Σπιτική μάσκα αντιγήρανσης: Σου δίνουμε δύο επιλογές για να φτιάξεις μόνη σου την καλύτερη

Σπιτική μάσκα αντιγήρανσης: Έχουν ξεκινήσει τα σημάδια του χρόνου να κάνουν την εμφάνιση τους; Νιώθεις ότι περνάνε τα χρόνια και πρέπει να κάνεις κάτι άμεσα για να σταματήσεις τις ρυτίδες; Σου έχουμε τη λύση.

Το μυστικό της αντιγήρανσης είναι η σύσφιξη και φυσικά ή βαθιά ενυδάτωση. Όσο πιο ενυδατωμένο είναι το δέρμα σου, τόσο πιο δύσκολα “σπάει”.

Δύο πολύ καλοί βοηθοί στο δύσκολο έργο της αντιγήρανσης είναι το ρύζι και το καρότο. Το ρύζι είναι πλούσιο σε λινελαϊκό οξύ, που είναι ένα πολύ ισχυρό αντιοξειδωτικό.

Έχει την ιδιότητα να αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνου, να μειώνει τις ρυτίδες και να αυξάνει την προστασία από τις βλαβερές UV ακτινοβολίες.

Το καρότο, από την άλλη, λόγω των βιταμινών και των ιχνοστοιχείων του, καταπολεμά τη χαλάρωση και ενυδατώνει βαθιά την επιδερμίδα σου.

Σπιτική μάσκα αντιγήρανσης: Καρότο – Πορτοκάλι – Μέλι

Θα χρειαστείς ένα καρότο, ένα πορτοκάλι και μία γενναία κουταλιά της σούπας μέλι. Αν έχεις ευαίσθητο δέρμα, καλό είναι να δοκιμάσεις με ένα βαμβάκι το χυμό πορτοκαλιού και το μέλι, καθώς είναι αρκετά ισχυρά συστατικά.

Πλύνε πολύ καλά το καρότο και τεμάχισε το σε μικρά κομμάτια. Στη συνέχεια, στύψε το πορτοκάλι. Βάλε σε ένα μπλέντερ το καρότο και τον χυμό και προσπάθησε να φτιάξεις ένα καλά ομογενοποιημένο υγρό. Τέλος, πρόσθεσε το μέλι.

Πάρε ένα κομμάτι βαμβάκι, βούτηξε το μέσα στο μείγμα που μόλις έφτιαξες και άπλωσε το στο λαιμό, στο πηγούνι, στα μάγουλα, κ.λ.π. . Επέμεινε στις περιοχές, που έχεις πιο έντονη χαλάρωση. Άφησε τη μάσκα να δράσει για 20 λεπτά και ξέπλυνε με δροσερό νερό. Εφάρμοσε αυτή τη μάσκα 3 φορές την εβδομάδα.

Σπιτική μάσκα αντιγήρανσης: Βασικό συστατικό το ρύζι

Τα υλικά που θα χρησιμοποιήσεις είναι 3 κουταλιές του γλυκού ρύζι, 1 κουταλάκι γάλα και 1 κουταλάκι μέλι.

Βράσε πολύ καλά το ρύζι και στράγγιξέ το. Μην πετάξεις το νερό, που έβρασε. Ζέστανε το γάλα και ανακάτεψέ το με το ρύζι. Στο τέλος ρίξε το μέλι.

Άπλωσε τη μάσκα σε στεγνή και καθαρή επιδερμίδα. Άστη να στεγνώσει στο δέρμα σου και μετά ξέπλυνε με το νερό που έβρασες το ρύζι.

Αυτή τη μάσκα εφάρμοσέ την, τουλάχιστον 1 φορά την εβδομάδα!

Σπιτική μάσκα αντιγήρανσης: Μερικές ακόμα επιλογές 

Με γιαούρτι

Πρόκειται για μια μάσκα προσώπου που λειτουργεί ως φυσικό λίφτινγκ και κάνει την επιδερμίδα νεανική και σφριγηλή, μειώνοντας τις κηλίδες και τα σημάδια της ακμής.

Τόσο το λεμόνι, όσο και το γιαούρτι έχουν λευκαντικές ιδιότητες που βοηθούν στην αφαίρεση των κηλίδων και των δυσχρωμιών από το δέρμα.

