Δίαιτα για την παραλία: Τέλος το άγχος! Έτσι θα βγεις πιο fit από ποτέ χωρίς να στερηθείς τίποτα

Δίαιτα: Αν δεν έχεις ήδη αρχίσει τα μπάνια, αφού το θερμόμετρο έχει χτυπήσει «κόκκινο», τότε ο παρακάτω οδηγός θα σε βοηθήσει για να βγεις σε λίγες μέρες στην παραλία όπως ονειρεύεσαι. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να αλλάξεις λίγο τις συνήθειες σου και να βάλεις στην διατροφή σου από τώρα, τον μεγαλύτερο σύμμαχο σου… το νερό!

Ξεκινάμε!

Δίαιτα: Οι χρήσιμες συμβουλές πριν την παραλία

Πιες νερό: Μπορεί να ακούγεται απλό, αλλά είναι η συνήθεια που μπορείς να υιοθετήσεις χωρίς πόνο και κλάμα και να δεις αποτελέσματα. Χρειάζεσαι σίγουρα 2 λίτρα νερό σε καθημερινή βάση, οπότε μην το αμελείς. Μην ξεχνάς ότι το νερό είναι φυσικός λιποδιαλυτής, οπότε πιες όσο μπορείς.

Μην ξεχνάς ποτέ το πρωινό: Το πρωινό είναι το α και το ω της σωστής διατροφής. Αν το παραλείψεις, στην ουσία αφήνεις το σώμα σου χωρίς καύσιμη ύλη. Βρες μια συνταγή για πρωινό που να σου ταιριάζει και εφάρμοσε την καθημερινά. Είτε επιλέξεις κάτι αλμυρ είτε κάτι γλυκό, απόλαυσε το χωρίς ενοχές. Μην ξεχνάς να περιλαμβάνει μια ποικιλία από ομάδες θρεπτικών συστατικών έτσι χρησιμοποίησε υδατάνθρακες, πρωτεΐνες αλλά και φυτικές ίνες για ένα πλήρες και χορταστικό γεύμα.

Δες εδώ τι μπορείς να τρως για πρωινό.

Τέλος στις σάλτσες από το μεσημεριανό σου γεύμα. Μπορείς να κάνεις πεντανόστιμα πιάτια χωρίς την παραπάνω προσθήκη ελαιόλαδου ή συστατικών με αρκετές θερμίδες και αλάτι. Προτίμησε για παράδειγμα μια μουστάρδα με λιγότερο αλάτι για να φτιάξεις ένα νόστιμο dressing στα ψητά σου και μην ρίχνεις επιπλέον αλάτι που θα σου κάνει κατακράτηση

Απόλαυσε το βραδινό σου χωρίς υπερβολές. Εμπλούτισε την σαλάτα σου με ψητά λαχανικά, άπαχο τυρί και σέρβιρε με λίγο ελαιόλαδο και αποξηραμένα φρούτα, έτσι και νόστιμη θα είναι και χωρίς περιττές θερμίδες. Φτιάξε τον παραδοσιακό ελληνικό ντάκο, γεύμα πλήρες που με την σωστή αναλογία υλικών. Εμπλούτισε το γιαούρτι σου με φρούτα, flakes καρύδας και ξηρούς καρπούς.

Φάε τα σνακ σου οπωσδήποτε. Είναι περισσότερο σημαντικά από όσο νομίζεις. Θα σε βοηθήσουν να καταναλώσεις μικρότερες ποσότητες στα κυρίως γεύματα. Φτιάξε φρουτοσαλάτες, απολαυστικά smoothie με φρούτα και γιαούρτι ή ρόφημα αμυγδάλου και έτσι θα έχεις ένα πλήρες και χορταστικό ενδιάμεσο.

Ξεκίνα να γυμνάζεσαι χωρίς υπερβολές. Σημαντικό είναι να τρεφόμαστε σωστά αλλά και πρέπει και να γυμναζόμαστε. Βάλε ένα πρόγραμμα και ξεκίνα jogging στην παραλία ή στο πάρκο της γειτονιάς, θα αισθανθείς  όμορφα και τα αποτελέσματα θα τα δεις πιο γρήγορα από όσο νομίζεις.

