Ρυτίδες: 3 Φυσικές μάσκες + 4 tips για να τις αντιμετωπίσετε

Με την ηλικία έρχεται και η απώλεια της σφριγηλότητας της επιδερμίδας, λόγω της μείωσης της παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης. Αυτό οδηγεί σε χαλάρωση: η επιδερμίδα δεν έχει την απαιτούμενη ελαστικότητα ώστε να επανέρθει στην αρχική της θέση όπως όταν ήταν νεότερη, αφήνοντας λεπτές γραμμές χαραγμένες στο πρόσωπό μας. Πώς θα απαλλαγείτε;

Ό,τι χρειάζεστε για να καταπολεμήσετε τις ρυτίδες υπάρχει πιθανότατα ήδη σε κάποιο ντουλάπι του σπιτιού σας και στο ψυγείο.

Ρυτίδες: 3 Φυσικές Μάσκες για αντιμετώπιση

Μάσκα με αυγά και καφέ

Ανακατέψτε το ασπράδι ενός αυγού σε ένα μπολ, προσθέστε ένα κουταλάκι καφέ και χτυπήστε το μείγμα μέχρι να αφρατέψει. Με καθαρά χέρια κάντε κυκλικές απαλές κινήσεις και απλώστε το μείγμα στο πρόσωπό σας. Αφήστε τη μάσκα για 20 με 30 λεπτά, μέχρι να στεγνώσει και στη συνέχεια πλυθείτε.

Το ασπράδι του αυγού σφίγγει τους πόρους της επιδερμίδας και την κάνει αμέσως πιο συμπαγή. Οι κόκκοι του καφέ λειτουργούν ως υλικό απολέπισης. Επίσης η καφεΐνη έχει αποδειχτεί ότι καταπολεμάει την φλεγμονή, την ερυθρότητα και μειώνει το “σακούλιασμα” κάτω από τα μάτια.

Μάσκα με λεμόνι, ζάχαρη και ελαιόλαδο

Ανακατέψτε ένα κουταλάκι ελαιόλαδου με ίση ποσότητα από χυμό λεμονιού. Προσθέστε μισό κουταλάκι ζάχαρη και ανακατέψτε καλά. Για να καταπολεμήσετε τις ρυτίδες με φυσικό τρόπο, απλώστε το μείγμα απευθείας στο πρόσωπο με κυκλικές κινήσεις για περίπου ένα λεπτό. Στη συνέχεια πλυθείτε με χλιαρό νερό και σκουπιστείτε χωρίς να τρίβετε την πετσέτα στο πρόσωπό σας.

Τα λεμόνια είναι πλούσια σε κιτρικό οξύ και, όταν συνδυάζεται με τη ζάχαρη, λειτουργούν μαζί ως ένα ήπιο προϊόν απολέπισης. Αυτό καταπολεμάει τις ρυτίδες επειδή αφαιρεί την λεπτή επίστρωση νεκρού δέρματος από την επιφάνεια της επιδερμίδας. Το ελαιόλαδο περιέχει αντιοξειδωτικά που ενυδατώνουν την ξηρή, κατεστραμμένη, ερεθισμένη επιδερμίδα. Επαναφέρει την χαμένη υγρασία του δέρματος, κάτι που σημαίνει ότι θα υπάρχουν λιγότερες ρυτίδες.

Μάσκα με ντομάτα και αλάτι

Κόψτε μια ώριμη τομάτα σε φέτες και βάτε αλάτι στην κάθε της πλευρά. Ακουμπήστε τις στο πρόσωπό σας και κάντε απαλές επαλείψεις για περίπου ένα λεπτό.

Οι τομάτες περιέχουν λυκοπένιο, το οποίο προστατεύει το δέρμα από την ηλιακή ακτινοβολία. Για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα, μπορείτε να λιώσετε τις τομάτες και το αλάτι να κάνει το μείγμα ιδανικό για απολέπιση. Επίσης μπορείτε να θερμάνετε λίγο το μείγμα προτού το απλώσετε στο πρόσωπό σας, επειδή όταν θερμανθεί, το λυκοπένιο απορροφάται ευκολότερα από το δέρμα.

