Κυτταρίτιδα: Νίκησέ την κάνοντας αυτά από Δευτέρα έως Κυριακή

Το χρόνιο πρόβλημα των γυναικών που δεν κοιτά αδύνατα ή σώματα με παραπάνω κιλά ακούει στο όνομα κυτταρίτιδα.

Ωστόσο, υπάρχουν τα κατάλληλα όπλα για να την πολεμήσετε αποτελεσματικά.

Απλά κάντε αυτά από Δευτέρα έως και Κυριακή και δείτε το σώμα σας να μεταμορφώνεται.

Κυτταρίτιδα – Δευτέρα: Ξεκινήστε την εβδομάδα «τρώγοντας» νερό

Οι ειδικοί σε θέματα διατροφής τονίζουν πως πρέπει να πίνετε 2 λίτρα νερό την ημέρα και να τρώτε επιπλέον τροφές που περιέχουν πολύ νερό. Η κυτταρίτιδα εμφανίζεται όταν ίνες κολλαγόνου κάτω από το δέρμα σφίγγουν με αποτέλεσμα οι αποθήκες λίπους να διογκώνονται δημιουργώντας τη γνωστή σε όλους μας όψη πορτοκαλιού. Διατηρώντας το σώμα σας ενυδατωμένο όλη την ημέρα, η κυτταρίτιδα θα φαίνεται λιγότερο. Φρούτα και λαχανικά με μεγάλη ποσότητα νερού είναι: τα μήλα, οι πιπεριές, τα κολοκυθάκια, τα αγγούρια, οι ντομάτες, τα καρπούζια, τα πεπόνια και άλλα.

Κυτταρίτιδα – Τρίτη: Κάντε απολέπιση

Σίγουρα έχετε διαβάσει άπειρες φορές σε άπειρα sites και περιοδικά για το καλό που κάνει ο καφές στην κυτταρίτιδα. Η αλήθεια είναι πως ο καφές είναι θαυματουργός στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας και εμείς σας προτείνουμε δύο τρόπους για να τον χρησιμοποιήσετε προς όφελός σας. Ανακατέψτε κόκκους καφέ με έλαιο καρύδας (θα βρείτε σε καταστήματα με βιολογικά είδη) και χρησιμοποιήστε το μείγμα για απολέπιση. Εναλλακτικά χρησιμοποιήστε το αλείφοντας το σώμα σας (στα προβληματικά σημεία) και τυλίγοντας την περιοχή (γλουτούς και κοιλιά) με πλαστική μεμβράνη. Αφήστε το μείγμα να δράσει για 15 λεπτά και στη συνέχεια κάντε ένα μπάνιο. Επαναλάβετε τη διαδικασία 2-3 φορές την εβδομάδα για άμεσα αποτελέσματα.

Κυτταρίτιδα – Τετάρτη: Προσέξτε τη διατροφή σας

Εξυπακούεται πως δεν αρκεί να προσέχετε τη διατροφή σας μόνο κάθε Τετάρτη. Χρησιμοποιήστε, όμως, αυτή την Τετάρτη για να φτιάξετε ένα πρόγραμμα διατροφής που θα σας φέρει αποτελέσματα μέχρι να πάτε διακοπές. Η κυτταρίτιδα δεν έχει να κάνει τόσο με τα κιλά που έχετε (αν και αυτά παίζουν τον ρόλο τους) όσο με τη διατροφή που ακολουθείτε. Γ’αυτό τον λόγο θα δείτε κοπέλες με λίγα κιλά να έχουν πολύ κυτταρίτιδα και άλλες που είναι πιο παχουλές να μην έχουν τόση.

Διατροφικά tips για να διώξετε την κυτταρίτιδα:

1. Τρώτε τακτικά γεύματα (ανά 3 ώρες) και σε μικρότερες ποσότητες.

2. Τρώτε προϊόντα ολικής άλεσης. Τουλάχιστον 2 διαφορετικές έρευνες απέδειξαν πως οι άνθρωποι που τρώνε προϊόντα ολικής άλεσης έχουν λιγότερο λίπος στην κοιλιά από αυτούς που προτιμούν άλλα προϊόντα.

3. Φάτε λίπος! Μπορεί να ακούγεται παράδοξο αλλά δεν είναι. Φάτε τροφές που περιέχουν καλά λιπαρά για να καταπολεμήσετε τα κακά λιπαρά που έχουν συσσωρευτεί στο σώμα σας. Τροφές με καλά λίπη είναι οι ξηροί καρποί, οι σπόροι, το αβοκάντο και το ελαιόλαδο.

