Πώς θα βγάλεις εύκολα το βαρύ μακιγιάζ

Μερικά tips για να αφαιρέσετε εύκολα τα βαρύ μακιγιάζ από το πρόσωπό σας.

Το ντεμακιγιάζ προσώπου είναι εξαιρετικά σημαντικό. Και όταν λέμε ντεμακιγιάζ, εννοούμε το σωστό καθάρισμα του προσώπου, είτε είσαι ελάχιστα βαμμένη είτε πιο βαριά – πόσω μάλλον όταν μιλάμε για βαρύ μακιγιάζ.

Ο λόγος είναι απλός: Το έντονο makeup, εκτός του ότι φράσσει τους πόρους με κίνδυνο την εμφάνιση ακμής αλλά και άλλων ερεθισμών, ξηραίνει το δέρμα και δεν το αφήνει να αναπνέει. Και κατά τη διάρκεια της νύχτας θέλουμε το δέρμα μας να είναι “γυμνό” και καθαρό, έτσι ώστε να προχωράει απρόσκοπτα η διαδικασία ανανέωσής του – που συμβαίνει κυρίως τη νύχτα.

Μάλιστα, πολλοί δερματολόγοι συμβουλεύουν να κάνεις απαλό ντεμακιγιάζ ακόμα και αν δεν είσαι καθόλου βαμμένη, με στόχο να απομακρύνεις τους ρύπους και τα βακτήρια που έχουν συγκεντρωθεί στο πρόσωπό σου κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Είτε έχεις βαφτεί έντονα για κάποιο σημαντικό γεγονός (βλ. γάμο, βάφτιση κλπ) είτε για να βγεις το βράδυ για ποτό, δες παρακάτω πώς να κάνεις αποτελεσματικό ντεμακιγιάζ προσώπου ώστε να απαλλαγείς από κάθε υπόλειμμα μακιγιάζ και να ξυπνάς λαμπερή το επόμενο πρωί.

Δώσε βάση στο double cleansing

Mε τον όρο “διπλό καθαρισμό” εννοούμε το πλύσιμο του προσώπου σε δύο φάσεις και με δύο διαφορετικά προϊόντα. Αυτά μπορεί να ποικίλουν ανάλογα με τις προτιμήσεις και τις ανάγκες σου και να είναι είτε κάποιο έλαιο, λοσιόν ή balm ντεμακιγιάζ στο πρώτο στάδιο είτε αφρός καθαρισμού ή νερό micellaire στο δεύτερο. Έτσι, το balm ή το έλαιο απομακρύνουν τους ρύπους, το μακιγιάζ και το αντηλιακό αλλά και τη σκόνη, καθαρίζοντας τους πόρους σε βάθος και το δεύτερο προϊόν που έχει βάση το νερό έρχεται για να απομακρύνει τυχόν κατάλοιπα που δεν καθαρίστηκαν σωστά στην πρώτη φάση.

Αφιέρωσε χρόνο στο ντεμακιγιάζ

Προσπάθησε να μην βιάζεσαι και να αφιερώσεις τουλάχιστον ένα ολόκληρο λεπτό στο ντεμακιγιάζ με το πρώτο προϊόν (balm ή face oil). Κάνε απαλές κινήσεις με τα δάχτυλά σου και μην τρίβεις με μανία το πρόσωπο όταν αφαιρείς το balm με cotton pad ή βαμβάκι. Πρόσεξε ιδιαίτερα την ευαίσθητη περιοχή των ματιών καθώς, ούσα εξαιρετικά λεπτή, τείνει να κάνει πιο εύκολα λεπτές γραμμές – και με τον έντονο τρίψιμο, επιταχύνεις τη διαδικασία αυτή.

Προτίμησε αδιάβροχο προϊόν ντεμακιγιάζ

Κάποιες φορές, μια απλή λοσιόν ή ένα balm δεν αρκούν για να αφαιρέσουν το έντονο μακιγιάζ που επιμένει – βλ. μάσκαρα ή eye liner, που “τρέχουν” κάτω από τα μάτια ενώ κοιμάσαι με αποτέλεσμα να ξυπνάς με μουτζούρες. Γι’ αυτόν τον λόγο, προτείνω να προμηθευτείς ένα αδιάβροχο προϊόν ντεμακιγιάζ, που θα κάνει πιο εύκολη την όλη διαδικασία. Το διφασικό νερό micellar, που συνδυάζει έλαιο και νερό, είναι ιδανικό.

