Self Tan: Μένω σπίτι …και μαυρίζω

Ο Κορωναίος μας έχει βάλει τα δύο πόδια μέσα ….στο σπίτι !! Μένουμε σπίτι για να προστατευτούμε και να μην μεταδώσουμε τον ιό , και καλά κάνουμε .Ο καιρός όμως αλλάζει το θερμόμετρο ανεβαίνει ,ο ήλιος αρχίζει να μας προκαλεί για μία βόλτα στην παραλία.

Μπαίνεις στο site του ΕΟΔΔΥ αλλά κωδικός ( 7 ) Μαύρισμα στην παραλία δεν υπάρχει !!! Άσε που τα  150 ευρώ  δεν είναι και εύκολο στις μέρες μας να τα πληρώσουμε οπότε πιά η λύση σε αυτό το αδιέξοδο ?

Υπάρχει λύση, απόκτησε άμεσα το γοητευτικό χρώμα του ήλιου χωρίς να κάτσεις στον ήλιο. Με συνθέσεις που διαρκώς εξελίσσονται, τα προϊόντα self -tan είναι ο πιο γρήγορος, έξυπνος και απόλυτα υγιεινός τρόπος για να μαυρίσουμε  μέσα σ’ ένα απόγευμα, χωρίς την παραμικρή υποψία ήλιου. Απαραίτητη προϋπόθεση να γνωρίζεις τα μυστικά για την προετοιμασία της επιδερμίδας πριν την εφαρμογή τους αλλά και τον τρόπο για να τα απλώνεις σωστά.

Είναι το πιο κλασικό μέτρο που παίρνουν οι απανταχού γυναίκες που δε θα μαυρίσουν, ακόμη και αν καθίσουν 40 ώρες κάτω από τον ήλιο. Πρόκειται για κρέμα ή αφρό που απλώνεται με ειδικό γάντι και στεγνώνει πάνω στο δέρμα σου. Μετά από ορισμένες ώρες, ανάλογα με το προϊόν ή το αποτέλεσμα που θέλεις,ξεβγάζεις το σώμα σου και έχεις άμεσα ένα τροπικό μαύρισμα.

Γρήγορο, εύκολο και ξεκούραστο! Αρκεί να προσέξεις και να μην ξεχάσεις ορισμένα σημεία του σώματός σου (βλέπε άκρα χείρα, πέλματα, σημεία στην πλάτη) και να έχεις κάνει την προηγούμενη μέρα σωστή απολέπιση και ενυδάτωση, ώστε να αποφύγεις τα «μπαλώματα».

Για να αποκτήσεις άμεσο χρυσαφένιο μαύρισμα. Τα προϊόντα self tanning μπορούν να σου προσφέρουν ένα χρώμα τόσο φυσικό, χωρίς ίχνος πορτοκαλί απόχρωσης, που είναι δύσκολο να το ξεχωρίσει κανείς – κι ας μην έχεις πατήσει ακόμη στην παραλία.

Ως καλλυντικά προηγμένης τεχνολογίας, εκτός από το πολυπόθητο μπρονζέ look που χαρίζουν, είναι εμπλουτισμένα με ένα πλήθος ενυδατικών και προστατευτικών παραγόντων (όπως εκχυλίσματα φυτών, ενεργά συστατικά κατά της γήρανσης και βιταμίνες C και Ε) που προστατεύουν και προάγουν την ομορφιά και την υγεία του δέρματος.

SelfTan: Είναι ασφαλή ?

Έχει αποδειχθεί κλινικά ότι η χρήση τους χαρακτηρίζεται από παντελή έλλειψη ρίσκου. Στην ιστοσελίδα της Mayo Clinic (η πιο ολοκληρωμένη μη-κερδοσκοπική/ερευνητική κλινική στον κόσμο) αναφέρεται ρητά: «Το ενεργό συστατικό που περιέχουν τα περισσότερα προϊόντα αυτομαυρίσματος ονομάζεται διυδροξυακετόνη (DHA), η οποία μόλις απλώνεται στο δέρμα αντιδρά με τα νεκρά κύτταρα της εξωτερικής στιβάδας, δημιουργώντας μια προσωρινή όψη μαυρισμένου δέρματος. Το μαύρισμα, λοιπόν, που προσφέρουν είναι επιφανειακό, τεχνητό, δε χρειάζεται καθόλου έκθεση στον ήλιο ενώ με το πλύσιμο φεύγει. Ωστόσο το τεχνητό μαύρισμα που θα αποκτήσεις δε σου παρέχει καμία προστασία από τον ήλιο.