4. Μην το παρακάνετε με τις cheat days (μέρες που τρώμε ό,τι θέλουμε). Πολλές δίαιτες προτείνουν να προσέχετε τη διατροφή σας σε καθημερινή βάση αλλά μια φορά την εβδομάδα να τρώτε ό,τι θέλετε. Αυτή είναι λάθος τακτική γιατί την επόμενη μέρα θα δυσκολευτείτε πολύ να μπείτε και πάλι σε πρόγραμμα και επιπλέον αφήνοντας τον εαυτό σας ελεύθερο μπορεί ο έλεγχος να ξεφύγει γεμίζοντας τον οργανισμό σας με χιλιάδες θερμίδες. Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να τρώτε μόνο ένα γεύμα που να αποτελείτε από ό,τι φαγητό ή λιχουδιά λαχταράτε.

5. Προτιμήστε έντονα μπαχαρικά στο φαγητό σας όπως κόκκινο πιπέρι, τσίλι πάπρικα. Αυτά τα μπαχαρικά περιέχουν καψαϊκίνη, μια ουσία που αυξάνει το αίσθημα κορεσμού και σας βοηθάει να τρώτε λιγότερο, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύθηκε στο International Journal of Obesity.

Κυτταρίτιδα – Πέμπτη: Κάντε squats

Οι γυμναστές τονίζουν πως αν θέλετε να μειώσετε την κυτταρίτιδα από το σώμα σας θα πρέπει (εκτός από σωστή διατροφή) να κάνετε γυμναστική με βάρη ή ασκήσεις που εκμεταλλεύονται το βάρος του σώματος. Τα squats είναι μια υπέροχη άσκηση που αν την κάνετε σε καθημερινή βάση θα δείτε απίστευτα αποτελέσματα μέσα σε 30 μέρες.

Κυτταρίτιδα – Παρασκευή: Φάτε σαν χορτοφάγος

Οι ειδικοί τονίζουν πως μια μέρα την εβδομάδα θα πρέπει να τρώτε σαν χορτοφάγος για να μειώσετε το λίπος στον οργανισμό σας και να έχετε λιγότερη κυτταρίτιδα. Έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το International Journal of Obesity απέδειξε πως άνθρωποι που τρώνε περισσότερο κρέας έχουν 27% πιθανότητα να γίνουν παχύσαρκοι από αυτούς που δεν τρώνε τόσο συχνά. Επιπλέον οι φανατικοί κρεατοφάγοι τρώνε κατά μέσο όρο 700 θερμίδες ημερησίως περισσότερες από αυτούς που είναι χορτοφάγοι.

Κυτταρίτιδα – Σάββατο: Ώρα για μπάνιο και ηλιοθεραπεία

Η άσκηση πάντα βοηθάει στην κυτταρίτιδα, ενώ το μαύρισμα δημιουργεί μια ψευδαίσθηση πως υπάρχει λιγότερη κυτταρίτιδα από αυτήν που στην πραγματικότητα έχουμε. Σύμφωνα με τους ειδικούς το μαύρισμα δείχνει το σώμα πιο λείο και πιο γυμνασμένο. Προσοχή όμως να γίνεται τις σωστές ώρες και με τη σωστή προστασία. Εναλλακτικά χρησιμοποιήστε ένα self tan spray για να μαυρίσετε έστω και φαινομενικά.

Κυτταρίτιδα – Κυριακή: Το μασάζ κάνει πολύ καλό

Οι ειδικοί τονίζουν πως το μασάζ κάνει πολύ καλό στην κυτταρίτιδα αλλά δεν την εξαφανίζει. Πρόκειται για μια παροδική λύση που θα πρέπει να επαναλαμβάνετε τακτικά κάθε καλοκαίρι. 2-3 φορές την εβδομάδα κάντε ένα καλό μασάζ σε όλο το σώμα χρησιμοποιώντας ένα λαδάκι.

Το μασάζ βοηθάει το σώμα να δημιουργήσει και πάλι το κολλαγόνο που τόσο του είναι χρήσιμο. Αυτό μακροπρόθεσμα θα σας φέρει και μόνιμα αποτελέσματα (συνδυαστικά και με σωστή διατροφή), αλλά το μασάζ είναι ένας γρήγορος τρόπος για να δείτε και άμεσα αποτελέσματα ακόμα και μέσα στην πρώτη εβδομάδα.