Βλεφαροπλαστική: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε – Το κόστος

Τα μάτια μας και η περιοφθάλμια περιοχή συνολικά είναι ίσως η πιο ευαίσθητη περιοχή του σώματός μας και σίγουρα μία από τις πρώτες, όπου γίνονται εμφανή και γρήγορα αντιληπτά τα σημάδια του χρόνου. Οι χιλιάδες κινήσεις των βλεφάρων καθημερινά, η ρύπανση του περιβάλλοντος και οι ατελείωτες ώρες μπροστά στον υπολογιστή και τα κινητά επηρεάζουν την εικόνα των ματιών μας.

Η βλεφαροπλαστική είναι η μέθοδος που μπορεί να διορθώσει αυτές τις ατέλειες που έχουν προκύψει από το χρόνο, να ζωντανέψει το βλέμμα, να διώξει την ταλαιπωρία και την κούραση από τα μάτια και να μειώσει τις ρυτίδες και τις σακούλες γύρω από αυτά.

Βλεφαροπλαστική: Μέθοδος Plexr

Η μέθοδος Plexr είναι μία μη-επεμβατική μέθοδος, κατά την οποία μέσω εξάχνωσης της επιδερμίδας, επιτυγχάνεται ρίκνωση του δέρματος στο άνω ή/και στο κάτω βλέφαρο. Στόχος είναι η αποκατάσταση της δερματοχάλασης των βλεφάρων (υπερβολικά μεγάλης χαλάρωσης) και ένα πιο ξεκούραστο βλέμμα.

Συνήθως εφαρμόζεται σε ασθενείς μεγαλύτερων ηλικιών ή και σε νεαρότερους ασθενείς με κληρονομική προδιάθεση για «βαριά» βλέφαρα. Ανάλογα με το βαθμό του προβλήματος απαιτούνται από μία έως τρεις συνεδρίες. Τα αποτελέσματα διαρκούν συνήθως 3-5 χρόνια.

Η διαδικασία γίνεται υπό τοπική αναισθησία. Μία ώρα πριν την εφαρμογή γίνεται επάλειψη αναισθητικής κρέμας στην περιοχή των βλεφάρων.

Μετά τη θεραπεία

Η διαδικασία της επούλωσης είναι άκρως σημαντική για να μη μείνουν σημάδια στην περιοχή που εφαρμόστηκε. Συνιστάται η χρήση ειδικών προϊόντων (κρέμα ημέρας και νυκτός) για 5-7 ημέρες μετά την εφαρμογή. Απαραίτητη είναι επιπρόσθετα η εφαρμογή αντηλιακής προστασίας για τους επόμενους μήνες.

Αντενδείξεις μεθόδου βλεφαροπλαστικής χωρίς νυστέρι

  • Η μέθοδος Plexr δεν είναι η κατάλληλη για ασθενείς με υπερβολικά μεγάλη χαλάρωση, δηλαδή σε πολύ βαριά περιστατικά, γιατί θα απαιτηθούν 3-4 συνεδρίες.
  • Δεν επιτρέπεται να εφαρμοστεί σε άτομα που πάσχουν από αυτοάνοσα νοσήματα όπως ο συστηματικός ερυθηματώδης λύκος, η ρευματοειδής αρθρίτιδα και άλλα.
  • Δεν προτιμάται όταν ένα άτομο αδυνατεί ή δεν θέλει να ακολουθήσει τους κανόνες της αποθεραπείας (π.χ. να μην πλυθεί στο σημείο για ένα ορισμένο διάστημα).

Άλλες περιπτώσεις εφαρμογής μεθόδου Plexr

Η ίδια διαδικασία μπορεί να εφαρμοστεί και για αφαίρεση τατουάζ, ξανθελασμάτων, ουλών ακμής, ενώ μπορεί να βελτιώσει σημαντικά τις «γραμμές καπνιστού» από το άνω χείλος.

Χειρουργική βλεφαροπλαστική

Η χειρουργική βλεφαροπλαστική μπορεί να εφαρμοστεί σε όλες τις περιπτώσεις δερματοχάλασης και είναι η ενδεικνυόμενη στις περιπτώσεις που αυτή είναι εκσεσημασμένη, δηλαδή πιο βαριάς μορφής. Η διαδικασία ολοκληρώνεται σε μια συνεδρία και πραγματοποιείται σε κατάλληλα διαμορφωμένο άσηπτο περιβάλλον.

Εφαρμόζεται υπό τοπική αναισθησία ή μέθη. Για την κάτω βλεφαροπλαστική συνιστάται μέθη ή γενική νάρκωση.

Τα αποτελέσματα της χειρουργικής μεθόδου διαρκούν πολύ περισσότερο από της μη επεμβατικής και φτάνουν συνήθως τα 10 χρόνια. Είναι ο καλύτερος τρόπος για να διορθωθούν ταυτόχρονα οι ρυτίδες και οι σακούλες στα μάτια. Δεν απαιτείται κάποια ειδική προετοιμασία για τη χειρουργική βλεφαροπλαστική.

Βλεφαροπλαστική: Μετά τη θεραπεία

Ο ασθενής φορά αυτοκόλλητους επιδέσμους και έχει ράμματα για 5-7 μέρες. Ο γιατρός συνταγογραφεί παυσίπονα, αντιβίωση και κατάλληλα κολλύρια.

