Φάτε αυτό και αυξήστε τη σεξουαλική σας όρεξη

Ποιο αγριολούλουδο είναι σύμμαχός σας στο κρεβάτι σας, αυξάνοντας τη λίμπιντο;

Το αγριολούλουδο του… πάθους

Εάν κάποιος μας ζητήσει να φανταστούμε ένα τριαντάφυλλο, το πιο πιθανό είναι ο νους μας να σχηματίσει την εικόνα ενός κόκκινου ρόδου, σύμβολο ερωτισμού και αγάπης. Λίγοι όμως γνωρίζουν ότι το τριαντάφυλλο όπως το ξέρουμε σήμερα, προέρχεται από το άγριο ρόδο, με έντονο ροζ χρώμα και με μόλις πέντε πέταλα.

Πέραν όμως και του υψηλού συμβολισμού και της πολλαπλής χρήσης του τριαντάφυλλου στο πεδίο της κοσμετολογίας και της ομορφιάς, το άγριο τριαντάφυλλο συγκεντρώνει και φαρμακευτικές ιδιότητες, προσφέροντας ανακούφιση σε πλήθος ιατρικών προβλημάτων, σφραγίζοντας την κυριαρχία του ανάμεσα στα υπόλοιπα λουλούδια.

Ανακούφιση του άγχους και σύμμαχος της καρδιάς

Το μεθυστικό άρωμα του άγριου τριαντάφυλλου έχει ηρεμιστικές ιδιότητες. Μια παλιότερη μελέτη διαπίστωσε ότι η μυρωδιά από το έλαιο τριαντάφυλλου πριν από τη χειρουργική επέμβαση, μείωσε το ποσοστό του προεγχειρητικού άγχους.

Υπάρχουν, όμως, κι άλλες μελέτες που έχουν συμπεράνει ότι η ευωδία του ρόδου είναι αρκετή για να ρυθμίσει την αρτηριακή πίεση και το ρυθμό της αναπνοής. Το αφέψημα από τα πέταλά του παρέχει ευεργετικά αποτελέσματα στην αρτηριακή πίεση και τα επίπεδα της χοληστερόλης.

Απογείωση του αισθησιασμού

Ως αναπόσπαστο κομμάτι του έρωτα, τα οφέλη του ρόδου δε θα μπορούσαν φυσικά να λείπουν και από την κρεβατοκάμαρα. Ως αφροδισιακό, το τριαντάφυλλο έχει την ιδιότητα να αυξάνει τη ροή του αίματος στην περιοχή της πυέλου, προσφέροντας λύσεις και στη στυτική δυσλειτουργία.

Λύση στη φλεγμονή και στον πόνο

Εδώ και αιώνες, το τριαντάφυλλο χρησιμοποιείται ως ήπιο στυπτικό για να βοηθήσει στη σύσφιξη και τον τόνωση των φλεγμονωδών ιστών. Η υψηλή περιεκτικότητά του σε βιοφλαβονοειδή και αντιοξειδωτικά το καθιστά εξαιρετικά αντιφλεγμονώδες και ένα γλυκό αντίδοτο στη χρόνια φλεγμονή.

Ειδικότερα, το ροδόνερο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως ασφαλές και αποτελεσματικό αντιφλεγμονώδες οφθαλμικό διάλυμα, δρώντας τονωτικά στους ιστούς και συρρικνώνοντας τη φλεγμονή των τριχοειδών αγγείων.

Η αγριοτριανταφυλλιά έχει χρησιμοποιηθεί επίσης με επιτυχία στη θεραπεία της οστεοαρθρίτιδας, της ρευματοειδούς αρθρίτιδας και της φλεγμονώδους νόσου του εντέρου. Και σε αντίθεση με πολλά μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη, δεν προκαλούν ανεπιθύμητες παρενέργειες.

Από την άλλη, το τσάι από ροδοπέταλα θεωρείται μια παραδοσιακή θεραπεία για τη διάρροια, συμβάλλοντας και πάλι στην τόνωση, τη σύσφιξη και την καταπράυνση των ιστών του γαστρεντερικού συστήματος.

