Γυναικείος οργασμός: Κορύφωση στο σεξ

Κλειτοριδικός ή Κολπικός ? Ιδού η απορία Ο οργασμός είναι ένας… είτε αυτός είναι κλειτοριδικός, είτε κολπικός  μπορεί βέβαια να είναι και πολλαπλός !! Το αποτέλεσμα όμως είναι ένα και το αυτό , η απόλαυση και η ικανοποίηση της γυναίκας !

Ο μύθος, που δημιουργήθηκε από τις θεωρίες του Φρόυντ και ήθελε τον κλειτοριδικό αυνανισμό και οργασμό  να είναι «παιδικός», σήμερα έχει καταρριφθεί από τους επιστήμονες. Το μεγαλύτερο ποσοστό γυναικών βιώνει τον κλειτοριδικό οργασμό, ενώ έχει υπολογιστεί ότι μόνο το 1/3 περίπου των γυναικών έχει κολπικό οργασμό. Αυτό συμβαίνει επειδή ο κλειτοριδικός είναι πιο εύκολος στην επίτευξή του, και αυτό γιατί  η κλειτορίδα είναι ένα σημείο (την ονομάζουν και «γυναικείο πέος») γεμάτο νευρικές απολήξεις και μάλιστα περισσότερες απ’ όσες υπάρχουν στο ανδρικό μόριο. Μελέτες έχουν δείξει πως η κλειτορίδα διεγείρεται όπως και το πέος όταν παρακολουθείται υλικό σεξουαλικού περιεχομένου. Συνεπώς, πρόκειται για ένα σημείο που έχει πρωταγωνιστικό ρόλο τόσο στη διέγερση όσο και στην οργασμική κορύφωση της γυναίκας.

Εκτός από ευχαρίστηση ο οργασμός είναι μια σημαντική πτυχή της υγείας των γυναικών, γιατί ενεργοποιεί την απελευθέρωση των ορμονών, οι οποίες βοηθούν το σώμα να χαλαρώσει, να μειώσει το άγχος, να καταπολεμήσει την κατάθλιψη, ενώ προσφέρουν σωματική και πνευματική ευεξία.

Οργασμός: Τι συμβαίνει πραγματικά τη στιγμή του οργασμού   

Ο οργασμός είναι η κορύφωση της σεξουαλικής διέγερσης. Διαρκεί κάποια δευτερόλεπτα και αυτό που συμβαίνει είναι ότι αποδεσμεύεται η σεξουαλική ένταση, προκαλώντας μια παροδική αίσθηση θολωμένης συνείδησης.Αύξηση της πίεσης και του καρδιακού ρυθμού, αλλά και ακούσιες συσπάσεις του κόλπου, της μήτρας και των σφιγκτήρων του πρωκτού. Σύμφωνα, μάλιστα, με έρευνα του Πανεπιστημίου Rutgers στο NewJersey των ΗΠΑ, ο οργασμός στις γυναίκες συνεπάγεται αντιδράσεις σε 30 διαφορετικά σημεία του κεντρικού νευρικού συστήματος, προκαλώντας ακόμα και προσωρινή απώλεια της αίσθησης του πόνου.

Την κορύφωση της σεξουαλικής διέγερσης διαδέχεται ένα αίσθημα χαλάρωσης, που οφείλεται στην έκκριση ενδορφινών ορμονών που σχετίζονται με την ευχαρίστηση, αλλά ταυτόχρονα έχουν και παυσίπονη δράση.

