Διώξε το λίπος και απόκτησε επίπεδη κοιλιά σε 1 μήνα με αυτά τα απλά tips

Διώξε το λίπος και απόκτησε επίπεδη κοιλιά σε 1 μήνα με αυτά τα απλά tips: Η θερμοκρασία ανεβαίνει, τα “χοντρά” ρούχα αποθηκεύονται, βγάζουμε τα ανοιξιάτικα και το καλοκαίρι πλησιάζει!

Ένα πράγμα σκεφτόμαστε όλοι, πέρα από το να ξεχυθούμε στις παραλίες και τα νησιά. Προβληματιζόμαστε με τους τέλειους κοιλιακούς που βλέπουμε στα social media και αναρωτιόμαστε: “Μα πώς το κάνουν;!”.

Έχω να σου πω και κάτι ακόμη όμως. Δεν θα έπρεπε να σκεφτόμαστε μόνο το αισθητικό κομμάτι, καθώς το να χάσουμε το κοιλιακό λίπος, είναι πολύ σημαντικό και για την διατήρηση της υγείας μας.

Όταν το λευκό λίπος επεκτείνεται στην κοιλιά μας, βαθιά μεταξύ των οργάνων, μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα.

Αυτό το είδος του λίπους, που ονομάζεται σπλαχνικό, εξωθεί τις ορμόνες του στρες (κορτιζόλη) και τις φλεγμονώδεις ουσίες (κυτοκίνες), οι οποίες επηρεάζουν την παραγωγή της ινσουλίνης.

Το αποτέλεσμα; Αυξάνει τον κίνδυνο για σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2 και της καρδιακής νόσου.

Διώξε το κοιλιακό λίπος: 4 Συμβουλές για να το ξεφορτωθείς μια και καλή

Μην σταματάς να ασκείσαι

Η αερόβια άσκηση είναι ο απόλυτος εχθρός του σπλαχνικού λίπους. Μια πρόσφατη μελέτη από το Duke κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το τζόκινγκ, ισοδύναμο με 20 χιλιόμετρα την εβδομάδα, θα ενισχύσει την προσπάθειά μας και σύντομα θα επιφέρει τα αποτελέσματα που θέλουμε. Το μόνο που έχεις να επιλέξεις είναι αν θα κάνεις ελεύθερο τζόκινγκ ή αν θα διαλέξεις το διάδρομο του γυμναστηρίου.

Ο ύπνος είναι ο καλύτερος σύμμαχος

Σύμφωνα με μια μελέτη του 2010 στο Wake Forest University, οι άνθρωποι που κοιμούνται λιγότερο από 5 ώρες ημερησίως έχουν αυξημένα τα επίπεδα του κοιλιακού λίπους.

Όπως ήδη γνωρίζεις, 8 ώρες ύπνου καθημερινά, είναι ιδανικές για να χάσεις το λίπος της κοιλιάς. Προσοχή όμως! Διατήρησε ένα σωστό πρόγραμμα ύπνου και μην ξενυχτάς κάθε βράδυ.

Οι χαοτικές συνήθειες του ύπνου κάνουν έξαλλο το εσωτερικό μας ρολόι, το οποίο με τη σειρά του προκαλεί την έκκριση και την αποθήκευση λίπους και ορμονών στο σώμα (κορτιζόλη).

Οι γυναίκες που κοιμούνται και ξυπνούν την ίδια ώρα, έχουν χαμηλότερα επίπεδα σωματικού λίπους, σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη Brigham Young University.

Τσάι και πάλι τσάι

Σε μια πρόσφατη έρευνα, οι μέτρια αθλούμενοι άνθρωποι που κατανάλωναν πράσινο τσάι με κατεχίνες, ήταν πιο πιθανό να χάσουν το λίπος της κοιλιάς, από εκείνους που έκαναν άσκηση αλλά δεν το έπιναν.

Μια μελέτη συνιστά να πίνουμε 625 mg ημερησίως, που ισοδυναμεί με δύο ή τρία φλιτζάνια πράσινου τσαγιού.

Κατανάλωσε τρόφιμα πλούσια σε πρωτεΐνη

Η πρωτεΐνη έχει την ικανότητα να βοηθάει το σώμα και να ρυθμίζει την ινσουλίνη, με αποτέλεσμα να αποτρέπει την αποθήκευση λίπους, ειδικά γύρω από την κοιλιά.

Τρόφιμα πλούσια σε πρωτεΐνη είναι το κοτόπουλο, το γάλα, το γιαούρτι, οι ξηροί καρποί, τα μανιτάρια, το ψάρι, το μοσχάρι, τα αυγά, το χοιρινό.

Διώξε το κοιλιακό λίπος: Τροφές κλειδί με “λιποδιαλυτικές” ιδιότητες

Ψάρι

Περιέχει Ω-3 λιπαρά οξέα και βιταμίνη D. Τα ανεπαρκή επίπεδα της βιταμίνης D στο αίμα έχουν συνδεθεί με την παχυσαρκία, συμπεριλαμβανομένης της κοιλιακής παχυσαρκίας.

Όσον αφορά τα Ω-3 λιπαρά οξέα, οι ερευνητές πιστεύουν ότι μπορεί να μεταβάλλουν την “έκφραση” ορισμένων γονιδίων, μετατοπίζοντας το σώμα να κάψει λίπος αντί να το αποθηκεύσει.

Αγγούρια
Τα αγγούρια είναι “φορτωμένα” με νερό και χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες. Συμβάλουν σημαντικά στη σωστή ενυδάτωση του οργανισμού και στη διαχείριση του βάρους.

