Αποκτήστε το τέλειο δέρμα ακολουθώντας αυτές τις 7 απλές συμβουλές

Μολονότι υπάρχουν και προκαθορισμένοι παράγοντες (γονίδια, ηλικία, κλπ) που παίζουν σημαντικό ρόλο στην εμφάνιση του δέρματος μας, είναι κριτική η δική μας παρέμβαση και φροντίδα. Για τον λόγο αυτό, συγκεντρώσαμε συμβουλές ομορφιάς και περιποίησης, ώστε να διατηρήσετε την επιδερμίδα σας υγιή και λαμπερή.

Συμβουλές για τέλειο δέρμα: 1. Εντάξτε στην ρουτίνα σας την απολέπιση

Η απολέπιση είναι απαραίτητο βήμα στη ρουτίνα περιποίησής σας, καθώς απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα, που κάνουν θαμπή την όψη σας, διώχνει το σμήγμα από τους πόρους και επιταχύνει την ανανέωση της επιδερμίδας.

Ωστόσο, δεν πρέπει να το παρακάνετε με τη συχνότητά της, γιατί μπορεί να τραυματίσετε την επιδερμίδα σας. Αν λοιπόν η επιδερμίδα σας είναι ανθεκτική, 3 φορές την εβδομάδα είναι αρκετές, ενώ αν είναι ξηρή και ευαίσθητη, τότε 1 φορά στις 10 περίπου ημέρες είναι ό,τι πρέπει.

Συμβουλές για τέλειο δέρμα: 2. Ενυδατωθείτε εκ των έσω

Το δέρμα σας αποτελείται κατά 30% από νερό, επομένως όταν ο οργανισμός σας αφυδατώνεται, το δέρμα σας γίνεται πιο τραχύ και χάνει την ελαστικότητα και τη ζωντάνια του.

Η γενική σύσταση για την επαρκή ημερήσια πρόσληψη υγρών είναι 2 λίτρα για τις γυναίκες, επομένως φροντίστε να έχετε μαζί σας ένα μπουκάλι νερό καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Συμβουλές για τέλειο δέρμα: 3. Καθαρίστε σχολαστικά το πρόσωπό σας

Ο καθαρισμός του προσώπου σας πρέπει απαραιτήτως να γίνεται πρωί και βράδυ: το πρωί για να απομακρύνετε το σμήγμα, τα υπολείμματα της βραδινής κρέμας και τα βακτήρια που δημιουργούνται ενώ κοιμάστε, το βράδυ για να αφαιρείτε το μέικ απ, τη σκόνη και τους ρύπους της ημέρας.

Διαλέξτε το κατάλληλο καθαριστικό προϊόν ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας σας και τοποθετήστε το στον νιπτήρα για να σας υπενθυμίζει αυτήν την πολύτιμη ρουτίνα.

Συμβουλές για τέλειο δέρμα: 4. Προστατεύστε το δέρμα σας από τον ήλιο

Ακόμα κι αν έξω έχει συννεφιά, ακόμα κι αν το δέρμα σας είναι σκουρόχρωμο και ανθεκτικό, προτού βγείτε από το σπίτι πρέπει να φοράτε απαραιτήτως αντηλιακό.

Έτσι, πολύ γρήγορα θα δείτε την όψη σας να γίνεται πιο λαμπερή, ενώ μακροπρόθεσμα προστατεύετε το δέρμα σας από τη φωτογήρανση και τις κηλίδες, τις ρυτίδες και τη χαλάρωση που αυτή συνεπάγεται.

Συμβουλές για τέλειο δέρμα: 5. Ξεκινήστε να γυμνάζεστε

Όταν γυμνάζεστε, η κυκλοφορία του αίματός σας βελτιώνεται, γεγονός που βελτιώνει την κυκλοφορία οξυγόνου και θρεπτικών ουσιών σε όλο το σώμα σας -συμπεριλαμβανομένου του δέρματός σας- και τελικά οδηγεί σε λαμπερή επιδερμίδα.

Ξεκινήστε λοιπόν να αυξάνετε τη σωματική σας δραστηριότητα με μια ήπια μορφή γυμναστικής, για παράδειγμα με μισή ώρα χαλαρό περπάτημα κάθε ημέρα.

Συμβουλές για τέλειο δέρμα: 6. Υιοθετήστε μια ισορροπημένη διατροφή

Εμπλουτίστε την καθημερινή διατροφή σας με φρέσκα φρούτα, λαχανικά και ψάρια και παράλληλα προσπαθήστε να αποφεύγετε τους πολλούς καφέδες, την υπερβολική ζάχαρη, το πολύ αλκοόλ, αλλά και το junk food, καθώς αφυδατώνουν το δέρμα και γερνούν τους ιστούς.