Κλειτοριδικός ή κολπικός

Το ερώτημα αυτό δεν έχει πάψει να απασχολεί τόσο τις γυναίκες όσο και τους άνδρες. Ο μύθος του κολπικού οργασμού έχει τις ρίζες του στη θεωρία του Φρόιντ, σύμφωνα με την οποία ο κλειτοριδικός οργασμός είναι «παιδικός», ενώ ο κολπικός δηλώνει σεξουαλική ωρίμαση. Σήμερα, η θεωρία αυτή έχει καταρριφθεί. Οι επιστήμονες θεωρούν την κλειτορίδα πιο ευαίσθητο όργανο από τον κόλπο, με περισσότερες νευρικές απολήξεις ακόμα και από το πέος. Ο ρόλος της κλειτορίδας είναι ουσιαστικός, όχι μόνο στον οργασμό, αλλά και κατά τη φάση της διέγερσης και της κορύφωσης, λένε οι ειδικοί. Μάλιστα, με τη βοήθεια της σύγχρονης απεικονιστικής τεχνικής της μαγνητικής τομογραφίας, αποδεικνύεται ότι η κλειτορίδα διεγείρεται όπως και το πέος, στη φάση της οπτικής πρόκλησης με ερωτικές εικόνες. Οι περισσότερες γυναίκες δηλώνουν ότι προτιμούν τον κλειτοριδικό ερεθισμό, ενώ υπάρχουν και άλλες που θεωρούν ιδανικό το συνδυασμό και των δύο τρόπων διέγερσης. Δεν έχουμε, λοιπόν, παρά να ανακαλύψουμε τι μας ευχαριστεί περισσότερο και να το μοιραστούμε με το σύντροφό μας.

Χωρίς οργασμό υπάρχει ικανοποίηση ?

Ένας μύθος που προφανώς έχει βγεί  από άνδρες, καθώς είναι οι μόνοι που ολοκληρώνουν σχεδόν κάθε φορά. Είναι γεγονός ότι ο οργασμός έχει ταυτιστεί με τη σεξουαλική απόλαυση και ικανοποίηση. Στη γυναίκα όμως, που η σεξουαλική της λειτουργία είναι πολύ διαφορετική με αυτήν του άνδρα, αυτό δεν ισχύει.

Η αλήθεια λοιπόν είναι ότι η γυναίκα δεν ολοκληρώνει κάθε φορά οργασμικά, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν της αρέσει και δεν απολαμβάνει το σεξ, απεναντίας μάλιστα, τα χάδια, οι αγκαλιές, τα φιλιά, ακόμη και η διείσδυση, της χαρίζουν σεξουαλική ηδονή και ας μην υπάρχει ο οργασμός.

Πολλαπλός οργασμός

Και όμως υπάρχει! Απλώς δεν τον βιώνουν όλες οι γυναίκες. Ορισμένες γυναίκες βιώνουν ένα μόνο οργασμό με κορύφωση, κάποιες έχουν μικρούς οργασμούς που φτάνουν σε έναν κορυφαίο (πολλαπλοί οργασμοί), ενώ υπάρχουν και άλλες με διακοπτόμενους οργασμούς (φτάνουν, δηλαδή, ψηλά, κόβονται, ξαναφτάνουν και ξανακόβονται), γεγονός που μπορεί να κρύβει ίσως και κάποια παθολογία (π.χ. γυναικολογικά προβλήματα, άγχος κλπ.). Για να διαμορφωθούν αυτοί οι τύποι οργασμού, έχουν συνεργαστεί -μεταξύ άλλων- γονίδια, απόψεις και εμπειρίες . Έρευνες υποστηρίζουν ότι περίπου το 15% των γυναικών με ενεργή σεξουαλική ζωή βιώνει πάνω από έναν οργασμό στην ίδια συνεύρεση. Η γυναίκα μπορεί να διεγερθεί ξανά μετά την επίτευξη του πρώτου οργασμού της, εφόσον βέβαια εξακολουθούν και υπάρχουν τα ανάλογα ερεθίσματα. Μάλιστα στη γυναίκα δεν υπάρχει η λεγόμενη «ανερέθιστη περίοδος» που υπάρχει στους άνδρες. Αποτέλεσμα είναι η γυναίκα να έχει μικρότερη ή ακόμη και «μηδενική» περίοδο επαναφοράς

Ταυτόχρονος οργασμός

Ο ταυτόχρονος οργασμός είναι πραγματικά μια όμορφη εμπειρία, η οποία δημιουργεί μια αίσθηση απόλυτης σεξουαλικής «ισορροπίας» και ηδονής. Ωστόσο, δεν είναι απαραίτητος ούτε και υποχρεωτικός. Ο όρος «ιδανικό» λειτουργεί μάλλον καταναγκαστικά και για τους δύο συντρόφους, οι οποίοι παραβλέπουν την απόλαυση που προσφέρει η ίδια η σεξουαλική πράξη και προσπαθούν εναγωνίως να πετύχουν το συγχρονισμό του οργασμού. Συνήθως, το αποτέλεσμα σε αυτές τις περιπτώσεις είναι να μη φτάνει σε κορύφωση κανείς εκ των δύο συντρόφων. Ο ταυτόχρονος οργασμός μπορεί να έρθει αβίαστα όταν το ζευγάρι βρει το δικό του ρυθμό. Ακόμα, όμως, κι αν αυτό δεν συμβεί, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει ικανοποίηση και απόλαυση στο σεξ.

