Τα 8 μυστικά ομορφιάς πριν τον ύπνο

Τα 8 μυστικά ομορφιάς πριν τον ύπνο που θα σας μεταμορφώσουν: Υπάρχουν τρόποι να γίνετε ακόμη πιο όμορφοι, και μάλιστα ενώ κοιμάστε. Παρακάτω θα σας δώσουμε μερικές συμβουλές, ώστε να ξυπνάτε με απαλό και λαμπερό δέρμα, ξεκούραστοι με λεία και υγιή μαλλιά.

Μυστικά Ομορφιάς: Συμβουλή νο1 – Μαλακά πόδια

Βάλτε πριν κοιμηθείτε τα πέλματά σας βαζελίνη και αμέσως ζεστές κάλτσες.

Οι κάλτσες θα «φυλακίσουν» την υγρασία της βαζελίνης κατά τα διάρκεια της νύχτας και το πρωί τα πόδια σας θα είναι μαλακά σαν μωρού.

Φυσικά το επόμενο βράδυ, βγείτε και φορέστε τα ψηλοτάκουνα σας πέδιλα, για να αναδείξετε τα υπέροχα πόδια σας!

Μυστικά Ομορφιάς: Συμβουλή νο2 – Τέλος στα πρησμένα μάτια

Εάν ξυπνάτε το πρωί με πρησμένα μάτια κάντε το εξής.

Βάλτε ένα ακόμη μαξιλάρι κάτω από το κεφάλι σας κατά τη διάρκεια του ύπνου καθώς έτσι δεν θα «χάσετε» πολλά υγρά από τα μάτια σας ενώ κοιμάστε κι έτσι δεν θα έχετε πρησμένα μάτια.

Φυσικά μην ξεχνάτε την κρέμα ματιών σας. Αναζητείστε κρέμες που έχουν ως κύριο συστατικό την καφεϊνη.

Μυστικά Ομορφιάς: Συμβουλή νο3 – Κυμματιστά Μαλλιά

Πριν κοιμηθείτε κάντε ένα ζεστό μπάνιο, λουστείτε και περάστε λίγο προϊόν φορμαρίσματος σε όλα σας τα μαλλιά με τα δάχτυλά σας.

Αν μάλιστα θέλετε ακόμη περισσότερα… κύματα στα μαλλιά σας, πλέξτε τα πλεξούδες. Όσο πιο λεπτές και πολλές τόσο περισσότερο κυματιστά θα είναι τα μαλλιά σας όταν ξυπνήσετε.

Μυστικά Ομορφιάς: Συμβουλή νο4 – Ενυδατώστε το δέρμα σας

Αν έχετε ξηρό δέρμα, αυτό που κάνει τέλεια δουλειά σας εσάς είναι ένας υγραντήρας. Ξέρετε, σαν αυτόν που βάζουμε στα δωμάτια των μωρών τους κρύους μήνες του χειμώνα.

Τον ενεργοποιείτε πριν από τον ύπνο κι αυτός θα κάνει τα… μαγικά του. Το δέρμα σας θα έχει μεγάλη διαφορά το πρωί.

Μυστικά Ομορφιάς: Συμβουλή νο5 – Προλάβετε τις ρυτίδες

Ξέρατε ότι οι μαξιλαροθήκες από βαμβάκι δημιουργούν ρυτίδες; Η λύση λοιπόν είναι να κάνετε δώρο στον εαυτό σας μια μαξιλαροθήκη από σατέν ή μετάξι.

Αυτό θα μειώσει την πίεση στο δέρμα του προσώπου και μάλιστα δεν θα σπάνε πια τόσο εύκολα και τα μαλλιά σας!

Μυστικά Ομορφιάς: Συμβουλή νο6 – Λευκά δόντια

Μια πανεύκολη θεραπεία λεύκανσης που γίνεται στο σπίτι είναι να βουρτσίσετε τα δόντια σας πριν κοιμηθείτε με μαγειρική σόδα. Αφήστε τη να δράσει για λίγα λεπτά κι έπειτα ξεπλύνετε καλά.

