Πώς θα αποκτήσεις κοιλιακούς σε ένα μήνα

Γραμμωμένοι κοιλιακοί σημαίνει καλή φυσική κατάσταση, υγεία και φυσικά μυϊκή δύναμη. Ωστόσο, το λίπος στην περιοχή της κοιλιάς είναι κάτι από το οποίο δύσκολα θα μπορέσετε να απαλλαχτείτε. Χρειάζεται χρόνο, επιμονή, σκληρή δουλειά, αφοσίωση, προγραμματισμό και υπομονή.

Κοιλιακοί: Θερμίδες

Παρότι μπορεί να ακούσετε για δεκάδες δίαιτες που υπόσχονται θαύματα για επίπεδη κοιλιά, το ιδανικότερο είναι μια ισορροπημένη διατροφή, χωρίς υπερβολές και στερήσεις. Αυτού του είδους η διατροφή θα πρέπει να διέπεται και από ένα βασικό κανόνα: ο αριθμός των θερμίδων που «καίγονται» πρέπει να είναι μεγαλύτερος από αυτόν που προσλαμβάνονται. Αυτό βοηθάει στην απαλλαγή από το κοιλιακό λίπος, το οποίο και καλύπτει τους συγκεκριμένους μύες.

Κοιλιακοί: Αερόβια προπόνηση

Υπάρχουν δυο απόψεις γύρω από την αερόβια προπόνηση και το πόσο αυτή συμβάλει στην απώλεια του περιττού λίπους γύρω από την κοιλιά. Από τη μια πλευρά η υψηλής έντασης αερόβια άσκηση είναι αυτή που φέρνει πιο άμεσα και γρήγορα αποτελέσματα, καθώς απαιτεί μεγαλύτερο κόπο, ως εκ τούτου «καίτε» περισσότερες θερμίδες και ιδρώνετε έντονα. Από την άλλη πλευρά υπάρχουν οι αερόβιες προπονήσεις μέτριας έντασης, με τις οποίες θα χρειαστείτε υπομονή και περισσότερο χρονικό διάστημα.

Κοιλιακοί: Διατροφικό πλάνο

Οποιες συμβουλές και αν προσπαθήσετε να εφαρμόσετε στη διατροφή σας, είναι γεγονός, πως κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός, έτσι και κάθε οργανισμός έχει τις δικές του μοναδικές και ξεχωριστές ανάγκες για την κάλυψη των αναγκών. Δεν είναι λίγοι ωστόσο, που ακολουθούν ένα πρόγραμμα νηστείας κατά τη διάρκεια της ημέρας, το οποίο τους βοηθάει να ελέγξουν τις θερμίδες που καταναλώνουν. Το πρόγραμμα αυτό, γνωστό ως Intermittent Fasting ή στα ελληνικά διαλείπουσα νηστεία, δεν είναι δίαιτα αλλά διατροφική τάση, που ορίζει ότι πρέπει να τρώτε μέσα σε συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο. Για παράδειγμα μπορείτε να τρώτε οκτώ ώρες και 16 ώρες να απέχετε από τις τροφές ή να καταναλώνετε κάποιες που δεν έχουν πολλές θερμίδες, όπως το τσάι, το νερό, ο καφές. Δώστε βάση στην άπαχη πρωτεΐνη, στα πράσινα λαχανικά και τα φρούτα.

Κοιλιακοί: Νερό

Οταν πίνετε νερό βοηθάτε ταυτόχρονα στην καταπολέμηση της κατακράτησης, αλλά και στο αίσθημα της πείνας. Μην ξεχνάτε να έχετε πάντοτε δίπλα σας ένα μικρό μπουκάλι νερό το πρωί και μπορείτε ακόμα να ξεγελάσετε το στομάχι, πριν από κάθε γεύμα. Πολλές φορές άλλωστε η όρεξη ανοίγει σύμφωνα με τους ειδικούς, εξαιτίας της μειωμένης κατανάλωσης νερού. Κρατήστε ενυδατωμένο τον οργανισμό και φάτε λιγότερο!

Κοιλιακοί: Προπόνηση στα σημεία

Ενας μύθος που επικρατεί ως προς την απώλεια του περιττού λίπους γύρω από την κοιλιά είναι ότι πρέπει κανείς να επικεντρώνεται μόνο στη συγκεκριμένη περιοχή του σώματος και να εκτελεί ασκήσεις ενός είδους, όπως τα ροκανίσματα. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν ισχύει, αφού το να απομονώσετε αυτούς τους μύες και να ξεχάσετε το υπόλοιπο σώμα δεν θα φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Το ιδανικό είναι να προσθέτετε ασκήσεις κοιλιακών στο τέλος κάθε προγράμματος εκγύμνασης όλου του σώματος και να κάνετε τρία σετ των 20 ή 30 επαναλήψεων.