Ένα ολόκληρο αγγούρι έχει μόλις 45 θερμίδες και μπορεί να γίνει η αιτία για να απαλλαγείς από το φούσκωμα. Έχει αποδειχθεί ότι αναστέλλουν τη δράση των προ-φλεγμονωδών ενζύμων, και μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της διόγκωσης του εντέρου.

Για επίπεδους κοιλιακούς, κατανάλωσε καθημερινά αγγούρια ως σνακ ή πρόσθεσέ τα στη σαλάτα ή το σάντουίτς σου.

Αυγά

Αν θέλεις να χάσεις το λίπος γύρω από τη μέση, τα αυγά είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεκινήσεις την ημέρα σου. Είναι πλούσια σε πρωτεΐνη και η κατανάλωσή τους, ειδικά τις πρωινές ώρες,προσφέρουν απλόχερα ενέργεια.

Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Nutrition Research, ανέλυε ότι οι άνθρωποι που τρώνε αυγά για πρωινό, κατανάλωναν μικρότερες μερίδες κατά τη διάρκεια της ημέρας. Επίσης, τα αυγά περιέχουνπολλά θρεπτικά συστατικά τα οποία βοηθούν στην διατήρηση τηςσιλουέτας της κοιλιάς.

Είναι μια καλή πηγή βιταμίνης Β12, που βοηθά το σώμα να διασπάσει τα λιπώδη κύτταρα, και βιταμίνης D, που όπως προαναφέρθηκε η έλλειψή της έχει συνδεθεί με την παχυσαρκία, συμπεριλαμβανομένης και της κοιλιακής παχυσαρκίας.

Τέλος, τα αυγά περιέχουν χολίνη, η οποία είναι γνωστή για το ρόλο της στο μεταβολισμό του λίπους. Δεδομένου ότι η πλειοψηφία αυτών των θρεπτικών ουσιών βρίσκονται στον κρόκο, φρόντισε να το καταναλώνεις ολόκληρο.

Εάν σε ανησυχεί η χοληστερόλη που περιέχεται στον κρόκο, μια μελέτη του 2008 από τις συνεχιζόμενες Ιατρικές Μελέτες Υγείας, υποστηρίζει την ιδέα ότι η κατανάλωση ενός αυγού την ημέρα είναι γενικά ασφαλής για την καρδιά. Ωστόσο, συζήτησέ το με το γιατρό σου για να καθορίσει το τι είναι καλύτερο για τη δική σου περίπτωση.

Πράσινα Φυλλώδη Λαχανικά

Τα φυλλώδη λαχανικά περιλαμβάνουν το λάχανο, σπανάκι, μαρούλι, μπρόκολο, λαχανίδα (kale).

Έχουν πολλές ιδιότητες που τα καθιστούν ιδανικά για μια δίαιτα. Έχουν ελάχιστες θερμίδες και είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, που είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αυξηθεί ο όγκος των γευμάτων σου, χωρίς αύξηση των θερμίδων.

Τα φυλλώδη λαχανικά είναι επίσης εξαιρετικά θρεπτικά και πολύ υψηλά σε όλα τα είδη των βιταμινών, μετάλλων και αντιοξειδωτικών. Αυτό περιλαμβάνει το ασβέστιο, το οποίο έχει αποδειχθεί ότι βοηθά την καύση του λίπους.

Μηλόξυδο

Είναι δημοφιλής για την χρήση του σε καρυκεύματα, όπως σάλτσες ή vinaigrettes. Μερικοί άνθρωποι, ακόμη το αναμιγνύουν σε νερό και το πίνουν. Αρκετές μελέτες δείχνουν ότι το ξύδι μπορεί να είναι χρήσιμο στην απώλεια βάρους.

Λαμβάνοντας ξύδι ταυτόχρονα με ένα γεύμα υψηλό σε υδατάνθρακες μπορείς να αυξήσεις το αίσθημα της πληρότητας τρώγοντας 200-275 λιγότερες θερμίδες για το υπόλοιπο της ημέρας.

Μία μελέτη σε παχύσαρκα άτομα έδειξε επίσης ότι 15 ή 30 ml ξύδι ανά ημέρα για 12 εβδομάδες προκάλεσε απώλεια βάρους 2.6 έως 3.7 κιλά, ή 1.2 έως 1.7 κιλά.

Το ξύδι έχει επίσης αποδειχθεί ότι μειώνει το σάκχαρο του αίματος μετά τα γεύματα, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε ευεργετικά αποτελέσματα για την υγεία μακροπρόθεσμα.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να καταναλώνεται σε μικρή ποσότητα, λόγω του ότι η αυξημένη οξύτητά του μπορεί να δημιουργήσει πιθανότατα γαστρεντερικές διαταραχές.

Grapefruit

Ένα φρούτο που αξίζει να επισημανθεί είναι το γκρέιπφρουτ, επειδή οι επιπτώσεις του στον έλεγχο του βάρους έχουν μελετηθεί άμεσα.

Σε μια μελέτη με 91 παχύσαρκα άτομα, έδειξε ότι τρώγοντας μισό φρέσκο γκρέιπφρουτ πριν από τα γεύματα, προκάλεσε απώλεια βάρους 3.5 κιλά σε περίοδο 12 εβδομάδων.

Το γκρέιπφρουτ επίσης μειώνει την αντίσταση στην ινσουλίνη, μια μεταβολική ανωμαλία που εμπλέκεται σε διάφορες χρόνιες παθήσεις.

Έτσι, τρώγοντας μισό γκρέιπφρουτ περίπου μισή ώρα πριν από μερικά από τα καθημερινά σου γεύματα μπορεί να σε βοηθήσει να αισθανθείς πιο κορεσμένη/ος και να τρως λιγότερες θερμίδες συνολικά.