Οργασμός σε κάθε σεξουαλική επαφή

Ο γυναικείος οργασμός είναι ένα πολυσύνθετο φαινόμενο που επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες. Για παράδειγμα, μια σκέψη που μας ήρθε ξαφνικά στο μυαλό ή το κουδούνισμα του τηλεφώνου είναι αρκετά για να επηρεάσουν τη διάθεσή μας και να μας απομακρύνουν από την κορύφωση. Δεν μπορεί κάθε ερωτική πράξη να είναι τέλεια. Άλλωστε, σύμφωνα με τους ειδικούς, ο οργασμός δεν αποτελεί υποχρεωτική παράμετρο για κάθε επαφή, ούτε είναι καθοριστικός παράγοντας για την ικανοποίηση. Αντί να σκεφτόμαστε «πρέπει να έρθω σε οργασμό», σκέψη εξαναγκαστική που μπορεί να φέρει το αντίθετο αποτέλεσμα.

Οργασμός και μέγεθος ανδρικού μορίου

Σημαντικό είναι όχι το μήκος αλλά το πάχος του ανδρικού μορίου , εφόσον βρίσκεται σε φυσιολογικά πλαίσια (12-15 cm) αλλά το πιο σημαντικό από όλα  ακόμη πιο σημαντική η τεχνική και η ενασχόληση του άνδρα μαζί της. Ο γυναικείος οργασμός είναι κυρίως εγκεφαλικός, γεγονός που σημαίνει ότι ναι μεν μπορεί ο συγκεκριμένος άνδρας να φέρει τη σύντροφό του στην κορύφωση, αλλά αυτό συμβαίνει επειδή υπάρχει μέσα στο μυαλό της και όλα φαίνονται τόσο διεγερτικά και ηδονικά και όχι τελικά μόνο το μέγεθος! Σίγουρα η συμμετοχή ενός άνδρα που θα ασχοληθεί μαζί της με πλούσιο σεξουαλικό παιχνίδι θα τη βοηθήσει να κορυφώσει πιο εύκολα.

Γρήγορο σεξ και γυναικείος οργασμός

Μπορεί η γυναίκα να θέλει περισσότερο χρόνο για να διεγερθεί σεξουαλικά και να μπορέσει να κορυφώσει, παρόλα αυτά όμως ας μην ξεχνάμε ότι το σεξουαλικό παιχνίδι δεν ξεκινάει στο… κρεβάτι! Αν η διέγερση (που είναι περισσότερο εγκεφαλική) είναι έντονη ή αν το παιχνίδι έχει ξεκινήσει πριν από ώρα, για παράδειγμα στο μπαρ ή στο εστιατόριο που τρώει το ζευγάρι, τότε ο χρόνος μπορεί να περιοριστεί σε μερικά λεπτά! Ας προσπαθήσουν λοιπόν οι άνδρες να μη διεγείρουν τη σύντροφό τους μόνο σωματικά αλλά και εγκεφαλικά…

Γυναικείος οργασμός και εγκέφαλος

Η γυναικεία σεξουαλικότητα συνδέεται άμεσα με τον εγκέφαλο. Γι’ αυτό και η κάθε γυναίκα αντιλαμβάνεται με διαφορετικό τρόπο τη στιγμή του οργασμού. Ένα ερέθισμα (π.χ. ένα βλέμμα, μια μυρωδιά, ένα συναίσθημα) προκαλεί σεξουαλική επιθυμία, με αποτέλεσμα την ενεργοποίηση συγκεκριμένων σημείων του εγκεφάλου και την έκκριση ορμονών (ντοπαμίνης, ωκυτοκίνης και τεστοστερόνης), που συνδέονται με την ερωτική επιθυμία και τη διέγερση.

