Πρώτο τρίμηνο εγκυμοσύνης: Τα καλύτερα σνακ για μέλλουσες μαμάδες

Πολλές είναι οι μέλλουσες μανούλες που κατά το πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης τους δυσκολεύονται να φάνε εξαιτίας της ναυτίας της απέχθειας για φαγητό, των έντονων λιγούρων ή της καούρας.

Τα μικρά γεύματα μπορούν να βοηθήσουν. Τα τακτικά σνακ μπορεί να είναι απαραίτητα για να κρατήσετε μακριά τη φαινομενικά ατελείωτη κούραση και ναυτία, καθώς όταν το στομάχι σας είναι άδειο ή το σάκχαρό σας πέφτει, οι ορμόνες σας αυξάνουν τη ναυτία.

Αυτά τα σνακ θα πρέπει να είναι τόσο εύγευστα όσο και αρκετά ουδέτερα, όταν το μόνο που μπορείτε πραγματικά να κρατήσετε στο στομάχι σας είναι ένα απλό κουλούρι ή στεγνά δημητριακά, αλλά είναι επίσης θα πρέπει να έχουν πληθώρα πρόσθετων θρεπτικών συστατικών που θα βοηθήσουν το σώμα σας να συνεχίσει να φροντίζει το μωρό που αναπτύσσεται μέσα σας.

Αυτό που θέλει να φάει και μπορεί να ανεχθεί κάθε μέλλουσα μαμά κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου μπορεί να διαφέρει πολύ, αλλά εδώ θα βρείτε μερικές από εκείνες τις τροφές που βοηθούν στην αντιμετώπιση όλων των ανεπιθύμητων συμπτωμάτων.

Απλό γιαούρτι με παγωμένα μούρα

Το γιαούρτι έχει δύο έως τρεις φορές περισσότερη πρωτεΐνη από το επιδόρπιο γιαουρτιού πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να σας βοηθήσει να αισθάνεστε χορτάτες για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και να σας παρέχει μερικά από τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται το σώμα σας, όπως το ασβέστιο. Σε συνδυασμό με τα κόκκινα μούρα αυτό το φυσικά γλυκό σνακ θα κρατήσει το σάκχαρο στο αίμα σας ισορροπημένο και θα σας κρατήσει χορτάτες για λίγο – μέχρι το επόμενο σνακ σας, δηλαδή.

Τυρί cottage με ανανά

Με 13 γραμμάρια πρωτεΐνης σε μισό φλιτζάνι, το τυρί cottage είναι μια από τις καλύτερες γαλακτοκομικές πηγές πρωτεΐνης. Συνδυάστε το με γλυκό φρέσκο ​​ανανά για ένα κλασικό σνακ που μπορεί να σας βοηθήσει να τα βγάλετε πέρα αν έχετε ενοχλητικά συμπτώματα.

Chia σπόροι με γάλα καρύδας

Οι σπόροι chia σε συνδυασμό με το γάλα καρύδας αποτελεί ένα υπέροχο σνακ γεμάτο με καλά λιπαρά και πολλά μέταλλα. Μπορείτε να προσθέσετε λίγη γλύκα βάζοντας ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι ή μαρμελάδα της επιλογής σας.

Smoothie μπανάνας

Πολτοποιήστε 1 φλιτζάνι γάλα βρώμης, 1/2 παγωμένη μπανάνα (κομμένη σε φέτες) και 1 μικρό πορτοκάλι (ξεφλουδισμένο) σε ένα μπλέντερ. Αυτό το smoothie είναι αναζωογονητικό και περιέχει ασβέστιο και πρωτεΐνη

Ψημένο ψωμί

Το ψημένο ψωμί είναι ιδανικό όταν έχει μια έγκυος αναγούλες ή ναυτίες. Όμως μπορείτε να προσθέσετε μισό αβοκάντο με λίγο αλάτι για να το κάνετε ακόμη πιο θρεπτικό ή αν δεν σας αρέσει το αβοκάντο να το συνοδέψετε με ένα βραστό αβγό.

Δημητριακά με ξηρούς καρπούς

Αντί να φάτε τα δημητριακά σκέτα, μπορείτε να τα αναμείξετε με μερικούς ξηρούς καρπούς, φτιάχνοντας το δικό snack mix.

Μπανάνα με βούτυρο καρπών

Οι μπανάνες είναι μια καλή πηγή καλίου και οι φυσικοί υδατάνθρακες τους μπορεί ακόμη και να σας κάνουν να νιώθετε λιγότερη αναγούλα. Συμπληρώστε μια κουταλιά φυστικοβούτυρο ή αμυγδαλοβούτυρο για μια κρεμώδη δόση πρωτεΐνης.

Μπάρες με πρωτεΐνη

Οι έγκυες χρειάζονται πολλές πρωτεΐνες υψηλής ποιότητας, γι’ αυτό έχετε οι εύπεπτες μπάρες πρωτεΐνης θα πρέπει να βρίσκονται στο ντουλάπι σας.

Σπιτικό ποπ κορν

Λίγο αλμυρό, λίγο τραγανό και γεμάτο φυτικές ίνες, το ποπ κορν μπορεί να ικανοποιήσει τη λαχτάρα για τραγανά φαγητά

Κράκερ με τυρί

Τα κρακεράκια είναι ιδανικά για να κρατήσουν μακριά τη ναυτία. Συνοδέψτε τα με λίγο τυρί ή ένα αλμυρό άλειμμα με βάση τους ξηρούς καρπούς για ένα μίνι γεύμα.

Ψημένος αρακάς

Τραγανός, αλμυρός και γεμάτος με πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και μαγνήσιο.

damame με θαλασσινό αλάτι

Τα edamame έχουν ουδέτερη γεύση, αλλά μπορούν να είναι ένας πολύ καλός τρόπος να φάτε λαχανικά

Χουρμάδες με βούτυρο καρπών

Οι χουρμάδες είναι γεμάτοι με σίδηρο και άλλα μέταλλα και είναι ένας πολύ γλυκός τρόπος για να καταπνίξετε τη λαχτάρα για ζάχαρη. Χάρη στην πυκνότητα των ινών τους, θα βοηθήσουν να διατηρήσετε το σάκχαρο στο αίμα σας ισορροπημένο.

Σφιχτά βρασμένα αβγά

Η καλύτερη τροφή για την αντιμετώπιση όλων των ανεπιθύμητων συμπτωμάτων του πρώτου τριμήνου -αν μας ρωτάτε-.

Πηγή: Mothersblog