Οι δερματολόγοι περισσότερο ανησυχούν για τη δραματική αύξηση μελανώματος σε σχέση με όλες τις άλλες μορφές καρκίνου που συνεχώς μειώνονται. Και επειδή η χρήση των self tanning βοηθά στον περιορισμό της έκθεσης στον ήλιο, τα συστήνουν ανεπιφύλακτα, κάτι που δεν κάνουν για το σολάριουμ. Η Διεθνής Εταιρεία για τον Καρκίνο έχει καταχωρίσει τις καμπίνες σολάριουμ στην ίδια κατηγορία καρκινογόνων με το πλουτώνιο και το κάπνισμα.

Self tan: Τα tips που δεν πρέπει α αγνοήσεις 

1 Μπορεί το προΐόν που θα επιλέξεις να είναι σε μορφή κρέμας, mousse ή spray. Οι παράμετροι της σωστής επιλογής έχουν να κάνουν με το φυσικό χρώμα της επιδερμίδας σου. Τα λευκά δέρματα πρέπει να ξεκινήσουν από την πιο ανοιχτή απόχρωση ενώ τα σταρένια από την μεσαία. Αν ο χρωματικός σου τόνος είναι σκούρος ή θέλεις γρήγορα ένα βαθύ μαύρισμα, διάλεξε προϊόντα που θα σου εξασφαλίσουν ένα τροπικό αποτέλεσμα.

2 Πριν εφαρμόσεις στο δέρμα σου κάποιο self tan, αποτρίχωσέ το, απολέπισέ το και ενυδάτωσέ το ώστε να απλωθεί και να απορροφηθεί σωστά. Δεν θα πετύχεις ποτέ το αποτέλεσμα που υπόσχεται αν η επιδερμίδα σου είναι ξηρή και αφυδατωμένη.

3 Ένας εγγυημένα επιτυχημένος τρόπος εφαρμογής στο πρόσωπο είναι να απλώσεις το προϊόν σε ένα βαμβάκι εκτελώντας ταμποναριστές και γρήγορες κινήσεις. Στο σώμα άπλωσέ το με κυκλικές κινήσεις προσέχοντας να μην ξεχάσεις κάποιο σημείο. Ξεκίνησε από χαμηλά και προχώρα προς τα πάνω. Για την πλάτη ζήτα βοήθεια.

4 Μετά τη χρήση πλύνε τα χέρια και τα νύχια σου καλά και περίμενε λίγα λεπτά πριν ντυθείς, ώστε να έχει στεγνώσει καλά το προΐόν. Αν τα χέρια σου έχουν λεκέδες βούτηξε μία μπατονέτα σε οξυζενέ και καθάρισέ τους.

5 Τα προιόντα self tanning δεν είναι αντηλιακά. Δημιουργούν χρώμα στην επιφάνεια του δέρματος μέσω μιας χημικής αντίδρασης αλλά δεν σε προστατεύουν από τον ήλιο. Για αυτό αν πρόκειται να κάνεις ηλιοθεραπεία, φόρα και το αντηλιακό σου!

6 Θα αναδείξεις ακόμη περισσότερο την ηλιοκαμένη επιδερμίδα σου με ένα μακιγιάζ σε μπρονζέ αποχρώσεις ακόμη και αν δεν είσαι λάτρης των προϊόντων self tanning. Επίλεξε μακιγιάζ στους τόνους της τερακότας που τονίζει το χρώμα των ματιών ακόμη κι αν αυτά είναι μαύρα ή καστανά και σε δείχνει πιο σέξι. Η μπρονζέ πούδρα είναι ένα απαραίτητο προϊόν.

7 Αν θέλεις να διαρκέσει περισσότερο το μαύρισμά σου ενυδάτωνε την επιδερμίδα σου καθημερινά με γαλάκτωμα σώματος

Self tan: Σημάδια στα ρούχα

Όχι, γιατί το «χρώμα» στεγνώνει γρήγορα, σε λιγότερο από μία ώρα. Αυτός είναι και ο λόγος που πρέπει να πλένεις αμέσως τα χέρια σου έπειτα από κάθε επάλειψη, ώστε να μην κυκλοφορείς με μπρονζέ παλάμες. Κάνε άφοβα χρήση το βράδυ, πριν κοιμηθείς, και άσε να απορροφηθεί και να δράσει η κρέμα όλη νύχτα. Μη φοβάσαι, τα σεντόνια σου δε θα λερωθούν

Self tan: Μπάνιο μετά μπορώ να κάνω ?

