Soap Brows: Τι είναι το νέο viral trend και πώς θα το πετύχεις

Soap Brows: Ναι καλά διάβασες. Έχεις σίγουρα δει πρόσφατα στο Instagram ή το TikTok το νέο τρεντ που θέλει τα φρύδια χτενισμένα προς τα πάνω.

Αυτή η τεχνική πραγματοποιούταν με την βοήθεια κάποιου gel ή ακόμη και λακ. Τώρα όμως η μόδα θέλει τα φρύδια να στέκονται στη θέση τους με τη χρήση σαπουνιού!

Αν και οι περισσότεροι τον χρησιμοποιούν για να περιγράψουν έναν τύπο και στυλ φρυδιών, στην πραγματικότητα αναφέρεται στην τεχνική grοoming φρυδιών.

Για την ακρίβεια, σημαίνει αυτό ακριβώς που λέει η φράση: το να χρησιμοποιείς σαπούνι αντί για brow gel για να σταθεροποιήσεις, να χτενίσεις, να περιποιηθείς τα φρύδια σου με τέτοιον τρόπο ώστε να πετύχεις το πολυπόθητο fluffy αποτέλεσμα που είναι τόσο στη μόδα σήμερα.

Soap Brows: Πού το είδαμε τελευταία;

Μολονότι η συγκεκριμένη τεχνική είναι ευρέως γνωστή στους επαγγελματίες της ομορφιάς εδώ και χρόνια, ήρθε δυναμικά στο προσκήνιο το 2016 μέσω των social media κάνοντας δυνατό buzz για μια περίοδο.

Πρόσφατα, είδαμε να χρησιμοποιείται το εν λόγω trend και στο fashion show του Jason Wu στα πλαίσια της εβδομάδας μόδας της Νέας Υόρκης για το Φθινόπωρο- Χειμώνα ᾽21.

Οι makeup experts μάλιστα φαίνεται να προτιμούν τη συγκεκριμένη μέθοδο μιας και είναι εύκολη, γρήγορη και ανέξοδη με δυνατό αποτέλεσμα και διάρκεια στα φρύδια.

Soap Brows: Πώς χρησιμοποιείται το σαπούνι στα φρύδια;

Εδώ ταιριάζει η φράση “δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο”. Θα χρειαστείς ένα spoolie brush (αν δεν έχεις, τσέκαρε μήπως υπάρχει στη μια μεριά του brow pencil σου), ένα σαπούνι και νερό ή setting spray.

Σ᾽αυτό το σημείο να πούμε ότι είναι καλό να προσέξεις να μην βάλεις οποιοδήποτε σαπούνι έχεις στο μπάνιο σου, αλλά να προτιμήσεις ένα με γλυκερίνη που έχει σχετικά χαμηλο pH και θα εμποδίσει την εμφάνιση τυχόν ερεθισμών στην περιοχή.

Επίσης, προτίμησε κάποιο διάφανο χωρίς καθόλου χρώμα, για να αποφύγεις ενοχλητικά υπολείμματα σαπουνιού στις τρίχες.

Ξεκίνα βρέχοντας το βουρτσάκι με λίγο νερό ή ακόμα καλύτερα με setting makeup spray για μεγαλύτερη διάρκεια.

Πάρε λεπτά στρώματα σαπουνιού με το βουρτσάκι και χτένισε με αυτό τα φρύδια σου με ανοδικές κινήσεις, απλώνοντάς το σε αυτά μέχρι να πετύχεις το αποτέλεσμα που σε ικανοποιεί.

Είναι καλύτερο να ξεκινήσεις με λιγότερο προϊόν και να το “χτίζεις” σταδιακά, ελέγχοντας ακριβώς το εφέ που θέλεις να δημιουργήσεις.

Στη συνέχεια, και σε περίπτωση που έχεις κενά ανάμεσα στα φρύδια σου, ή αν αυτά είναι πολύ λεπτά και με λίγες τρίχες, μπορείς να τα γεμίσεις αν θες με λίγο χρώμα ώστε να δείξουν πιο πλούσια. Η τεχνική αυτή είναι πολύ ευέλικτη και ταιριάζει σε ό, τι τύπο φρυδιών κι αν έχεις.

Soap Brows: Τι διαφορά έχει από τα brow gels;

Η μέθοδος με το σαπούνι δίνει πιο σταθερά αποτελέσματα διαρκείας στα φρύδια με πιο δυνατό κράτημα χάρη στην πυκνή σύνθεση της μπάρας σαπουνιού, εν αντιθέσει με τα τζελ φρυδιών και τις πομάδες που εύκολα μπορούν να αλλοιωθούν και να “τρέξουν” εξαιτίας του ιδρώτα ή της λιπαρότητας του δέρματος.

