Ερωτική φαντασίωση: Το αλατοπίπερο στο σεξ

Οι ερωτικές φαντασιώσεις, είτε πραγματοποιούνται είτε μένουν απλά στο μυαλό μας , έχουν θετική επίδραση στην σεξουαλική ζωή τόσο τη δική μας όσο και του συντρόφου μας, αρκεί να μην αντικαθιστούν την σεξουαλική πράξη με τις πραγματικές της διαστάσεις,

Μπορούν να χρησιμεύσουν ως άλλη μία παράμετρο μέσα στο ερωτικό παιχνίδι, το οποίο έτσι κι αλλιώς πρέπει να βασίζεται στην αμφίδρομη επικοινωνία και την συναίνεση του ζευγαριού.Το ανθρώπινο μυαλό δημιουργεί σενάρια και εικόνες, που ξεκινούν από τον εντελώς ρομαντικό χαρακτήρα μέχρι το “αυστηρώς ακατάλληλο” περιεχόμενο ακόμη και για …ενήλικες. Είναι χαρακτηριστικό όμως ότι οι ερωτικές φαντασιώσεις αφορούν τρείς στους τέσσερεις κατοίκους του πλανήτη, ενώ οι μισοί από αυτούς τις έχουν πραγματοποιήσει στην προσπάθεια να μεγιστοποιήσουν τη σεξουαλική τους απόλαυση.

Οι φαντασιώσεις των ανδρών είναι περισσότερο οπτικές ή σαρκικές, ενώ των γυναικών περιλαμβάνουν συναισθήματα. Οι άνδρες συχνότερα από τις γυναίκες φαντασιώνονται σεξουαλικές πράξεις στις οποίες συμμετέχουν περισσότερα από δύο πρόσωπα. Οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να φαντασιώνονται τον εαυτό τους σε ρόλο υποταγής, ενώ οι άνδρες σε ρόλο κυριαρχίας.Αυτό συμβαίνει διότι η υποταγή στη φαντασία της γυναίκας υποδηλώνει πως ο άνδρας τη θέλει πολύ. Αντίστοιχα, η κυριαρχία στη φαντασίωση του άνδρα υποδηλώνει ότι η γυναίκα έλκεται τόσο, που αδυνατεί να του αντισταθε

Σύμφωνα με μελέτες οι άνδρες εστιάζουν περισσότερο στην αίσθηση ότι παρέχουν ευχαρίστηση στη γυναίκα, ενώ οι γυναίκες στην αίσθηση προσωπικής ικανοποίησης. Επιπλέον, ενώ το 98% των ανδρών και το 80% των γυναικών φαντασιώνονται πρόσωπα εκτός του / της συντρόφου τους, το 50% πιστεύει πως η απιστία είναι απαράδεκτη ακόμη και όταν συμβαίνει μόνο στη φαντασίωση.

Η παλαιότερη άποψη που υποστήριζε o Φρόυντ, αλλά και άλλοι ερευνητές, ότι οι άνθρωποι φαντασιώνονται όταν δεν ικανοποιούνται σεξουαλικά, φαίνεται ότι δεν επαληθεύεται στις σύγχρονες μελέτες (Davidson & Hoffman 1986, Hariton& Singer 1974, Person, Terestman, Myers, Goldberg, & Borenstein 1992).

Τα πρόσωπα που φαντασιώνονται συχνά είναι πιο ενεργά και ικανοποιημένα σεξουαλικά (Haavio – Mannila & Konnula1997). Πολλές μελέτες έχουν δείξει πως οι φαντασιώσεις μπορούν να εξυπηρετήσουν πολλούς σκοπούς, ανάμεσα στους οποίους είναι το να αυξήσουν τη διέγερση και την έλξη μεταξύ των δύο φύλων, και να οδηγήσουν σε οργασμό.Ωστόσο, φαντασιώσεις που περιλαμβάνουν κοινωνικά ή ηθικά ανεπίτρεπτες σεξουαλικές συμπεριφορές, ενδέχεται να δημιουργήσουν ενοχές, με αποτέλεσμα την εμφάνιση σεξουαλικών προβλημάτων.

Άσε λοιπόν την φαντασία σου να οργιάσει και διάβασε τι ερμηνείες έχουν δώσει οι ψυχολόγοι σε κάθε μια απο τις πιο γνωστές ερωτικές φαντασιώσεις

Φαντασίωση σέξ στην δουλειά

Για τις περισσότερες γυναίκες αυτές οι φαντασιώσεις την ώρα του σεξ, αφορούν έναν στενό φίλο ή συνάδελφο στη δουλειά και, όταν τους συμβαίνει αυτό, είναι πιο πιθανό να κάνουν τελικά σεξ και με εκείνον τον άνδρα σε σύγκριση με τους άντρες που έχουν παρόμοιες φαντασιώσεις όταν κάνουν σεξ με τις συντρόφους τους.