Συμβουλές για τέλειο δέρμα: 7. Κοιμηθείτε επαρκώς

Ο επαρκής και καλής ποιότητας ύπνος όχι μόνο μειώνει τους μαύρους κύκλους και χαρίζει πιο ξεκούραστη όψη, αλλά παράλληλα ενισχύει την ανάπλαση της επιδερμίδας και αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνου. Για να αποκομίσετε τα σημαντικά αυτά οφέλη, προσπαθήστε να κοιμάστε 7-9 ώρες κάθε νύχτα.

Συμβουλές για τέλειο δέρμα: Σπιτική μάσκα ομορφιάς

Κάντε φυσική λεύκανση προσώπου με ένα σπιτικό scrub από απλά υλικά, απομακρύνοντας παράλληλα τα νεκρά κύτταρα και αφήνοντας την επιδερμίδα απαλή, λαμπερή και φρέσκια. Το συγκεκριμένο φυσικό προϊόν δρα σε βάθος καθαρίζοντας τους πόρους και τρέφοντας το δέρμα.

Οι ευεργετικές ιδιότητες της μάσκας αυτής είναι σημαντικές. Το λεμόνι, που είναι πλούσιο σε οξέα, βιταμίνες και μεταλλικά άλατα, καθαρίζει και λευκαίνει την επιδερμίδα, ενώ το αλάτι δρα ως καταπραϋντικό και αντισηπτικό, προσφέροντας παράλληλα σύσφιξη στο δέρμα. Τέλος, η ζάχαρη βοηθά στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων.

Αυτό όμως που πρέπει να λάβετε υπόψιν σας είναι πως η εφαρμογή της συγκεκριμένης μάσκας προσώπου για απολέπιση δεν πρέπει να γίνεται σε ευαίσθητες επιδερμίδες πάνω από 1 φορά το μήνα.

Θα χρειαστείτε:

  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού λεπτόκοκκο μαγειρικό αλάτι
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη
  • 2 κουταλιές της σούπας λεμόνι

Τρόπος παρασκευής

Βάλτε αρχικά την ζάχαρη άχνη και το αλάτι στο μπλέντερ και χτυπήστε τα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Έπειτα προσθέστε σιγά σιγά το χυμό λεμονιού μέχρι να πάρετε ένα παχύρρευστο μείγμα.

Τρόπος εφαρμογής

Λόγω της ύπαρξης του λεμονιού ως συστατικού του πίλινγκ αυτού, θα πρέπει η εφαρμογή του να γίνεται κατά προτίμηση βράδυ.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός πως το λεμόνι πολλές φορές προκαλεί φωτοευαισθησία όταν εφαρμοστεί στο δέρμα και μετά εκτεθείτε στον ήλιο.

Αφού λοιπόν πλύνετε καλά το πρόσωπο σας, εφαρμόστε το μείγμα και με απαλές κυκλικές κινήσεις μασάζ κάντε απολέπιση για 3 λεπτά. Μετά αφήστε το να δράσει ως σπιτική μάσκα προσώπου για 10 λεπτά ακόμη.

Τέλος ξεπλυθείτε με χλιαρό νερό και εφαρμόστε την ενυδατική σας κρέμα νυκτός.

Συμβουλές για τέλειο δέρμα: 8 συμβουλές πριν τον ύπνο

1.Μαλακά πόδια

Βάλτε πριν κοιμηθείτε τα πέλματά σας βαζελίνη και αμέσως ζεστές κάλτσες.

Οι κάλτσες θα «φυλακίσουν» την υγρασία της βαζελίνης κατά τα διάρκεια της νύχτας και το πρωί τα πόδια σας θα είναι μαλακά σαν μωρού.

Φυσικά το επόμενο βράδυ, βγείτε και φορέστε τα ψηλοτάκουνα σας πέδιλα, για να αναδείξετε τα υπέροχα πόδια σας!

2.Τέλος στα πρησμένα μάτια

Εάν ξυπνάτε το πρωί με πρησμένα μάτια κάντε το εξής.

Βάλτε ένα ακόμη μαξιλάρι κάτω από το κεφάλι σας κατά τη διάρκεια του ύπνου καθώς έτσι δεν θα «χάσετε» πολλά υγρά από τα μάτια σας ενώ κοιμάστε κι έτσι δεν θα έχετε πρησμένα μάτια.

Φυσικά μην ξεχνάτε την κρέμα ματιών σας. Αναζητείστε κρέμες που έχουν ως κύριο συστατικό την καφεϊνη.