Χειρουργική βλεφαροπλαστική Βλεφαροπλαστική χωρίς νυστέρι (plexr)
Διορθώνει και τις «σακούλες» στα μάτια Διορθώνει μόνο ρυτίδες
Γίνεται συνδυασμός άνω και κάτω βλεφάρου Δεν διορθώνει σακούλες
Ξενοιάζεις για 10 χρόνια Γίνεται ακόμη και στο ιατρείο
Είναι ανώδυνη Δεν χρειάζεται νυστέρι και ράμματα
Ολοκληρώνεται σε μία συνεδρία Απαιτεί 1-3 συνεδρίες
Χαρίζει πιο μόνιμο αποτέλεσμα Μεγαλύτερος χρόνος αποθεραπείας συνολικά
Γίνεται μόνο σε άσηπτο περιβάλλον
Απαιτεί ράμματα

Βλεφαροπλαστική: Κόστος

Το κόστος της βλεφαροπλαστικής εξαρτάται από τη μέθοδο που θα επιλέξεις να κάνεις, από το στάδιο του προβλήματος, τον αριθμό των συνεδριών αλλά και το γιατρό που θα επιλέξεις. Στο συνολικό κόστος θα πρέπει να συμπεριλάβεις και το κόστος των κρεμών και φαρμάκων που θα χρειαστεί να εφαρμόσεις στο σημείο μετά τη θεραπεία για λίγες ημέρες.

Περιοχή Μέσο κόστος
Αττική      400€
Νομός Θεσσαλονίκης 65€
Νομός Μαγνησίας 75€
Νομός Φθιώτιδας 365€

Βλεφαροπλαστική: Διάρκεια θεραπείας

Η βλεφαροπλαστική χωρίς νυστέρι (μέθοδος Plexr) απαιτεί 1-3 συνεδρίες, οι οποίες πραγματοποιούνται σε απόσταση δύο μηνών μεταξύ τους. Η ανάρρωση διαρκεί περίπου 5-7 ημέρες. Το αποτέλεσμα αυτής της μεθόδου διαρκεί περίπου 3 χρόνια. Στη συνέχεια, συνιστάται επανέλεγχος.

Η επεμβατική βλεφαροπλαστική πραγματοποιείται σε μία συνεδρία. Η περίοδος ανάρρωσης διαρκεί 5-7 μέρες (ακριβώς όπως και στο plexr) και το αποτέλεσμα διαρκεί περίπου 10 χρόνια. Μετά τα 10 χρόνια μπορεί να χρειαστεί επανέλεγχος.

Συμβουλές ομορφιάς: Διώξε άμεσα τους κύκλους κάτω από τα μάτια

Η βλεφαροπλαστική θα σε βοηθήσει να αποκτήσεις το νεανικό και ζωντανό βλέμμα που θες. Για να έχεις, όμως, πιο ολοκληρωμένο αποτέλεσμα μπορείς να το συνδυάσεις με άλλες ενέργειες τόνωσης, ομορφιάς και ευεξίας.

Σωστή διατροφή για όμορφο πρόσωπο

Η μεσογειακή διατροφή, που βασίζεται σε φρούτα, λαχανικά, ψάρι και ξηρούς καρπούς θα σου χαρίσει ένα λαμπερό και νεανικό πρόσωπο. Ενίσχυσε τη βλεφαροπλαστική που θα κάνεις και με φυσικούς τρόπους ευεξίας και ομορφιάς όπως είναι η υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή και η αποφυγή του junk food.

Συνδύασε τη βλεφαροπλαστική με άλλες μεθόδους

Αν θέλεις να έχεις ολοκληρωμένο αποτέλεσμα στην ομορφιά του σώματός σου συνολικά, εντόπισε τα σημεία που θέλεις να βελτιώσεις και απευθύνσου σε ειδικό για να σε βοηθήσει. Μπορείς να επιλέξεις botox, υαλουρονικό, μεσοθεραπεία, laser, νήματα, κρυολιπόλυση ή οποιαδήποτε άλλη σύγχρονη μέθοδο στοχεύει στη βελτίωση της εξωτερικής σου εμφάνισης.

Ασκήσου με συστηματικότητα

Η γυμναστική μπορεί να βελτιώσει την εικόνα του σώματός σου, αλλά ταυτόχρονα να ενισχύσει και το ανοσοποιητικό σου σύστημα και την αυτοπεποίθησή σου. Αρκούν 30’ άσκησης την ημέρα για να αποκτήσεις υγεία και ευεξία.

Συχνές απορίες για τη βλεφαροπλαστική

Τι πρέπει να προσέχω μετά από κάθε θεραπεία;

Είναι σημαντικό να τηρείς τις οδηγίες που σου έχει δώσει ο γιατρός σου. Πρέπει απαραιτήτως να φοράς αντηλιακή προστασία για να βγεις έξω και να μην βρέξεις ή πλύνεις με οποιονδήποτε τρόπο τα μάτια σου.

Μπορεί η βλεφαρόπτωση και η ανάγκη βλεφαροπλαστικής να αποτελούν λανθασμένη διάγνωση;

Ναι. Είναι δυνατό να μπερδευτεί η χαλάρωση των φρυδιών με αυτή των βλεφάρων. Γι’ αυτό είναι απαραίτητο να απευθυνθούμε σε έναν εξειδικευμένο ιατρό στη βλεφαροπλαστική, ώστε να είναι έμπειρος και να μπορεί να διαγνώσει το πρόβλημα.

Οι μαύροι κύκλοι μπορούν να αντιμετωπιστούν με βλεφαροπλαστική;

Όχι. Οι μαύροι κύκλοι είναι συνήθως αποτέλεσμα απώλειας όγκου στη δακρυϊκή αύλακα. Για τη διόρθωση τους απαιτείται η χρήση υαλουρονικού οξέος, ειδικού μάλιστα για την συγκεκριμένη περιοχή.