Η τομάτα επίσης εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες, βοηθάει στην καλύτερη υγεία των δερματικών κυττάρων και ανεβάζει τα επίπεδα κολλαγόνου.

Ρυτίδες: 4 Τips για πρόληψη και αντιμετώπιση

Tip 1

Μετά τα 40, η επιδερμίδα γίνεται επιρρεπής στην απώλεια της ελαστικότητάς της, με αποτέλεσμα οι ρυτίδες να εντείνονται ή ακόμα και να εμφανίζονται σημάδια δυσχρωμιών. Χρειάζεται στοχευμένη φροντίδα, με ενεργά συστατικά και υδάτινη υφή που να απορροφάται γρήγορα, όπως ένας ορός. Εφαρμόστε λοιπόν λίγο ορό πριν από την κρέμα ημέρας σας ή χρησιμοποιήστε τον μόνο του, ανάλογα με τα επίπεδα ξηρότητας της επιδερμίδας σας. Και επειδή η σύνθεσή του είναι συμπυκνωμένη, μία με δύο σταγόνες είναι αρκετές. Απλώστε τον ορό με τα δάχτυλά σας σε όλο το πρόσωπο, από το κέντρο προς τα έξω.

Tip 2

Αναζωογονήστε την επιδερμίδα σας κατά τη διάρκεια της νύχτας.  Τίποτα δεν είναι πιο αποτελεσματικό από έναν καλό νυχτερινό ύπνο σε ό,τι αφορά τη βελτιστοποίηση της φυσικής διαδικασίας επανόρθωσης της επιδερμίδας. Ακόμα περισσότερο, μάλιστα, αν στο στάδιο αυτό εντάξετε και μια κρέμα νυκτός πλούσια σε υαλουρονικό οξύ και ραμνόζη, συστατικά που θα ανακουφίσουν την επιδερμίδα από τους ερεθισμούς και την ερυθρότητα και θα την τονώσουν μέχρι το επόμενο πρωί.

Tip 3

Απολαμβάνοντας τον ήλιο με ασφάλεια Λατρεύουμε τις βόλτες κάτω από τον ήλιο του καλοκαιριού. Ναι, αλλά με μέτρο. Οι ακτίνες UV καταστρέφουν το κολλαγόνο και την ελαστίνη, προκαλώντας πρόωρη γήρανση στην επιδερμίδα. Άλλες βλαβερές επιπτώσεις: ο ήλιος μπορεί να οδηγήσει στον σχηματισμό σκούρων κηλίδων. Κατά τη διάρκεια των διακοπών, φροντίστε να εφαρμόζετε τακτικά ένα αντιηλιακό με SPF 50 και να περιορίσετε την έκθεσή στον ήλιο κατά τις ώρες μέγιστης ηλιοφάνειας, δηλαδή από τις 12 μ.μ. μέχρι τις 4 μ.μ. Πέραν αυτών, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, εξασφαλίστε στην επιδερμίδα σας καλλυντικά οφέλη και ενυδάτωση χρησιμοποιώντας μια κρέμα ΒΒ με SPF. Το κλειδί για λαμπερή, ομοιόμορφη επιδερμίδα με πιο νεανική όψη.

Tip 4

Αλλάξτε τις διατροφικές σας συνήθειες, Η καλή υγεία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το τι τρώμε. Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι κάποιες τροφές περιορίζουν την ανάπτυξη ορισμένων ασθενειών, όπως ο καρκίνος. Το τέλειο καλάθι αγορών για τις γυναίκες των 40 και κάτι; Ωμέγα-3 για την καταπολέμηση της κατάθλιψης και την τόνωση της καρδιάς (λιπαρά ψάρια, γαρίδες, ρέγγα), καθώς και αντιοξειδωτικά (φρούτα και λαχανικά) για την εξουδετέρωση των ελεύθερων ριζών.