Ξέχασε τα μαντηλάκια ντεμακιγιάζ

Ίσως είναι περιττό να το αναφέρω, αλλά τα μαντηλάκια ντεμακιγιάζ πρέπει να μην λαμβάνονται καν υπόψη όταν μιλάμε για σωστό καθαρισμό προσώπου. Δεν τα προτείνω ούτε σαν λύση ανάγκης, αφού δεν κάνουν επαρκή καθαρισμό, απεναντίας αφήνουν στο δέρμα σου όλα τα υπολείμματα μακιγιάζ.

Ολοκλήρωσε τη διαδικασία με toner

Τα πλεονεκτήματα ενός face toner είναι πολλά. Δεν λειτουργεί απλά ως άλλο ένα καθαριστικό προσώπου (σε καμία περίπτωση δεν το αντικαθιστά), αλλά χαρίζει στο πρόσωπο μια αξιοζήλευτη λάμψη. Λιαίνει την επιδερμίδα και την προετοιμάζει να δεχθεί το serum ή την ενυδατική σου, ενώ βοηθά στη συστολή των πόρων, έτσι ώστε να βελτιώνεται η όψη τους και να είναι λιγότερο ορατοί. Επιπλέον, αναζωογονεί και φρεσκάρει την επιδερμίδα, προσφέροντας περισσότερη ενυδάτωση.

Με πληροφορίες από Missbloom

Μακιγιάζ: Contouring για αρχάριες – Χρήσιμα tips για τέλειο μακιγιάζ

Μακιγιάζ: Αν δεν κατέχετε απόλυτα την τέχνη του μακιγιάζ, τότε μπήκατε στο σωστό άρθρο! Σας έχουμε όλα τα μυστικά και τα tips για το πιο τέλειο contouring. 

Contouring: Τι πρέπει να ξέρεις για τις παλέτες

Θα τις βρεις σε πολλές και διαφορετικές τιμές και δεν πρέπει να υποτιμάς τις πολύ οικονομικές. Έχουμε συναντήσει παλέτες με 2-3 shades, που είναι όσα χρειαζόμαστε για ένα γρήγορο μακιγιάζ, ενώ για ένα πλήρες μακιγιάζ, μια πιο πλήρης παλέτα που εκτός από contour και highlight shades, θα περιέχει concealers και correctors, είναι υπεραρκετή.

Μην τρομάζεις και μην θεωρείς όλα αυτά τα shaded περιττά, γιατί θα σου χρειαστούν αν θες να δημιουργήσεις μια άψογη βάση.

Κάτι που παλαιότερα εφάρμοζαν μόνο οι επαγγελματίες μακιγιέρ, τώρα μπορείς να τα εφαρμόσεις και εσύ για ένα μακιγιάζ σχεδόν επαγγελματικό.

Contouring: Αυτά που πρέπει να ξέρεις για τους διαφορετικούς τόνους

  1. Διαφορετικοί τόνοι μπορούν να συνδυαστούν μεταξύ τους για να δημιουργήσουν το τέλειο shade για την επιδερμίδα σου.
  2. Κατά τους ανοιξιάτικους και καλοκαιρινούς μήνες, λόγω της έκθεσης στον ήλιο η επιδερμίδα σου αλλάζει αποχρώσεις, άρα θα χρειαστείς και τις πιο σκούρες αποχρώσεις της παλέτας.
  3. Οι ανοιχτές αποχρώσεις θα χρησιμεύσουν στο highlighting.
  4. Δεν είναι όλα highlighters. Πολλές παλέτες περιέχουν και concealers και ρουζ.

Contouring: Πώς θα διαχειριστείς σωστά τα χρώματα της παλέτας

Από τα πολύ ανοιχτά μπεζ έως τα πολύ σκούρα καφέ, αυτές οι αποχρώσεις χρησιμεύουν για concealing και contouring, αφού έχεις εξουδετερώσει τις δυσχρωμίες, χρησιμοποιώντας color correctors (μη απαραίτητο βήμα για όλες). Σε γενικές γραμμές οι σκούρες αποχρώσεις χρησιμοποιούνται για κοψίματα (μύτη & μήλα) και εκεί που θέλουμε να δημιουργήσουμε περίγραμμα (μέτωπο & πηγούνι), ενώ οι ανοιχτές εκεί που θέλουμε να καλύψουμε και να φωτίσουμε.