Όση περισσότερη ώρα περιμένεις να απορροφηθεί το φρέσκο «χρώμα» μετά την εφαρμογή τόσο πιο ομαλό θα είναι το αποτέλεσμα. Οι 12 ώρες είναι ένας μέσος χρόνος αναμονής πριν από το μπάνιο. Το πρωί μετά το μπάνιο φρόντισε να χρησιμοποιείς ήπια σαπούνια και πλούσια, ενυδατικά αφρόλουτρα. Μπορείς να επαναλάβεις τη δοσολογία όσο πιο συχνά επιθυμείς: καθημερινά για έντονο μαύρισμα, κάθε 2 ή 3 ημέρες για λιγότερο έντονο μαύρισμα.

Self tan: Εξωτική επιδερμίδα στο Maximum 

Ενίσχυσε τη δράση του self tanning με τροφές που είναι σύμμαχοι της μελανίνης και ενεργοποιούν τη διαδικασία του μαυρίσματος, όπως καρότο, ανανάς, φράουλα, βατόμουρα και σκουρόχρωμα λαχανικά.

Παράλληλα δοκίμασε ένα συμπλήρωμα διατροφής  με ειδική σύνθεση που αποτελείται από βιταμίνες και καροτενοειδή. Αυτά τα «έξυπνα» συμπληρώματα διατροφής εξασφαλίζουν γρηγορότερο και πιο ασφαλές μαύρισμα χωρίς κόπο και αυτός είναι ένας βασικός λόγος που αποκτούν όλο και περισσότερες fan. Το πιο σημαντικό είναι ότι εξασφαλίζουν πιο λαμπερό και ομοιογενές μαύρισμα με λιγότερες δυσχρωμίες, ρυτίδες ή κηλίδες.

Self tan: Τα είδη που κυκλοφορούν

  • Σπρέι: Είναι γρήγορα και εύκολα στη χρήση, ειδικά αν αντιμετωπίζεις προβλήματα με κάποια δυσπρόσιτα σημεία του σώματος όπως για παράδειγμα τη πλάτη. Αφήνουν, όπως το airbrus, ένα λεπτό σύννεφο και καλύπτουν με μ;ia κίνηση ομοιόμορφα την επιδερμίδα.
  • Αφρός: Απορροφάται εύκολα και συνήθως περιέχει χρωστικές, οπότε είναι η ιδανική λύση αν δεν έχεις πολύ χρόνο στη διάθεσή σου.
  • Γαλάκτωμα: Είναι εμπλουτισμένο με ενυδατικά στοιχεία, που μαλακώνουν τις ξηρές επιδερμίδες και βοηθούν τα ενεργά συστατικά του προϊόντος να διαλυθούν ευκολότερα, χαρίζοντας ένα διακριτικό μαύρισμα που ταιριάζει στα ανοιχτόχρωμα δέρματα.
  • Κρέμες: Ενδείκνυται για το πρόσωπο και οι περισσότερες έχουν πλούσια υφή για άμεση θρέψη και ενυδάτωση.
  • Gel: Είναι πιο συμπυκνωμένα από όλα τα προϊόντα, οπότε είναι ιδανικά για σταρένιες επιδερμίδες. Διευκολύνουν την εφαρμογή στο πρόσωπο και το σώμα χαρίζοντας ένα υγιές χρώμα που θα σε ικανοποιήσει άμεσα.
  • Serum: Έχουν λεπτόρρευστη υφή και χαρίζουν άμεση λάμψη και χρυσαφένιο αποτέλεσμα.

Εέν έχεις τηρήσει την διαδικασία κανονικά και παρόλα αυτά κάνεις κάποιο λάθος δε χρειάζεται πανικός. Με λίγο βαμβάκι βουτηγμένο σε λοσιόν με οινόπνευμα αφαιρείς την επιπλέον ποσότητα. Αν δε βοηθήσει, κάνε τοπική απολέπιση και ξεκίνησε τη διαδικασία από την αρχή.