έβαια, καλό είναι να μην χρησιμοποιούνται σε καθημερινή βάση καθώς η σύνθεση του σαπουνιού μπορεί να προκαλέσει ερεθισμούς στο δέρμα σου, ιδίως αν αυτό είναι ευαίσθητο. Αποτελεί όμως μια καλή λύση αν ξεμείνεις από τζελ φρυδιών.

Soap Brows: Ακολούθησε αυτή τη συνταγή για πλούσια φρύδια

Πολλές από εμάς έχουμε γεννηθεί με λεπτά και όχι τόσο πλούσια φρύδια. Άλλες πάλι έχουμε πειραματιστεί υπερβολικά με αυτά – κυρίως κατά τη διάρκεια της εφηβείας μας – με αποτέλεσμα να έχουμε βγάλει κατά λάθος λίγες παραπάνω τριχούλες απ’ το επιθυμητό.

Με τον καιρό αυτές ξαναφυτρώνουν, υπάρχουν όμως και περιπτώσεις που για διάφορους λόγους τα κενά παραμένουν, όσο καιρό και αν κάνουμε υπομονή.

Αν είσαι παθούσα, μην ανησυχείς καθώς δεν είναι μη αναστρέψιμο. Υπάρχουν διάφορα σκευάσματα που μπορείς να εφαρμόσεις στα φρύδια σου για να τα κάνεις να δυναμώσουν και να πυκνώσουν.

Μάλιστα, σου έχουμε μια συνταγή για serum φρυδιών που μπορείς να φτιάξεις μόνη σου, με υλικά που ήδη διαθέτεις σπίτι σου.

Υλικά:

  • 1 κ.γ. καστορέλαιο
  • 1/2 κ.γ. λάδι καρύδας
  • 1/2 κ.γ. έλαιο argan
  • 2-3 κάψουλες βιταμίνης Ε

Bonus tip: Το καστορέλαιο φημίζεται για τις ιδιότητές του να δυναμώνει την τρίχα και να βοηθάει στην ταχύτερη ανάπτυξή της. Συνδυασμένο με άλλα ωφέλιμα και ενυδατικά έλαια, μπορεί να κάνει θαύματα στα φρύδια σου.

Ανακάτεψε καλά τα υλικά σε ένα βαζάκι. Εφάρμοσε λίγο από το μείγμα στα φρύδια σου κάθε βράδυ πριν κοιμηθείς, είτε με τα δάχτυλά σου, είτε με μια μπατονέτα, είτε με ένα καθαρό βουρτσάκι μάσκαρα.

Συνέχισε αυτή τη θεραπεία κάθε βράδυ για τουλάχιστον 3 μήνες, και επίμεινε στα σημεία που βλέπεις ότι έχουν σταματήσει να αναπτύσσονται τρίχες.

Εάν κάνεις υπομονή και ακολουθήσεις πιστά τα παραπάνω, τα ονειρεμένα πυκνά και καλοσχηματισμένα φρύδια που τόσο θαυμάζεις δεν είναι πολύ μακριά!

Soap Brows: Πώς θα εξασφαλίσεις την πυκνότητα που επιδιώκεις;

Ό,τι κι αν έχεις αποφασίσει να εφαρμόζεις προκειμένου να πετύχεις τον στόχο σου (από καστορέλαιο μέχρι φαρμακευτική θεραπεία) αυτό θέλει από εσένα να μην ξεχνάς την εφαρμογή και να είσαι τυπική πρωί και βράδυ.

Όμως, άνθρωπος είσαι, ξεχνιέσαι. Δεν βάζεις τη μία μέρα, βάζεις το επόμενο βράδυ, κοιμήθηκες αλλού. Έτσι όμως δεν γίνεται δουλειά, ξέρεις ότι αυτή η διαδικασία θέλει συνέπεια.

Με τόσα που έχεις στο κεφάλι σου, ξέρουμε ότι είναι δύσκολο να το πετύχεις αλλά … ορίστε ένα μικρό μυστικό που θα σε κάνει να μην το ξεχνάς ποτέ!

Πιο συγκεκριμένα, αντί να έχεις το οποιοδήποτε προϊόν επάνω στο boudoir σου με φόβο να μη το δεις ποτέ, φρόντισε να το τοποθετήσεις δίπλα από το σημείο που έχεις την οδοντόβουρτσά σου. Έξυπνο;

Έτσι και πρωί και βράδυ θα το βλέπεις μπροστά σου και δε θα ξεχνάς την εφαρμογή του, και θα δεις ότι σύντομα τα αποτελέσματα θα σε εκπλήξουν!