Τριαντάφυλλο για την επούλωση πληγών

Λόγω της στυπτικότητας του τριαντάφυλλου, της υψηλής περιεκτικότητάς του σε αντιοξειδωτικά φυτοχημικά και των ελαφρών αντιμικροβιακών ιδιοτήτων του, μπορεί επίσης να βοηθήσει στην επιτάχυνση της επούλωσης των πληγών, είτε πρόκειται για εσωτερικές είτε για εξωτερικές.

Όρεξη για σεξ στα τάρταρα; 7 τρόποι ενίσχυσης

Άγχος, ακρίβεια, υποχρεώσεις, είναι λίγοι μόνο παράγοντες οι οποίοι μπορεί να μειώσουν τη σεξουαλική διάθεση ενός ζευγαριού.

λίμπιντο ποικίλλει μεταξύ των ατόμων. Τα χαμηλά επίπεδά της δεν είναι απαραίτητα πρόβλημα, αλλά αν ένας άνθρωπος θα ήθελε να τονώσει τη λίμπιντό του μπορεί να δοκιμάσει μία σειρά αποτελεσματικών και φυσικών μεθόδων όπως οι παρακάτω.

Αυξήστε τη σεξουαλική σας διάθεση

Ελέγξτε το άγχος

Τα υψηλά επίπεδα άγχους είναι ένα συνηθισμένο εμπόδιο της σεξουαλικής λειτουργίας τόσο των ανδρών όσο και των γυναικών.

Οι άνθρωποι με έντονο εργασιακό πρόγραμμα, πολλές ευθύνες ή άλλους παράγοντες που προκαλούν στρες ενδέχεται να αισθάνονται κόπωση και κατ’ επέκταση χαμηλή σεξουαλική επιθυμία. Μία έρευνα του 2017 για τη στυτική δυσλειτουργία στους νεαρούς άνδρες είχε δείξει πως η κατάθλιψη και το άγχος μπορούσαν να προκαλέσουν μειωμένη λίμπιντο και αυξημένη σεξουαλική δυσλειτουργία.

Βελτιώστε την ποιότητα της σχέσης

Στην πορεία μιας σχέσης πολλοί άνθρωποι βιώνουν μία ύφεση στη σεξουαλική επιθυμία και τη συχνότητα των επαφών. Αυτό μπορεί να προκύψει όταν η σχέση είναι μακρόχρονη ή υπάρχουν προβλήματα. Εστιάζοντας στη βελτίωση της σχέσης μπορεί να επιτευχθεί και η αύξηση της λίμπιντο.

Το να βγείτε ξανά ραντεβού, να κάνετε δραστηριότητες μαζί, να ενισχύσετε την επικοινωνία σας και να περνάτε ποιοτικό χρόνο μαζί θα αποδειχθούν εξαιρετικά χρήσιμα.

Δώστε την πρέπουσα σημασία στα προκαταρκτικά

Περισσότερος χρόνος στα προκαταρκτικά σημαίνει αναμφίβολα και καλύτερης ποιότητας σεξ, γεγονός που αποτελεί σημαντικό παράγοντα για την ενίσχυση της λίμπιντο.

Κοιμηθείτε καλά και ποιοτικά

Ο καλός ύπνος μπορεί να βελτιώσει γενικά τη διάθεση ενός ατόμου και τα επίπεδα ενέργειάς του. Συνεπώς παίζει ρόλο και στα επίπεδα της λίμπιντο. Μία μικρής κλίμακας μελέτη που διεξήχθη το 2015 έδειξε πως οι γυναίκες που κοιμήθηκαν καλά το προηγούμενο βράδυ είχαν αυξημένη σεξουαλική επιθυμία την επόμενη μέρα συγκριτικά με εκείνες που κοιμήθηκαν λιγότερο.

