Σακούλες κάτω από τα μάτια: Ποια η αιτία – Έτσι θα τις εξαφανίσετε

Σακούλες κάτω από τα μάτια: Αν οι αντιαισθητικοί μαύροι κύκλοι και οι σακούλες κάτω από τα μάτια επιμένουν, τότε δεν είναι λόγω της κούρασης που μπορεί να έχετε, αλλά ίσως οφείλονται σε άλλους παράγοντες.

Τι είναι οι σακούλες κάτω από τα μάτια;

Αρχικά πρέπει να διαπιστώσετε αν οι σακούλες κάτω από τα μάτια σας οφείλονται σε πρήξιμο ή απλώς σε σκούρο δέρμα.

Αυτό θα προσδιορίσει το είδος της θεραπείας που θα εφαρμόσετε και το όργανο το οποίο θα πρέπει να φροντίσετε ιδιαίτερα. Όμως υπάρχουν θεραπείες που είναι αποτελεσματικές για όλες τις σακούλες κάτω από τα μάτια, τις οποίες θα παρουσιάσουμε στο τέλος του άρθρου.

Είναι επίσης σημαντικό να διαπιστώσετε αν οι σακούλες κάτω από τα μάτια είναι μόνιμες ή απλώς εμφανίζονται ορισμένες μέρες, για παράδειγμα όταν παρατρώτε βαριές τροφές ή όταν παραπίνετε.

Το να προσέξετε πότε εμφανίζονται οι σακούλες κάτω από τα μάτια θα σας βοηθήσει να τις προλάβετε και να τις αντιμετωπίσετε σωστά.

Σακούλες κάτω από τα μάτια: Οι θεραπείες

Αν οι σακούλες κάτω από τα μάτια μοιάζουν πρησμένες και το ίδιο ισχύει και για τα βλέφαρά σας, πιθανώς υπάρχει κατακράτηση υγρών και επομένως τα νεφρά δεν λειτουργούν σωστά.

Αυτό μπορεί να συμβαίνει περιστασιακά, όπως μετά από ένα υπερβολικά αλμυρό βραδινό γεύμα ή να πρόκειται για κάτι χρόνιο λόγω προβλήματος στα νεφρά. Αν πιέσετε τις σακούλες κάτω από τα μάτια, θα διαπιστώσετε αν υπάρχει υγρό από κάτω, αφού το πρήξιμο θα εξαφανιστεί για ένα δευτερόλεπτο και μετά θα επανέλθει.

Σακούλες κάτω από τα μάτια: Πώς θα τις βελτιώσετε

Για να μειώσετε τις πρησμένες σακούλες κάτω από τα μάτια και να βελτιώσετε τη λειτουργία των νεφρών, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

 • Εφαρμόστε χρησιμοποιημένα φακελάκια πράσινου τσαγιού στο εξωτερικό των ματιών σας. Μπορείτε να τα βάλετε προηγουμένως στην κατάψυξη για να αξιοποιήσετε και τις ωφέλειες του κρύου.
 • Ξεκουραστείτε για λίγο με τα μάτια σας κλειστά και τα κρύα φακελάκια του πράσινου τσαγιού από πάνω τους.
 • Μπορείτε επίσης να εφαρμόσετε φέτες ωμής πατάτας ή αγγουριού για το ίδιο αποτέλεσμα.
 • Παράλληλα φροντίστε να πίνετε αρκετό νερό, τουλάχιστον οχτώ ποτήρια τη μέρα, εκτός γευμάτων.
 • Για να βελτιώσετε τη λειτουργία των νεφρών, πίνετε ζωμό κρεμμυδιού και σέλινου καθώς και εγχύματα από πικραλίδα και κολλιτσίδα.
 • Αν πονάτε στο κάτω μέρος της πλάτης σας, μπορείτε να θερμάνετε την περιοχή μισή ώρα πριν πάτε για ύπνο με ένα θερμαντικό έμπλαστρο ή μια θερμοφόρα.

Σακούλες κάτω από τα μάτια: Άλλες θεραπείες

 • Αφού πλύνετε το πρόσωπό σας και πριν βάλετε ενυδατική κρέμα, απλώστε μια τονωτική λοσιόν προσώπου από δεντρολίβανο, τριαντάφυλλο ή αμαμηλίδα.
 • Φροντίστε ιδιαίτερα την περιοχή γύρω από τα μάτια σας χρησιμοποιώντας αντηλιακό και φορώντας γυαλιά ηλίου.
 • Επιπλέον, συνιστούμε να μάθετε μερικές απλές τεχνικές αυτομασάζ.
 • Να κοιμάστε πάντα με καλό μαξιλάρι, επειδή το ύψος του θα βοηθήσει στην πρόληψη της κατακράτησης υγρών στο πρόσωπό σας.
 • Κατά τη διάρκεια της μέρας, είναι καλή ιδέα να περνάτε λίγη ώρα με το κεφάλι προς τα κάτω για να συνεισφέρετε στην καλή κυκλοφορία του αίματος σε αυτό.