Αυτό πρέπει να γίνει βράδυ γιατί αν το κάνετε πρωί θα πρέπει να περιμένετε τουλάχιστον μία ώρα χωρίς να φάτε ή να πιείτε κάτι. Προσοχή, μη κάνετε συχνά αυτή τη θεραπεία, αφού φθείρει το σμάλτο των δοντιών.

Μυστικά Ομορφιάς: Συμβουλή νο7 – Οι κρέμες νύχτας

Είναι καλύτερο να βάζετε κρέμες με ρετινόλη ή βιταμίνη C τη νύχτα, που δεν βλέπει το φως του ήλιου το πρόσωπό σας, απ ότι την ημέρα, καθώς ο ήλιος μπορεί να απενεργοποιήσει μέρος των συστατικών τους και να μην λειτουργήσουν στο έπακρο.

Μυστικά Ομορφιάς: Συμβουλή νο8 – Κοιμηθείτε καλά!

Τεχνικές χαλάρωσης όπως οι μυϊκές τάσεις και χαλάσεις, οι ελεγχόμενες αναπνοές, ο διαλογισμός και οι θετικές σκέψεις, ο έλεγχος των εξωτερικών ερεθισμάτων, η καθιέρωση σταθερών συνηθειών βοηθούν στην βελτίωση του ύπνου.

  • Καθιερώστε ένα σταθερό ωράριο ύπνου.
  • Πηγαίνετε για ύπνο, χωρίς αναβολή, όταν νυστάξετε.
  • Χρησιμοποιείτε το κρεβάτι μόνο για τον ύπνο ή τον έρωτα.
  • Μην ασχολείσθε με άλλα θέματα όταν ξαπλώνετε.
  • Φροντίστε το περιβάλλον του υπνοδωματίου (θόρυβος, φωτισμός, θερμοκρασία, ενοχλήσεις).
  • Βγάλτε από το υπνοδωμάτιο τις ηλεκτρονικές συσκευές.
  • Να μην καταναλώνετε βαριά και πλούσια δείπνα.
  • Περιορίστε, ιδίως το βράδυ, τα αλκοολούχα και καφεϊνούχα ποτά (καφές, τσάι, coca cola, μαύρη σοκολάτα)
  • Παίρνετε νωρίς πριν την κατάκλιση τα τυχόν φάρμακα σας που έχουν διεγερτικές ιδιότητες (συμβουλευθείτε το φύλλο οδηγιών χρήσεως και τον ιατρό σας).
  • Όταν πηγαίνετε για ύπνο ξεχάστε τις έγνοιες σας.
  • Μη κοιμάστε το μεσημέρι ή έστω ο μεσημεριανός υπνάκος να μη διαρκεί πάνω από 30΄.
  • Να ασκείστε τακτικά αλλά να έχετε τελειώσει την άσκηση τουλάχιστον 3 ώρες πριν την κατάκλιση.

Μυστικά Ομορφιάς: Πότε να πέφτετε για ύπνο;

Ο πιο λογικός τρόπος για να καθορίσετε πότε πρέπει να κοιμηθείτε είναι να σκεφτείτε πότε πρέπει να ξυπνήσετε το πρωί. Σύμφωνα με ερευνητές του Πανεπιστημίου του Κέμπριτζ, οι περισσότεροι χρειάζονται 5 με 20 λεπτά για να κοιμηθούν, οπότε όταν υπολογίζετε τις 7 με 9 ώρες ύπνου προσθέστε και αυτά τα λεπτά. Ετσι, εάν πρέπει να ξυπνήσετε στις 07:00 το πρωί θα πρέπει να κοιμηθείτε μεταξύ 21:40 και 23:40.

Ωστόσο, ειδικοί επισημαίνουν πως το πότε πέφτετε για ύπνο δεν είναι τόσο σημαντικό για να είστε ξεκούραστοι το πρωί. Το πιο σημαντικό για να έχετε κοιμάστε αρκετά είναι να τηρείτε ένα πρόγραμμα. Αφού καθορίσετε την ώρα ύπνου, τηρήστε την κάθε μέρα ακόμη και τα σαββατοκύριακα.