Κιλά εγκυμοσύνης: Χάσε τα περιττά κιλά άμεσα και γρήγορα!

Κιλά εγκυμοσύνης: Ένα από τα πιο όμορφα και αγνά συναισθήματα που νιώθει μία γυναίκα στη ζωή της είναι ο ερχομός ενός παιδιού. Μετά τον τοκετό ωστόσο έρχονται τα άγχη. Το άγχος που φέρνει ένα παιδί και το άγχος των κιλών… καθώς το σώμα περνά δραματικές αλλαγές.

Κιλά εγκυμοσύνης: Πόσο γρήγορα μπορείς να τα χάσεις;

Είναι σημαντικό να συμφιλιωθείς με την εικόνα του σώματός σου και την ιδέα όταν τα κιλά της εγκυμοσύνης αργά ή γρήγορα θα φύγουν. Πρέπει πάντα να θυμάσαι ότι αυτό το σώμα με τις τυχούσες ραγάδες, χαλάρωση και παραπανίσια κιλά, είναι αυτό που έφερε στον κόσμο μία νέα ζωή.

Ωστόσο, εδώ μπορείς να βρεις μερικές συμβουλές, για να επιταχύνεις την απώλειά τους.

Ας δούμε όμως πρώτα…

Παράγοντες αύξησης βάρους στην εγκυμοσύνη

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, το σώμα μιας γυναίκας βιώνει πολλές αλλαγές -φυσικές και ορμονικές- που μπορούν να οδηγήσουν σε αύξηση βάρους.
Πολλές γυναίκες βιώνουν μεγάλη αύξηση της όρεξης και του αισθήματος πείνας, η οποία έχει άμεσο αντίκτυπο στο βάρος που θα πάρουν καθ’ όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους.
Άλλοι παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν την αύξηση του βάρους στην εγκυμοσύνη είναι:

  • το ύψος
  • η ηλικία
  • ο δείκτης μάζας σώματος

Πολύ σημαντικός παράγοντας στην αύξηση του βάρους είναι και η πολύδυμη κύηση. Οι γυναίκες που κυοφορούν δίδυμα ή ακομα και τρίδυμα, μπορεί να πάρουν περισσότερο βάρος.

Το εύρος αύξησης βάρους για έγκυες γυναίκες ποικίλλει, αλλά μπορεί να κυμαίνεται μεταξύ 11 και 18 κιλών συνολικά, το οποίο φτάνει ως και περίπου το 20% του συνολικού σωματικού βάρους. Ενώ δεν είναι λίγες οι γυναίκες που μπορεί να πάρουν ακόμη και 25-30 κιλά.

3 σημαντικά tips για να χάσεις γρήγορα τα κιλά της εγκυμοσύνης

Ο καλύτερος τρόπος για να χάσεις γρήγορα κιλά εγκυμοσύνης, είναι να ακολουθήσεις ένα πρόγραμμα υγιεινής διατροφής σε συνδυασμό με τακτική άσκηση.
Τα τρία πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να θυμάσαι όταν θέλεις να χάσεις τα κιλά εγκυμοσύνης είναι:

1. Ισορροπημένη διατροφή

Προσπάθησε να καταναλώνεις τρόφιμα από όλες τις ομάδες τροφίμων στη διάρκεια της ημέρας και μείνε μακριά από το πρόχειρο φαγητό και τη ζάχαρη.
Αντικατάστησε τη λαχτάρα σου για γλυκό με ενεργειακές μπάρες δημητριακών, φρούτα και λαχανικά.

2. Άσκηση

Αφιέρωσε τουλάχιστον 30 λεπτά σε ένα τύπο άσκησης που σε ευχαριστεί και δεν πιέζει το σώμα σου. Συνδύασε μία ωραία βόλτα με το καρότσι και το μωρό σου με έντονο περπάτημα. Έτσι, και το μωρό σου θα απολαύσει τις νέες εικόνες, κι εσύ θα ασκηθείς με τον πιο ευχάριστο τρόπο.
Καλό είναι βέβαια, να συμβουλευτείς και το γιατρό σου, ο οποίος μπορεί να σου προτείνει το πρόγραμμα που ταιριάζει στις δικές σου ανάγκες. Μην ξεχάσεις να προμηθευτείς κι ένα στρώμα yoga!

3. Χαλάρωση

Το άγχος μπορεί να αυξήσει την επιθυμία σου για ανθυγιεινά τρόφιμα. Είναι σημαντικό, λοιπόν, να χαλαρώσεις όσο το δυνατόν περισσότερο και να μη βιάζεσαι να χάσεις τα κιλά. Η πίεση μόνο τα αντίθετα αποτελέσματα μπορεί να φέρει!

Έξυπνες συμβουλές για να είσαι υγιής και fit μετά τη γέννα

Η περίοδος μετά τον τοκετό είναι κρίσιμη. Κάθε νέα μητέρα πρέπει να βρει τον τρόπο που της ταιριάζει ώστε να αναρρώσει από τον τοκετό.
Πρέπει να είναι σωματικά και ψυχικά υγιής για να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις της μητρότητας και γενικά της νέας της καθημερινότητας.
Ακολούθησε τις παρακάτω 5 συμβουλές και είναι βέβαιο ότι θα έχεις άμεσα τα αποτελέσματα που επιθυμείς:

  1. Προσπάθησε να καταναλώνεις άφθονα λαχανικά, φρούτα, δημητριακά ολικής αλέσεως, άπαχη πρωτεΐνη, υγιεινά λιπαρά, όπως αβοκάντο ή ελαιόλαδο, και γαλακτοκομικά με χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη.
  2. Μείνε μακριά από επεξεργασμένα τρόφιμα.
  3. Κοιμήσου επαρκώς.
  4. Βάλε την άσκηση στην ζωή σου για 30 λεπτά την ημέρα.
  5. Να πίνεις αρκετό νερό αλλά και να ενυδατώνεις το δέρμα σου με ειδικές κρέμες για τις ραγάδες και για την πρόληψη της χαλάρωσης του δέρματος μετά τη γέννα.

Κιλά Εγκυμοσύνης & σωστή διατροφή μετά τον τοκετό

Η διατροφή μετά τον τοκετό, είναι ίσως το πιο σημαντικό πράγμα στο οποίο πρέπει να επικεντρωθεί μια νέα μητέρα. Το σώμα σου βιώνει πολλές αλλαγές μετά την απόκτηση ενός παιδιού, τόσο σωματικά όσο και συναισθηματικά. Χρειάζεσαι επιπλέον θρεπτικά συστατικά για να αναρρώσεις από τη γέννα και να φροντίσεις το μωρό σου.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι σημαντικό να συμβουλευτείς τον γιατρό σου ή κάποιον διατροφολόγο πριν ξεκινήσεις οποιοδήποτε πρόγραμμα διατροφής.

Μια από τις πιο σημαντικές πηγές θρεπτικών συστατικών κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου είναι η πρωτεΐνη και το ασβέστιο, τα οποία μπορούν να βρεθούν στα γαλακτοκομικά προϊόντα.

Ενώ θηλάζεις, είναι σημαντικό να λαμβάνεις αρκετές θερμίδες κάθε μέρα.

Ένας σύμβουλος γαλουχίας μπορεί να σε βοηθήσει να προγραμματίσεις τη διατροφή σου καθώς και να σου παρέχει υποστήριξη κατά τη διάρκεια αυτής της φάσης προσαρμογής.