3.Κυμματιστά Μαλλιά

Πριν κοιμηθείτε κάντε ένα ζεστό μπάνιο, λουστείτε και περάστε λίγο προϊόν φορμαρίσματος σε όλα σας τα μαλλιά με τα δάχτυλά σας.

Αν μάλιστα θέλετε ακόμη περισσότερα… κύματα στα μαλλιά σας, πλέξτε τα πλεξούδες. Όσο πιο λεπτές και πολλές τόσο περισσότερο κυματιστά θα είναι τα μαλλιά σας όταν ξυπνήσετε.

4.Ενυδατώστε το δέρμα σας

Αν έχετε ξηρό δέρμα, αυτό που κάνει τέλεια δουλειά σας εσάς είναι ένας υγραντήρας. Ξέρετε, σαν αυτόν που βάζουμε στα δωμάτια των μωρών τους κρύους μήνες του χειμώνα.

Τον ενεργοποιείτε πριν από τον ύπνο κι αυτός θα κάνει τα… μαγικά του. Το δέρμα σας θα έχει μεγάλη διαφορά το πρωί.

5.Προλάβετε τις ρυτίδες

Ξέρατε ότι οι μαξιλαροθήκες από βαμβάκι δημιουργούν ρυτίδες; Η λύση λοιπόν είναι να κάνετε δώρο στον εαυτό σας μια μαξιλαροθήκη από σατέν ή μετάξι.

Αυτό θα μειώσει την πίεση στο δέρμα του προσώπου και μάλιστα δεν θα σπάνε πια τόσο εύκολα και τα μαλλιά σας!

6.Λευκά δόντια

Μια πανεύκολη θεραπεία λεύκανσης που γίνεται στο σπίτι είναι να βουρτσίσετε τα δόντια σας πριν κοιμηθείτε με μαγειρική σόδα. Αφήστε τη να δράσει για λίγα λεπτά κι έπειτα ξεπλύνετε καλά.

Αυτό πρέπει να γίνει βράδυ γιατί αν το κάνετε πρωί θα πρέπει να περιμένετε τουλάχιστον μία ώρα χωρίς να φάτε ή να πιείτε κάτι. Προσοχή, μη κάνετε συχνά αυτή τη θεραπεία, αφού φθείρει το σμάλτο των δοντιών.

7.Οι κρέμες νύχτας

Είναι καλύτερο να βάζετε κρέμες με ρετινόλη ή βιταμίνη C τη νύχτα, που δεν βλέπει το φως του ήλιου το πρόσωπό σας, απ ότι την ημέρα, καθώς ο ήλιος μπορεί να απενεργοποιήσει μέρος των συστατικών τους και να μην λειτουργήσουν στο έπακρο.

8.Κοιμηθείτε καλά!

Τεχνικές χαλάρωσης όπως οι μυϊκές τάσεις και χαλάσεις, οι ελεγχόμενες αναπνοές, ο διαλογισμός και οι θετικές σκέψεις, ο έλεγχος των εξωτερικών ερεθισμάτων, η καθιέρωση σταθερών συνηθειών βοηθούν στην βελτίωση του ύπνου.

  • Καθιερώστε ένα σταθερό ωράριο ύπνου.
  • Πηγαίνετε για ύπνο, χωρίς αναβολή, όταν νυστάξετε.
  • Χρησιμοποιείτε το κρεβάτι μόνο για τον ύπνο ή τον έρωτα.
  • Μην ασχολείσθε με άλλα θέματα όταν ξαπλώνετε.
  • Φροντίστε το περιβάλλον του υπνοδωματίου (θόρυβος, φωτισμός, θερμοκρασία, ενοχλήσεις).
  • Βγάλτε από το υπνοδωμάτιο τις ηλεκτρονικές συσκευές.
  • Να μην καταναλώνετε βαριά και πλούσια δείπνα.
  • Περιορίστε, ιδίως το βράδυ, τα αλκοολούχα και καφεϊνούχα ποτά (καφές, τσάι, coca cola, μαύρη σοκολάτα)
  • Παίρνετε νωρίς πριν την κατάκλιση τα τυχόν φάρμακα σας που έχουν διεγερτικές ιδιότητες (συμβουλευθείτε το φύλλο οδηγιών χρήσεως και τον ιατρό σας).
  • Όταν πηγαίνετε για ύπνο ξεχάστε τις έγνοιες σας.
  • Μη κοιμάστε το μεσημέρι ή έστω ο μεσημεριανός υπνάκος να μη διαρκεί πάνω από 30΄.
  • Να ασκείστε τακτικά αλλά να έχετε τελειώσει την άσκηση τουλάχιστον 3 ώρες πριν την κατάκλιση.