Φάε σαλάτα κάθε μεσημέρι με το κυρίως γεύμα. Ξεκίνα τρώγοντας την σαλάτα σου, θα νιώσεις πιο γρήγορα κορεσμό, σίγουρα χορτάτη και θα έχεις εξασφαλίσει τις φυτικές ίνες που χρειάζεται το πλήρες μεσημεριανό σου γεύμα.

Πες όχι στους γλυκούς πειρασμούς. Το παγωτό μπορεί να είναι πειρασμός και να μην μπορείς να του αντισταθείς, αλλά θα πρέπει να προσέξεις μην το παρακάνεις. Ξεγέλασε τον ουρανίσκο σου με γιαούρτι με φρούτα και γιατί όχι και λίγα μικρά κομματάκια σοκολάτας, πάγωσε το ελάχιστα και φτιάξε το δικό σου παγωτό. Ακόμα μία ιδανική λύση είναι τα μίνι παγωτά με 0% ζάχαρη που είναι και πεντανόστιμα και σε ξεγελούν.

Προτίμησε τα δημητριακά ολικής αλέσεως αντί των λευκών και όταν αναφερόμαστε στα δημητριακά, εννοούμε όλα τα ζυμαρικά, το ψωμί, τα δημητριακά πρωινού και το ρύζι. Επίσης μπορείς να αντικαταστήσεις την πατάτα με γλυκοπατάτα, που περιέχει λιγότερα απλά σάκχαρα, αλλά και το ρύζι με καστανό ή με κινόα.

Μην τρως το βράδυ ό,τι δεν έφαγες όλη την ημέρα, οι περισσότερες γυναίκες καταναλώνουν το βράδυ, ότι δεν πρόλαβαν να καταναλώσουν μέσα στην ημέρα, τις περισσότερες φορές αυτή είναι και η ¨ξεκούραση¨ τους. Ξηροί καρποί, σοκολοτάκια, πατατάκια έχουν την τιμητική τους καθώς αυτή είναι η ώρα χαλάρωσης. Προσοχή όμως, αυτές είναι και οι κακές συνήθειες που θα μας ανεβάσουν τις ημερήσιες καταναλισκόμενες θερμίδες. Αντικατέστησε τα με αγγουράκια και καροτάκια.

Δίαιτα – Πρωινό: Υγιεινές και με λίγες θερμίδες επιλογές

  • Ένα ποτήρι γάλα με αρκετά δημητριακά και ένα ποτήρι φρέσκο χυμό πορτοκαλιού.
  • Γιαούρτι με αρκετά δημητριακά, 1 φρούτο κομμένο και 2-3 κουταλάκια του γλυκού μέλι.
  • Ένα ποτήρι από διάφορα φρούτα χτυπημένα στο μπλέντερ και 2 φέτες ψωμί ολικής αλέσεως με βούτυρο και μέλι.
  • Ένα τοστ με μαύρο ψωμί, τυρί και γαλοπούλα μαζί με ένα ποτήρι φρέσκο χυμό και ένα ποτήρι νερό.
  • Μilkshake (από γάλα χτυπημένο με 1 μπανάνα ή μερικές φράουλες) και 3-4 κράκερ μαζί με μαλακό τυρί για επάλειψη.
  • Μία μικρή αραβική πίτα με τυρί και γαλοπούλα μαζί με ένα ποτήρι γάλα.
  • Ένα ποτήρι γάλα, μία φέτα κέικ και ένα ποτήρι φρέσκο χυμό

Επίλεξε πρωινό ανάλογα με τις ανάγκες σου

Εύκολο: Γάλα με δημητριακά και σοκολάτα – 360 θερμίδες

Χορταστικό: 1 τοστ με τυρί και γαλοπούλα και χυμό πορτοκαλιού – 425 θερμίδες

Κλασικό: Ψωμί με βούτυρο, μέλι και φυσικό χυμό πορτοκάλι ή γάλα – 375 θερμίδες

Γλυκό: Ρυζόγαλο – 300 θερμίδες

Γρήγορο: Μιλκσέικ μπανάνα και σοκολάτα – 270 θερμίδες

Θρεπτικό: Γιαούρτι με δημητριακά, ξηρούς καρπούς και μέλι – 300 θερμίδες