • Το σεξ στη θάλασσα δεν επιτρέπει την προφύλαξη. Σε μία εποχή που τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα βρίσκονται σε αύξηση, δεν υπάρχει λόγος να προβείς σε μία πράξη η οποία μπορεί να αποβεί και επικίνδυνη για την υγεία σου. Ακόμα περισσότερο αν δε γνωρίζεις καλά το σύντροφό σου και δεν είσαι σίγουρος για την υγεία του. Αντιλαμβανόμαστε πως ο κίνδυνος μετάδοσης σεξουαλικών νοσημάτων είναι ιδιαίτερα αυξημένος, για αυτό πρέπει να έχουμε πλήρη γνώση πριν προβούμε σε αυτή την ενέργεια.
  • Υπάρχει περίπτωση να υπάρξει εγκυμοσύνη από μία σεξουαλική επαφή στη θάλασσα; Αυτό μπορούμε να πούμε πως είναι εξαιρετικά δύσκολο (ακόμα και αν σε ελάχιστες περιπτώσεις μπορεί να συμβεί). Αυτό οφείλεται στο γεγονός πως το σπέρμα υπόκειται στο νερό το οποίο έχει σπερματοκτόνο δράση.
  • Το αλάτι της θάλασσας: Το θαλασσινό νερό μπορεί να προκαλέσει τσουξίματα και ερεθισμούς στο δέρμα, ειδικά στο μέρος της ευαίσθητης περιοχής.
  • Το θαλασσινό νερό είναι ικανό να προκαλέσει ερεθισμούς και πολλές λοιμώξεις (ειδικά στις γυναίκες), όπως κολπίτιδες και τραχηλίτιδες. Ο λόγος είναι ότι περιέχει διάφορα βακτήρια και μικροοργανισμούς, οι οποίοι δεν κατοικούν στο ανθρώπινο σώμα. Και ενώ ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος για τις γυναίκες, αυτό δεν σημαίνει πως υπάρχουν περιπτώσεις που και οι άντρες μπορούν να υποστούν μία λοίμωξη. Αυτό όμως θα μπορούσε να κάνει τους άνδρες συντρόφους πιο ευαίσθητους, διότι αφορά την υγεία της συντρόφου και αυτό πρέπει να είναι η προτεραιότητά τους.
  • Το θαλασσινό νερό δε βοηθάει να λιπανθεί ο γυναικείος κόλπος όσο χρειάζεται (αδύνατη άλλωστε η χρήση κάποιου λιπαντικού σεξ). Με αποτέλεσμα, να αυξάνεται η πιθανότητα μικροτραυματισμών.
  • Μπορεί να προκαλέσει τραυματισμούς, ειδικά όταν κάποιος επιχειρεί ερωτική συνεύρεση μέσα στα βαθιά. Τα αγγίγματα, τα φιλιά και οι έντονες αγκαλιές καλό είναι να αποφεύγονται στη θάλασσα