Χαλάρωση στην κοιλιά: Βάλτε τέλος με αυτές τις ασκήσεις

Χαλάρωση στην κοιλιά: Μετά την απώλεια πολλών κιλών, το σώμα εξακολουθεί να παραμένει χαλαρό. Τότε είναι η ώρα της γυμναστικής να κάνει τα μαγικά της.

Οι παρακάτω ασκήσεις θα σε βοηθήσουν.

Γιατί αποδίδουν αυτές οι ασκήσεις; Ακολούθησε αυτό το πρόγραμμα και θα διαπιστώσεις αποτελέσματα σε 14 ημέρες μόνο. Για να συμβεί αυτό, πρέπει να αυξήσεις την ένταση. Οι ασκήσεις που σου προτείνουμε κάνουν ακριβώς αυτό, αναγκάζοντας τους κοιλιακούς να συσπαστούν (δηλαδή να «δουλέψουν») κάθε δευτερόλεπτο από το κάθε σετ. Επιπλέον, στοχεύουν στη μέση από διάφορες γωνίες – βασικό για την ενδυνάμωση όλων των κοιλιακών μυών. Συνδύασέ τες με 30 λεπτά αεροβικής άσκησης υψηλής έντασης μερικές ημέρες την εβδομάδα και θα μειώσεις την κοιλιά.

Χαλάρωση στην κοιλιά: Mηχανική των μυών

Οι κοιλιακοί περιλαμβάνουν τέσσερις μυϊκές ομάδες που δουλεύουν μαζί. Για να κάμψεις τη σπονδυλική στήλη, χρησιμοποιείς κυρίως τον ορθό κοιλιακό. Εάν στρέψεις ή σταθεροποιήσεις τον κορμό σου, δουλεύουν οι έξω και οι έσω πλάγιοι κοιλιακοί (ένα ζευγάρι μυών στις δύο πλευρές του ορθού κοιλιακού). Ο εγκάρσιος κοιλιακός συμπιέζει την κοιλιά και συσπάται όταν συσπώνται και οι πλάγιοι.

Χαλάρωση στην κοιλιά: Για το πρόγραμμα

Θα χρειαστείς μία μπάλα γυμναστικής, μία ρωμαϊκή καρέκλα, ένα λάστιχο αντίστασης με λαβές, μία μπάλα Bosu και ένα μηχάνημα με χαμηλή τροχαλία και εξάρτημα διπλής χειρολαβής. Για να κάνεις τις ασκήσεις στο σπίτι, χρησιμοποίησε μπάλα γυμναστικής, ένα μαξιλάρι και ένα λάστιχο αντίστασης. Δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα, ολοκλήρωσε 2 ή 3 σετ από κάθε άσκηση με τη σειρά και ξεκουράσου για 60 με 90 δευτερόλεπτα ανάμεσα στα σετ.

Χαλάρωση στην κοιλιά: Αντίθετο χέρι – πόδι στην μπάλα

Ασκεί τους κοιλιακούς.

Ξάπλωσε ανάσκελα με τα πόδια τεντωμένα προς τα πάνω και τα πέλματα «τσαρούχι». Στήριξε την μπάλα γυμναστικής πάνω στα δάχτυλα των ποδιών και κράτησέ τη με τα δύο χέρια (Α).

Χαμήλωσε το δεξί πόδι και ταυτόχρονα το αριστερό χέρι σου φέρνοντάς τα λίγα εκατοστά πάνω από το πάτωμα (Β).

Σήκωσε το δεξί πόδι και το αριστερό χέρι και στη συνέχεια χαμήλωσε το αριστερό πόδι και το δεξί χέρι για να ολοκληρώσεις 1 επανάληψη. Εκτέλεσε 8-12 επαναλήψεις.

Χαλάρωση στην κοιλιά: Tεντώματα ποδιών σε ορθή γωνία στη ρωμαϊκή καρέκλα

Ασκεί τους κοιλιακούς.

Κρέμασε ένα λάστιχο στις μπροστινές λαβές της ρωμαϊκής καρέκλας. Στάσου όρθια με τα πέλματα πάνω στις πλάκες πελμάτων και την πλάτη να ακουμπάει στο μαξιλάρι. Κράτησε τις χειρολαβές και ακούμπησε τους πήχεις πάνω στα μαξιλαράκια.

Λύγισε τα γόνατα σε ορθή γωνία, με τα πέλματα λίγο πάνω από το λάστιχο (Α).

Τέντωσε τα πόδια μπροστά (Β). Χωρίς να ακουμπήσεις το λάστιχο, λύγισε τα γόνατα και επανάλαβε. Εκτέλεσε 5-8 επαναλήψεις.

Χαλάρωση στην κοιλιά: Αναδιπλώσεις με λάστιχο σε Bosu

Ασκεί τους κοιλιακούς και το στήθος.

Φόρτωσε μία πλάκα σε ένα μηχάνημα με μακριά λαβή (ή 2 κιλά σε μηχάνημα με χαμηλή τροχαλία) και τοποθέτησε την μπάλα Bosu 30 εκατοστά πιο μπροστά.

Γύρισε την πλάτη σου στο μηχάνημα και ξάπλωσε ανάσκελα πάνω στην Bosu, με τα γόνατα λυγισμένα και τα πέλματα στο πάτωμα. Κράτησε τη λαβή πάνω από το στήθος, με τις παλάμες να κοιτούν μπροστά, και σήκωσε το κεφάλι και τους ώμους (Α).

Σήκωσε τον υπόλοιπο κορμό ενώ τεντώνεις τα χέρια, σπρώχνοντας τη λαβή μπροστά (Β). Μείνε εκεί για 1 δευτερόλεπτο, χαμήλωσε αργά για να επανέλθεις στην αρχική στάση και επανάλαβε. Εκτέλεσε 12-15 επαναλήψεις.

Σύσφιξη της κοιλιάς με κρέμες

Η σύσφιξη της κοιλιάς με κρέμες αποτελεί μια καλή εναλλακτική πρόταση, η οποία όμως θα πρέπει να συνδυάζεται και με ασκήσεις κοιλιακών αν θέλουμε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα. Στις μέρες μας, πολλές κρέμες σύσφιξης  μπορούν πράγματι να βοηθήσουν αρκετά στην κατεύθυνση αυτή. Εννοείται βέβαια ότι η επιλογή της μάρκας παίζει σημαντικό ρόλο διότι στο εμπόριο κυκλοφορούν ένα σωρό κρέμες σύσφιξης που υπόσχονται θαυματουργά αποτελέσματα, ωστόσο δεν είναι όλες και τόσο “θαυματουργές” όσο λένε. Αν η χαλάρωση της κοιλιάς οφείλεται στην εγκυμοσύνη, τότε και πάλι θα πρέπει να ρωτήσεις το γιατρό σου για το αν και πότε σου επιτρέπεται να χρησιμοποιήσεις τέτοιες κρέμες. Αν η χαλάρωση οφείλεται στη γρήγορη απώλεια βάρους, τότε το μόνο που έχεις να προσέξεις είναι τυχόν αλλεργίες που μπορεί να έχεις (αν έχεις). Για το λόγο αυτό καλό είναι να δοκιμάσεις την κρέμα σε ένα μόνο μικρό σημείο στην αρχή για να δεις τις αντιδράσεις του δέρματός σου.