Συγκεκριμένα, ακριβώς κάτω από το ένα τρίτο των γυναικών (30%) και το 25% των ανδρών παραδέχονται ότι έχουν κάνει σεξ τελικά με το άτομο το οποίο φαντασιώνονταν από το φιλικό τους περιβάλλον.Επίσης, το 26% των γυναικών και το 22% των ανδρών έχουν επίσης κάνει σεξ με ένα άτομο από το εργασιακό τους περιβάλλον, το οποίο φαντασιώνονταν όταν έκαναν σεξ με τον/την σύντροφό τους.Η έρευνα από την εταιρεία LoveHoney που έγινε επάνω σε δείγμα 1.300 ατόμων έδειξε ότι μία στις πέντε γυναίκες έχουν σεξουαλικές φαντασιώσεις με “πρωταγωνιστή” το αφεντικό τους στην δουλειά. Και 8% των γυναικών, παραδέχεται ότι τελικά έχει κάνει τουλάχιστον μία φορά σεξ με το αφεντικό του.

Φαντασίωση σεξ με άγνωστο 

Αν δεν τους ξέρεις και δεν θα τους μάθεις ποτέ, μπορείς να ρίξεις εντελώς τις άμυνες σου. Δεν φοβάσαι μην σε κρίνουν.Αν δεν σε ξέρουν, μπορείς να γίνεις κάποιος άλλος.Σεξ που έχει αποβάλει όλο τον συναισθηματισμό, αγνά ζωώδες.

Στις φαντασιώσεις αυτές, πολύ συχνά, το άτομο δεν θα έχει καν πρόσωπο. Η οπτική επαφή σημαίνει οικειότητα, και η αποφυγή της είναι ένας τρόπος να ικανοποιήσει κανείς την ωμή, πρωτόγονη πλευρά του, την οποία κρύβει στην καθημερινή του ζωή.

Φαντασίωση σέξ με τους πρώην

Πολλές γυναίκες αλλά και άντρες, συνηθίζουν να φαντασιώνονται προηγούμενους/ες συντρόφους τους όταν κάνουν σεξ με τον/την νυν σύντροφό τους. Συγκεκριμένα, 6 στους 10 άνδρες και οι γυναίκες παραδέχτηκαν ότι το έχουν κάνει μερικές φορές και το 15% των ανδρών και το 14% των γυναικών λένε ότι το κάνουν συχνά.Ένα τρίτο των γυναικών εξακολουθεί να έχει σεξουαλικές φαντασιώσεις για τον πρώτο του έρωτα ή το πρώτο άτομο με το οποίο έκαναν σεξ στην ζωή τους.

Όλες αυτές οι φαντασιώσεις αντιμετωπίζονται ως “αθώες” και “ακίνδυνες” για το 60% των γυναικών και το 66% των ανδρών, αλλά την ίδια στιγμή περισσότερο από το 30% και των δύο φύλων λέει ότι αν το κάνει αυτό ο/σύντροφός τους, θα αισθάνονταν σαν να τους απατούσε!…

Φαντασίωση με .. δέσιμο

Όπως φαντάζεσαι, το συγκεκριμένο έχει να κάνει με την δύναμη.Το ένα άτομο την έχει ενώ το άλλο όχι, και αισθάνεσαι να σε ελκύουν και τα 2, για διαφορετικούς λόγους το καθένα. Αφενός, όταν σε δένουν, βρίσκεσαι εντελώς στο έλεος κάποιου άλλου και άρα…δεν έχεις καμία ευθύνη. Αυτό σημαίνει πως είσαι υποχρεωμένος/-η να απολαύσεις ό,τι σου κάνει το άλλο άτομο.Ενώ, αν είσαι εκείνος που έχει την εξουσία, μπορείς, ελεύθερα, να είσαι απίστευτα εγωιστής

Φαντασίωση με τρίο η ομαδικό σεξ

Όταν μια γυναίκα φαντασιώνεται ομαδικό σεξ, τείνει να είναι η πρωταγωνίστρια της διαδικασίας και να «λαμβάνει» περιποίηση.Για τους άνδρες, έχει περισσότερο να κάνει με την ικανοποίηση που μπορούν να προσφέρουν σε περισσότερες από μια γυναίκες.

Αυτές οι φαντασιώσεις είναι ένας υγιής συνδυασμός περιέργειας, ανάγκης για περιπέτεια και πράγματα «εκτός του συνηθισμένου».

Φαντασιώσεις που κοιτάς άλλους να κάνουν σεξ

Δημοσκοπήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί στο παρελθόν δείχνουν πως οι γυναίκες ερεθίζονται όσο οι άνδρες όταν βλέπουν ερωτικές εικόνες.

Το να βλέπεις ανθρώπους να κάνουν σεξ στην πραγματικότητα, είναι πολύ πιο ενδιαφέρον από το πορνό, καθώς μπορείς να κάνεις πιο ρεαλιστικές συγκρίσεις. Όλοι θέλουμε να νομίζουμε πως είμαστε εξαιρετικοί στο σεξ και το να βλέπουμε άλλους ανθρώπους να το κάνουν, μας επιτρέπει να επαναπροσδιορίσουμε τα κριτίρια μας.