Contouring: Πινέλα ή σπόγγους;

Στις powder contouring palettes, προτιμότερο είναι να χρησιμοποιήσεις οβάλ πινέλο ειδικό για contouring ή βρεγμένο beauty blender με ταμποναριστές κινήσεις για airbrushed αποτέλεσμα. Τα κρεμώδη προϊόντα απλώνονται καλύτερα με στεγνό beauty blender.

Contouring: Extra tips

  • Ένα beauty blender (εντελώς στεγνό) μπορεί ακόμα να χρησιμεύσει για να αφαιρέσεις περίσσιο προϊόν από την επιδερμίδα σου, σκουπίζοντας την με φορά προς τα έξω και όχι ταμποναριστά.
  • Η καλύτερη χρήση του beauty blender, γίνεται με αυτή τη σειρά: το βρέχεις καλά με τρεχούμενο νερό, το στραγγίζεις καλά και το σκουπίζεις με μια καθαρή πετσέτα.
  • Χρησιμοποίησε την μύτη του beauty blender για μακιγιάζ με ακρίβεια σε σημεία όπως η μύτη και την μεγαλύτερη επιφάνεια για το υπόλοιπο πρόσωπο.
  • Εναπόθεσε λίγο από το προϊόν στο χέρι σου και στην συνέχεια παίρνει μικρή ποσότητα με το blender σου.
  • Μην τρίβεις ΠΟΤΕ το προϊόν στο πρόσωπο σου. Πάντα πρέπει να κάνεις blending ταμποναριστά.
  • Να καθαρίζεις τα blender και τα πινέλα σου με αντιβακτηριαδιακό σαπούνι.
  • Συνήθως οι παλέτες αναγράφουν κάτω από κάθε shade ποια είναι η χρήση του.
  • Η σωστή σειρά για να δημιουργήσεις την τέλεια βάση για το μακιγιάζ σου: Ενυδάτωση, primer, conceal & correct (εξουδετέρωση δυσχρωμιών), foundation, contour & highlight.
  • Τα σημεία που πρέπει να φωτίζεις, είναι αυτά που αντανακλάται το φως.
  • Φυσικά, όταν είσαι on the go, ένα concealer και ένα contouring stick ή μια μίνι παλέτα αρκούν.

Contouring: Η τέχνη του μακιγιάζ

Το “contouring” είναι ένας όρος που ακούμε ολοένα και πιο συχνά, βλέποντας φωτογραφίες με φωτοσκιασμένα πρόσωπα, σκούρες και λευκές αποχρώσεις να αναμειγνύονται στο πρόσωπο και να συνθέτουν τελικά ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα! Τι είναι όμως το contouring και πώς εφαρμόζεται; Ποιος είναι ο σκοπός του και με ποια καλλυντικά μπορούμε να το πετύχουμε; Είναι κατάλληλο για το πρόσωπό μου και πώς θα το αναδείξω; Αυτές είναι οι ερωτήσεις που θα απαντήσουμε με απλό και εύκολο τρόπο!

Καταρχάς, ο όρος “contouring” αναφέρεται στην τεχνική του μακιγιάζ που βασίζεται στη φιλοσοφία ότι φωτίζουμε τα σημεία του προσώπου που θέλουμε να αναδείξουμε και χρησιμοποιούμε πιο σκούρους τόνους στα σημεία που θέλουμε να καλύψουμε. Η συγκεκριμένη τεχνική μακιγιάζ έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής από την Kim Kardashian και έκτοτε έχει αποκτήσει πολλές, πιστές και φανατικές ακόλουθους! Ταυτόχρονα, με το contouring επιτυγχάνουμε να δώσουμε διάσταση στο πρόσωπό μας, να το κάνουμε να δείχνει πιο αδύνατο και να τονίσουμε τα ζυγωματικά μας! Αυτό επιτυγχάνεται καθώς δημιουργούμε φωτοσκιάσεις στο πρόσωπο και “παίζουμε” με τον τρόπο που διαχέεται το φυσικό φως στο πρόσωπό μας!