Βάλτε τη γυμναστική στη ζωή σας

Η τακτική άθληση μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση της λίμπιντο με πολλούς τρόπους. Μία μελέτη του 2015 σε άνδρες έδειξε πως η άσκηση βοηθούσε τους συμμετέχοντες να αντιμετωπίσουν ζητήματα όπως η ανησυχία για το σώμα τους, η χαμηλή σεξουαλική επιθυμία και οι αλλαγές στις σχέσεις.

Διατηρήστε υγιές σωματικό βάρος

Ορισμένοι επιστήμονες συσχετίζουν το αυξημένο σωματικό βάρος με τη χαμηλή επιθυμία για σεξ. Αυτό οφείλεται σε ορμονικούς παράγοντες όπως οι χαμηλές συγκεντρώσεις τεστοστερόνης. Ορισμένοι άνθρωποι που είναι υπέρβαροι ενδέχεται επίσης να βιώνουν ψυχολογικές επιδράσεις όπως η κακή αυτοεικόνα του σώματός τους. Η διατήρηση υγιούς σωματικού βάρους μπορεί να βελτιώσει την σεξουαλική επιθυμία.

Κόψτε το κάπνισμα

Είναι ευρύτερα γνωστές οι αρνητικές επιδράσεις του καπνίσματος στο καρδιαγγειακό σύστημα καθώς και ότι η καλή καρδιακή υγεία είναι σημαντική για καλή σεξουαλική λειτουργία.  Όσοι διακόπτουν το κάπνισμα συχνά αναφέρουν πως η ενέργεια και η λίμπιντό τους τονώνονται.  

Τα 9 συμπτώματα που δεν πρέπει ποτέ να αγνοήσει ένας άντρας

Οι άντρες έχουν την τάση να αγνοούν πιθανές ενδείξεις προβλήματος υγείας, πιστεύοντας ότι είναι… άτρωτοι.

Φυσικά αυτό δεν ισχύει, ιδιαίτερα εάν δεν ακολουθούν έναν υγιεινό τρόπο ζωής ή αν δεν έχουν κληρονομήσει από τους γονείς τους «καλά γονίδια», όπως συνηθίζουμε να λέμε.

Δείτε ποια είναι τα συμπτώματα που πρέπει να βάλουν κάθε άντρα σε σκέψεις και να τον παροτρύνουν να κλείσει έναν ραντεβού με το γιατρό του.

1. Προβλήματα στύσης

Κάτι που λίγοι άντρες γνωρίζουν είναι ότι η αναπαραγωγική υγεία σχετίζεται άμεσα με την υγεία της καρδιάς. Η ανεπαρκής αιμάτωση των γεννητικών οργάνων, η οποία οδηγεί συχνά σε μη ικανοποιητική στύση, μπορεί να οφείλεται σε δυσλειτουργία του καρδιαγγειακού συστήματος. Όλο και περισσότερα είναι τα ερευνητικά δεδομένα που υποστηρίζουν τη θεωρία ότι η στυτική δυσλειτουργία αποτελεί πρώιμη ένδειξη καρδιοπάθειας. Εκτιμάται ότι ένας άντρας με πρόβλημα στύσης θα εκδηλώσει καρδιοπάθεια σε διάστημα τριών έως πέντε ετών.

2. Γυναικομαστία

Η διόγκωση του αντρικού στήθους οφείλεται στις περισσότερες περιπτώσεις στο υπερβολικό βάρος. Δεν αποκλείεται όμως να πρόκειται για κανονικό ιστό του μαστού και όχι για λίπος και στην περίπτωση αυτή το φαινόμενο ονομάζεται γυναικομαστία. Η γυναικομαστία οφείλεται σε ορμονική διαταραχή και συγκεκριμένα σε ανισορροπία στα επίπεδα τεστοστερόνης και οιστρογόνων.