Επίσης, μια τέτοια φαντασίωση δείχνει πως το άτομο έχει σημαντικά ποσοστά σεξουαλικής αυτοπεποίθησης μέσα του. Μπορεί να μάθει στους συμμετέχοντες 1-2 πραγματάκια

Φαντασίωση με στριπτίζ

Η συγκεκριμένη φαντασίωση έχει να κάνει περισσότερο με το πως βλέπουμε τον εαυτό μας μέσα απο τα μάτια των άλλων. Όσο πιο «λάγνα» μας κοιτούν, τόσο πιο καλά νιώθουμε.Κοινώς, μας αρέσει να μας κοιτάνε.

Πολλοί άνδρες, πηγαίνουν σε στριπτιτζάδικα για να κοιτάνε. Το μόνο που θέλουν να κάνουν είναι να κοιτάνε, όχι να αγγίζουν.Η έρευνα αναφέρει πως το να θες να κοιτάς άλλους να κάνουν σεξ δείχνει σεξουαλική αυτοπεποίθηση.

Το να αποκαλύπτεις το γυμνό σου σώμα σε χειροκροτήματα και επευφημίες, σαν φαντασίωση, βοηθά να αντιμετωπίσεις κάποιο θέμα που έχεις με την εξωτερική σου εμφάνιση στην πραγματική ζωή.

Φαντασίωση σέξ σε δημόσιο χώρο

Αυτό έχει να κάνει με τον θαυμασμό. Το άτομο που το κάνει θέλει να το θαυμάζουν, ώστε, ο κόσμος που το βλέπει να εντυπωσιάζεται απο τις σεξουαλικές του ικανότητες.Σε αυτό έρχεται να προσθέσει το γεγονός ότι είναι παράνομο, γεγονός που κάνει τον «δράστη» να νιώθει επαναστάτης μέσα του.

Φαντασίωση  με «spanking»

Το «spanking» είναι μια αρκετά διαδεδομένη φαντασίωση, ειδικά απο τότε που κυκλοφόρησε το 50 shades of Grey. Ωστόσο, έχει και βιολογική προέλευση σαν ένστικτο. Η επιθετικότητα είναι συχνό χαρακτηριστικό στο ζωϊκό βασίλειο. Κάποια θηλυκά περνούν ωορυξία μόνο όταν το αρσενικό τα δαγκώσει. Έτσι, και οι άνθρωποι έχουν συνδέσει τον πόνο με την ευχαρίστηση.

Το να θέλεις να σε χτυπήσουν, συχνά, προέρχεται και από ένα αίσθημα ενοχής. Πρέπει να σε χτυπήσουν γιατί σου άρεσε κάτι που δεν έπρεπε

Αρκετές είναι οι προκαταλήψεις γύρω από τις σεξουαλικές φαντασιώσεις, όπου μάλιστα, αρκετές φορές αποτελούν θέμα ταμπού, καθώς ταυτίζονται με το χυδαίο και το ανήθικο. Μένουν στην σφαίρα του ασυνείδητου, μαζί με  άλλες «νοσηρές» σκέψεις λόγω του φόβου και της ενοχής, με αποτέλεσμα συχνά να καταπνίγονται και να μην εκφράζονται. Και όμως, οι σεξουαλικές φαντασιώσεις δεν αποτελούν ψυχοπαθολογία. Αντίθετα, θεωρούνται αποδεκτές, με βασική προϋπόθεση την συναίνεση και των δύο συντρόφων. Μάλιστα, μπορούν να συμβάλλουν ποιοτικά στο ερωτικό παιχνίδι, αυξάνοντας την ερωτική διέγερση μέσα από την δυνατότητα πειραματισμού και τη χρήση της φαντασίας, επιτρέποντας στους δύο συντρόφους να αφεθούν, να τολμήσουν αλλά και να εκφράσουν ενδόμυχες επιθυμίες τους, ξυπνώντας στιγμές πάθους.

Το μοίρασμα των σεξουαλικών φαντασιώσεων με έναν σύντροφο που συμφωνεί και επιθυμεί να πειραματιστεί, ενισχύει ποικολοτρόπως το ερωτικό συναπάντημα, καθώς οι φαντασιώσεις τονώνουν το ερωτικό στοιχείο στο ζευγάρι, υπενθυμίζουν τους αρχικούς ρόλους ως εραστές και, απελευθερωμένοι από προκαταλήψεις και ντροπή, απολαμβάνουν με όλες τους τις αισθήσεις την σεξουαλική επαφή. Φέρνουν μία αίσθηση ελευθερίας και φρεσκάδας, που φέρνει τους δύο συντρόφους πιο κοντά σεξουαλικά και τους βγάζει από τη «ρουτίνα» της σεξουαλικής τους ζωής.

To σεξ μπορεί να είναι απλό, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι είναι και βαρετό ή ότι θα πρέπει εμείς να το κάνουμε έτσι.