Σεξουαλικές Στάσεις: Ποιες αυξάνουν τις πιθανότητες σύλληψης

Η ιεραποστολική στάση είναι μεταξύ των καλύτερων στάσεων σεξ για να μείνετε έγκυος γρηγορότερα. Θεωρείται από τις καλύτερες για τη σύλληψη – αν και, φυσικά, μπορείτε να μείνετε έγκυος με σεξ σε σχεδόν οποιαδήποτε στάση.

Στην παραδοσιακή ιεραποστολική θέση, η γυναίκα βρίσκεται ξαπλωμένη ανάσκελα με τα πόδια της απλωμένα, τα δύο γόνατα λυγισμένα και τα πόδια της σφιχτά στο κρεβάτι. Ο άντρας είναι από πάνω της αντικρυστά. Υπάρχουν διάφορες παραλλαγές στη βασική ιεραποστολική στάση. Για παράδειγμα, η γυναίκα μπορεί να σηκώσει ένα ή και τα δύο πόδια της ενώ ο άντρας τα κρατά ή τα τοποθετεί στους ώμους του, ή μπορεί να εκτείνει τα γόνατά της.

Πώς βοηθά την διαδικασία της σύλληψης;

Αυτή η θέση είναι η καλύτερη στάση σεξ για να μείνεις έγκυος, επειδή καθώς η γυναίκα βρίσκεται στην πλάτη της, ο κόλπος είναι κεκλιμένος προς τα κάτω προς τον τράχηλο. Αυτό καθιστά ευκολότερο για το σπέρμα να περάσει από τον τράχηλο προς τη μήτρα. Ένα άλλο όφελος είναι ότι αυτή η στάση επιτρέπει στο πέος να διεισδύσει πιο βαθιά στον κόλπο, έτσι το σπέρμα μπορεί να εισέλθει στον τράχηλο πιο άμεσα μετά την εκσπερμάτωση.

Επιπλέον, η ιεραποστολική στάση είναι πολύ άνετη και επιτρέπει την καλή επαφή με το σώμα. Οι σύντροφοι αντιμετωπίζουν ο ένας τον άλλο και μπορούν να φιλιούνται και να αγκαλιάζονται ενώ έχουν συνουσία. Η γυναίκα είναι σε θέση να κινηθεί σχετικά ελεύθερα, και ο άντρας μπορεί να συγκρατήσει το βάρος του από το σώμα της σηκώνοντας τον εαυτό του προς τα πάνω με τα χέρια του ή ανυψώνοντας το σώμα του χρησιμοποιώντας τα γόνατά του.

Αν κάνετε έρωτα στην ιεραποστολική στάση και θέλετε να βελτιώσετε περαιτέρω τις πιθανότητές σας για σύλληψη, δοκιμάστε να κάνετε τα παρακάτω βήματα μετά την εκσπερμάτωση:

  • Κρατήστε το πέος στον κόλπο όσο το δυνατόν πιο βαθιά, έτσι ώστε να διαρρεύσει το ελάχιστο σπέρμα έξω από τον κόλπο.
  • Μετά την απόσυρση του πέους, πιέστε απαλά τα χείλη του κόλπου της γυναίκας μαζί για να αποτρέψετε περαιτέρω διαρροή σπέρματος.
  • Η γυναίκα θα πρέπει να παραμείνει ξαπλωμένη ανάσκελα στην πλάτη της για επιπλέον 20-30 λεπτά, κατά προτίμηση με ένα μαξιλάρι κάτω από τη μέση έτσι ώστε η λεκάνη της είναι ελαφρώς σηκωμένη.
  • Είναι φυσιολογικό λίγο σπέρμα να ρέει έξω από τον κόλπο όταν η γυναίκα σηκώνεται, και δεν θα μειώσει την πιθανότητα της να μείνει έγκυος. Αυτό συμβαίνει διότι, σε αυτό το σημείο το μεγαλύτερο σπέρμα που απομένει στον κόλπο δεν είναι πλέον γόνιμο. Για τον ίδιο λόγο, το να μείνει ξαπλωμένη ανάσκελα περισσότερο από 30 λεπτά δεν θα βελτιώσει περαιτέρω τις πιθανότητες μιας γυναίκας για σύλληψη.

Αν αισθάνεστε πιο περιπετειώδης, δοκιμάστε αυτές τις άλλες στάσεις σεξ για να μείνετε έγκυος και να ενισχύσετε τις πιθανότητες σύλληψης.

Ιεραποστολική με τα πόδια στους ώμους

Αυτή η στάση του σεξ σημαίνει ότι η λεκάνη σου είναι σηκωμένη, που δίνει στο σπέρμα του ένα χέρι βοηθείας για  να φτάσει στο ωάριο σου.

Ο άνδρας από πίσω

Στη στάση από-πίσω, ο άντρας μπαίνει στον κόλπο της γυναίκας από πίσω. Γίνεται με τη γυναίκα να ξαπλώνει μπρούμυτα στην κοιλιά της ή να γονατίζει ή να ακουμπάει στα χέρια και τα πόδια της (στα τέσσερα), είτε ξαπλώνοντας πλάι-πλάι. Ο άντρας στέκεται πίσω της, ίσως στην άκρη του κρεβατιού, ή γονατίζει. Αυτή η θέση επιτρέπει επίσης στο σπέρμα να φτάσει κοντά στον τράχηλο.

Και πάλι, αυτή η στάση επιτρέπει τη βαθιά διείσδυση. Ως ένα πρόσθετο όφελος, κάποιες θεωρίες λένε ότι αυτή είναι η καλύτερη θέση σεξ για να χρησιμοποιήσετε όταν προσπαθείτε να συλλάβετε αν έχετε μια αιχμή της μήτρας. Μόλις τελειώσετε, γυρίστε και ξαπλώστε στην πλάτη σας με τους γοφούς σας σηκωμένους για να δώσετε στο σπέρμα του χρόνο να ταξιδέψει.

Στο πλάι

Το να ξαπλώνεις πλάι-πλάι μπορεί να είναι μια χαλαρωτική θέση και ευκολότερη για έναν σύντροφο που είναι υπέρβαρος ή έχει πρόβλημα με τη μέση του. Μπορείτε να το κάνετε αυτό είτε πρόσωπο με πρόσωπο ή στη στάση  “κουτάλι ” με τον άντρα που εισέρχεται στον κόλπο της από πίσω.

Χρησιμοποιώντας μία από τις δύο παραπάνω στάσεις, μετά την εκσπερμάτωση, η γυναίκα μπορεί είτε να μείνει ξαπλωμένη στην κοιλιά της για 20-30 λεπτά ή να γυρίσει ανάσκελα στην πλάτη της με τους γοφούς της σηκωμένους, όπως περιγράφεται παραπάνω στην ιεραποστολική στάση.

Η γυναίκα από πάνω

Αυτή η στάση επιτρέπει τη βαθιά διείσδυση. Αυτό είναι υπέροχο όταν θέλετε να έχετε τον έλεγχο, αλλά σκεφτείτε να αλλάξετε στάση πριν την εκσπερμάτιση. Η θεωρία λέει ότι αυτή η στάση λόγω βαρύτητας δεν βοηθάει το σπέρμα να βρει το δρόμο του.