3. Νυχτερινή ούρηση

Η διακοπή του ύπνου με σκοπό την επίσκεψη στην τουαλέτα μπορεί να υποδεικνύει πρόβλημα στον προστάτη, όπως υπερπλασία (διόγκωση) ή καρκίνο. Ο προστάτης βρίσκεται κάτω από την ουροδόχο κύστη, οπότε μια μεταβολή στο μέγεθός του μπορεί να επηρεάσει άμεσα τη λειτουργία του ουροποιητικού. Εκτός από τη νυχτερινή ούρηση, άλλα ανησυχητικά σημάδια είναι η συχνή ούρηση (συχνότερη απ’ ό,τι παλαιότερα), η επιτακτική ούρηση και η διαρροή ούρων, η δυσκολία στην ούρηση και η αίσθηση ότι η ουροδόχος κύστη δεν αδειάζει πλήρως.

4. Απώλεια όσφρησης ή πεσμένη λίμπιντο

Εάν ο άντρας έχει μειωμένη ερωτική διάθεση, ίσως το πρόβλημα προκύπτει από το ενδοκρινικό σύστημα, συγκεκριμένα δεν παράγονται επαρκείς ποσότητες αντρικών ορμονών. Στην περίπτωση αυτή μπορεί να προκύψουν και διαταραχές γονιμότητας. Μια άλλη ένδειξη υπογονιμότητας είναι και η απώλεια της όσφρησης και στην περίπτωση αυτή προκύπτει λόγω γενετικής διαταραχής.

5. Εξόγκωμα στον όρχι

Στην πλειονότητα των περιπτώσεων, ένα εξόγκωμα ή το γενικευμένο οίδημα (πρήξιμο) στους όρχεις οφείλεται σε καλοήθεις (μη καρκινικές) αλλοιώσεις που πολλές φορές δεν χρειάζονται θεραπεία. Ωστόσο, ένα εξόγκωμα στον όρχι είναι τυπικό σύμπτωμα καρκίνου των όρχεων.

6. Αίμα στα ούρα

Το αίμα στα ούρα είναι το συνηθέστερο σύμπτωμα του καρκίνου στην ουροδόχο κύστη. Ο καρκίνος στην ουροδόχο κύστη εξελίσσεται αργά, σε διάστημα αρκετών ετών. Το αίμα στα ούρα δεν είναι πάντοτε επικίνδυνο, καθώς σε αρκετές περιπτώσεις υποδεικνύει απλώς μια λοίμωξη της ουροδόχου κύστης.

7. Κατάχρηση αλκοόλ

Οι άνδρες πολλές φορές χρησιμοποιούν το αλκοόλ ως «μέσο διαχείρισης» της κατάθλιψης. Η κατάθλιψη στον ανδρικό πληθυσμό συχνά εκδηλώνεται με διαφορετικό τρόπο απ’ ό,τι στις γυναίκες. Άλλες πιθανές ενδείξεις είναι ο έντονος θυμός, οι βίαιες τάσεις και η αδυναμία διατήρησης μόνιμων σχέσεων.

8. Πόνος στο μεγάλο δάχτυλο του ποδιού

Το πρήξιμο και ο πόνος στο μεγάλο δάχτυλο του ποδιού είναι κλασική ένδειξη ουρικής αρθρίτιδας (ποδάγρα). Η ουρική αρθρίτιδα είναι τρεις με τέσσερις φορές πιο συχνή στους άνδρες σε σύγκριση με τις γυναίκες. Η ουρική αρθρίτιδα είναι αποτέλεσμα της συσσώρευσης ουρικού οξέος στο αίμα.

9. Εξόγκωμα γύρω από τη θηλή

Αποτελεί ένδειξη για καρκίνο του μαστού. Ο καρκίνος του μαστού δεν πλήττει αποκλειστικά τις γυναίκες, αν και στο γυναικείο φύλο είναι σαφώς πιο συχνός. Στην περίπτωση αυτή, το εξόγκωμα συνήθως δεν πονά και βρίσκεται πολύ κοντά στη θηλή. Η έκκριση υγρών ή αίματος από τη θηλή και το πρήξιμο και τα έλκη στο στήθος αποτελούν επίσης συμπτώματα της νόσου στους άντρες.