Υπάρχουν γυναίκες που δεν έχουν φτάσει ποτέ σε οργασμό (από την αρχή της σεξουαλικής τους ζωής) και άλλες οι οποίες άρχισαν να αντιμετωπίζουν το πρόβλημα κάποια στιγμή στη ζωή τους. Επιπλέον, το φαινόμενο αυτό μπορεί να παρατηρείται σε όλες τις ερωτικές επαφές μιας γυναίκας, με όλους τους συντρόφους, ή να εμφανίζεται υπό συγκεκριμένες συνθήκες. Η λεγόμενη οργασμική διαταραχή μπορεί να οφείλεται σε οργανικά αίτια (π.χ. γυναικολογικά προβλήματα), σε ψυχολογικά (π.χ. άγχος, αναστολές, χαμηλή αυτοεκτίμηση) ή και σε συνδυασμό των δύο, να είναι αποτέλεσμα μειωμένης ερωτικής επιθυμίας ή απουσίας προκαταρκτικών ερωτικών παιχνιδιών. Η συμβολή ενός ψυχοθεραπευτή είναι

σημαντική, προκειμένου να διερευνήσει η κάθε γυναίκα τους λόγους που την εμποδίζουν να φτάσει στην κορύφωση και έτσι να μπορέσει να τους αντιμετωπίσει

Η καλύτερη ηλικία για καλυτέρους οργασμούς

Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες οι γυναίκες έχουν το καλύτερο σεξ της ζωής τους και πετυχαίνουν τον καλύτερο οργασμό στην ηλικία των 30 ετών και άνω!Έρευνα που έγινε και συμμετείχαν 2.500 γυναίκες  και ερωτήθηκαν για την σεξουαλική τους ελκυστικότητα, οι μεγαλύτερες γυναίκες έδειξαν πιο σίγουρες για το σώμα τους. Απόδειξη ότι οι 8 στις 10 δήλωσαν ότι ένιωθαν σέξι. Αντίθετα, μόνο 4 στις 10 γυναίκες της μέσης ομάδας αισθάνονταν ελκυστικές. Τέλος 7 στις 10 γυναίκες κάτω των 23 ετών ήταν ευχαριστημένες από την εμφάνισή τους.

Οι μεγαλύτερες γυναίκες σημείωσαν την υψηλότερη βαθμολογία και στο θέμα του οργασμού. Αυτό αποδεικνύεται από το ότι οι 6 στις 10 ανέφεραν ότι είχαν περισσότερους και καλύτερους οργασμούς. Αντίθετα με τις 5 στις 10 στην μεσαία ομάδα και μόλις 2 στις 10 γυναίκες της νεότερης ομάδας, που απάντησαν το ίδιο.Η λογική μπορεί να μας λέει ότι στα είκοσι χρόνια μας, δηλαδή στην πιο ξέγνοιαστη περίοδο της ζωής μας, είναι η στιγμή που έχουμε το καλύτερο σεξ της ζωής μας όμως αυτό είναι και το μέγα μυστήριο που λέγεται “γυναικείος οργασμός”, τότε το πράγμα αλλάζει. Το θέμα ηλικίας δεν συμβαδίζει και τόσο με την πιο νεανική σεξουαλική δραστηριότητα.

Οργασμός και σημείο G

Το σημείο G πήρε το όνομά του από τον γυναικολόγο Ernst Gräfenberg, που το εντόπισε πιστεύοντας  ότι η διέγερσή του μπορεί να κάνει τον οργασμό πιο έντονο και να προκαλέσει απελευθέρωση εκκρίσεων σε ρευστή μορφή που παρομοιάστηκαν με την ανδρική εκσπερμάτιση. Πρόκειται για έναν αδένα που βρίσκεται στο πρόσθιο τοίχωμα, λίγα εκατοστά από την είσοδο του κόλπου. Οι γνώμες πάντως σχετικά με το αν υπάρχει ή όχι διίστανται. Οι περισσότεροι ειδικοί συμφωνούν πως το συγκεκριμένο σημείο το έχουν μόνο ορισμένες γυναίκες.