Επίσης, η βιταμίνη C που βρίσκεται σε μεγάλη περιεκτικότητα στο λεμόνι προσφέρει ασπίδα προστασίας ενάντια στις βλαβερές ακτίνες του ηλίου, αντιμετωπίζοντας την φωτογήρανση. Τέλος, το γιαούρτι κάνει το δέρμα πιο φωτεινό, βελτιώνοντας την συνολική του όψη.

Θα χρειαστείτε:

  • 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
  • 1 κουταλάκι του γλυκού γιαούρτι

Τρόπος παρασκευής

Απλά αναμείξτε τα δυο υλικά σε ένα μπολ μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Τρόπος εφαρμογής

Σε καθαρό πρόσωπο που έχει πλυθεί με ζεστό νερό για να ανοίξουν οι πόροι της επιδερμίδας και έχει σκουπιστεί ταμποναριστά με καθαρή πετσέτα, εφαρμόστε το μείγμα. Αφήστε το να σταθεί και να δράσει για 20-30 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλυθείτε με άφθονο χλιαρό νερό.

Βαθιάς ενυδάτωσης

Η χειροποίητη αυτή μάσκα είναι ιδιαίτερα ευεργετική για την επιδερμίδα. Το μέλι μαλακώνει και καθαρίζει το πρόσωπο, ενώ η μπανάνα καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες, χάρη στα πλούσια αντιοξειδωτικά της. Από την άλλη μεριά το γιαούρτι συσφίγγει το δέρμα, κάνοντας τους πόρους να φαίνονται μικρότεροι. Επίσης, ο συνδυασμός του γιαουρτιού με την μπανάνα προσφέρει βαθιά ενυδάτωση.

Θα χρειαστείτε:

  • 1/2 ώριμη μπανάνα
  • 1/2 κούπα πλήρες γιαούρτι
  • 1 κουταλιά του γλυκού μέλι

Τρόπος παρασκευής

Αφού πολτοποιήσετε την μπανάνα, προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε τα καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Τρόπος εφαρμογής

Εφαρμόστε την μάσκα βαθιάς ενυδάτωσης στο πρόσωπο σας και αφήστε τη να δράσει για 10 λεπτά. Στη συνέχεια ξεπλυθείτε με άφθονο ζεστό νερό και μετά με κρύο, έτσι ώστε να κλείσουν οι πόροι του δέρματος.

Με αγγούρι, αλόη και έλαιο καρύδας

Δημιουργήστε τη δική σας φυσική μάσκα σύσφιξης, θρέψης και επανόρθωσης της επιδερμίδας που μειώνει αισθητά τις ρυτίδες και είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά.

Θα χρειαστείτε:

  • 1/2 αγγούρι
  • 2 κουταλιές της σούπας οργανικό έλαιο καρύδας
  • 5 κουταλιές της σούπας τζελ αλόης

Τρόπος παρασκευής

Στην αρχή ξεφλουδίστε και πολτοποιήστε το αγγούρι. Έπειτα, ανακατέψτε το με το ζελέ και το έλαιο καρύδας.

Τρόπος εφαρμογής

Απλώστε τη μάσκα προσώπου για τις ρυτίδες και αφήστε τη να δράσει για 40 λεπτά. Τέλος, ξεπλυθείτε με άφθονο χλιαρό νερό.

Για καλύτερα αποτελέσματα εφαρμόστε αυτή τη σπιτική μάσκα τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα.

Με ζελατίνη

Πρόκειται για μια θρεπτική φυσική μάσκα που εξισορροπεί το pH της επιδερμίδας και ανακτά την χαμένη ελαστικότητα της.

Θα χρειαστείτε:

  • 20 γραμμάρια άγευστη ζελατίνη
  • 1/2 κούπα γάλα

Τρόπος παρασκευής

Σε ένα μπολ προσθέστε την ζελατίνη και ανακατέψτε την με μερικές κουταλιές της σούπας κρύο γάλα μέχρι να διαλυθεί πλήρως. Μετά ζεστάνετε 1/2 κούπα γάλα και προσθέστε τη στο κρύο μείγμα ζελατίνης. Ανακατέψτε ξανά πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Τρόπος εφαρμογής

Απλώστε το μείγμα στο πρόσωπο σας αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών και αφήστε το να δράσει για 20 λεπτά. Τέλος, ξεπλυθείτε με άφθονο κρύο νερό.