Κόλπα για να μεγαλώσεις τις βλεφαρίδες σου φυσικά

Συνήθως οι περισσότερες από εμάς δεν φροντίζουμε καθόλου τις βλεφαρίδες μας και απλώς βάζουμε μάσκαρα για να τις κάνουμε έντονες.

Υπάρχουν όμως κάποιοι πολύ απλοί και αποτελεσματικοί τρόποι για να μεγαλώσουν πιο γρήγορα και να γίνουν πιο μακριές και πιο πυκνές. 

Πώς μπορείς να μεγαλώσεις πιο γρήγορα τις βλεφαρίδες σου

Επισκέψου τον δερματολόγο σου

Πρέπει πρώτα να συμβουλευτείς τον δερματολόγο σου, αν θεωρείς ότι δεν μεγαλώνουν φυσιολογικά ή παρατηρείς απώλεια βλεφαρίδων. Ό,τι εμποδίζει την ανάπτυξη τριχών και μαλλιών, κάνει το ίδιο και με τις βλεφαρίδες. Από κακή διατροφή και χημειοθεραπείες μέχρι σοβαρό σωματικό ή ψυχολογικό στρες. Ένας άλλος λόγος είναι η συχνή χρήση ψεύτικων βλεφαρίδων, που μπορούν να προκαλέσουν τάση για αλωπεκία, παρόμοια με αυτή στις σφιχτές πλεξίδες. Αν δεν έχετε συγκεκριμένο ιατρικό πρόβλημα που προκαλεί απώλεια βλεφαρίδων, ίσως απλώς έχετε σύντομο κύκλο τρίχας.

Καθάρισε τα βλέφαρά σου

Το πρώτο πράγμα που συνιστούν οι οφθαλμίατροι είναι η καλή υγιεινή των βλεφάρων. Διαφορετικές συνθήκες των βλεφάρων μπορούν να προκαλέσουν μόλυνση ή συσσώρευση στις βλεφαρίδες και να οδηγήσουν σε τριχόπτωση. Ακόμα και ένα κριθαράκι. Οπότε κράτα τα βλέφαρά σου καθαρά. Γιατροί προτείνουν ειδικό scrub για τα βλέφαρα. Μπορείς να το βρεις σε φαρμακεία, ενώ είναι πολύ απλό, το απλώνεις, το τρίβεις στα βλέφαρα και ξεπλένεις. Καλύτερα να το βάζεις μετά το μπάνιο που οι πόροι σου είναι ανοιχτοί.

Προϊόντα για βλεφαρίδες

Υπάρχουν ειδικά προϊόντα για βλεφαρίδες σε φαρμακεία. Αυτές οι θεραπείες είναι οφθαλμολογικά διαλύματα που εφαρμόζονται απευθείας στη γραμμή των βλεφαρίδων. Λειτουργεί χάρη σε ένα συστατικό που κάνει τις βλεφαρίδες πυκνότερες, μεγαλύτερες και να μεγαλώνουν γρηγορότερα. Ωστόσο, χρειάζεται συνταγή, οπότε συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.

Serum για βλεφαρίδες

Υπάρχουν πολλά serum και οροί στην αγορά που τονώνουν τον θύλακα της τρίχας και έτσι οι βλεφαρίδες μεγαλώνουν γρηγορότερα. Μείνετε μακριά από φόρμουλες που είναι σαν μαύρο υγρό και κάνουν απλώς τις βλεφαρίδες να μοιάζουν πιο σκούρες.

Ξεβάψου

Άλλος ένας λόγος να αφαιρείς το μέικ απ σου πριν κοιμηθείς. Αν το σκεφτείς, συσσωρεύεις προϊόντα στα μάτια και στα βλέφαρά σου που μένουν ή μπαίνουν μέσα σε αυτά. Βγάλε το μακιγιάζ σου με ένα καλό καθαριστικό ώστε οι βλεφαρίδες σου να παραμένουν δυνατές και υγιείς.

Ξέχνα τις ψεύτικες βλεφαρίδες

Αν βάζεις συχνά και δεν τις εφαρμόζεις καλά ή με υγιεινό τρόπο, μπορεί να καταστρέψουν τις φυσικές σου βλεφαρίδες. Πρόσεχε ή απευθύνσου σε ειδικό. Ακόμη καλύτερα, αφαίρεσέ τες για ένα χρονικό διάστημα.